Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a_po_co_mi_nick

Pytanie o tabsy

Polecane posty

Nigdy nie przyjmowałam żandych hormonów, ale w końcu stwierdziłam że najwyższa pora pomyśleć o antykoncepcji doustnej. Mam kilka pytań do dziewczyn, które są w tym temacie obcykane: 1. Słyszałam że tabletki zatrzymują wodę w organiźnie-od czego to zależy że jedne tak a inne nie? 2. czy po rozmowie z lekarzem ten przepisze mi tylko 1 opakowanie tabsów i każe przyjść za miesiąc i powiedzieć jak się czuje? czy odrazu przepisze mi ze 2 opakowania? 3. Jak to jest z odstawieniem hormonów? Czy organizm bardzo wariuje? 4.po ilu dniach stosowania tabletek można bezpiecznie uprawiać sex? Jeśli ktoś przetrwał czytając niech odpisze;) to dla mnie ważne:)

1. niektore zatrzymuja inne nie, ktore dokladnie nie wiem ale to zalezy od skladu i generacji 2. Lekarz ci moze przepisac jedno moze dwa moze nawet trzy, albo np na 6 miesiecy wsyztsko zalezy od lekarza i od rozmowy z nim, ja do ginekologa gojezdzam kawalek i zawsze przepisuje mi 3 opakowanie ale jakbym poprosiła o wiecejmysle ze nie rozbiłby problemow 3. no to zalezy od organizmu, nieraz sie czyta tutaj ze niektorym kobietom wariuje organizm innym nie i dostaja miesiaczke jak w zegarku 4. mozna sie kochac od pierwszej tabletki pod warunkiem ze wezmie sie ja w pierwszym dniu miesiaczki, i bezpiecznie mozna sie tez kochac w trakcie 7 dniowej pzrerwy

zalezy od tabletek ja stosuje yasmin nie zatrzymoja wody w organizmie oko 50 zł kosztuja umnie. Najpier zrob badania podstawowe na tej podstawie lekarz przepisze Ci tabletki, mi wypisuje moja ginekolog 3 opakowania na 3 miesiace akurat. po odsawieniu to zalezy jesli byly dobrze dobrane nie powinno byc problemow, moja siostra rok brala odsatwila nic sie nie dziala i nie dzieje tabletke przyjmujesz pierwszego dnia okresu po 4 h jestes juz zabezpieczona ja radze odczekac kilka dni zobaczysz jak sie bedziesz czula, osobiscie wspolzylam dopiero przy drugim opakowaniu pozdrawiam