Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleofasa00

dlaczego kobiety rodza tyle godzin w szpitalu?

Polecane posty

Gość kleofasa00

bo sie do niego za szybko wybieraja? czy jakby odczekaly, az skurcze osiagna odpowiednio czestotliwosc, wtedy by starzcylo tylko dojechac do szpitala i po kilkudziesieciu minutach byloby juz po porodzie? jak to jest naprawde?

Gość mialam ten problem i
jakies 80 procent kobiet wlasnie dlatego długo rodzi. a pozostale tak rodzą bo taka ich natura.

no wiesz nie koniecznie tak. bo możesz mieć mega bóle co 1,5 min a i tak urodzić za 20 godzin. reguły nie ma

chyba dlatego,ze wpadaja w panikę.Boją się,ze poród wygląda tak jak na filmach-nagły skurcz - jazda do szpitala 100kmh .A tak naprawdę akcja porodowa rozwija się powoli.Ale wolą być pod opieką fachowców.I ja się nie dziwię..nigdy nie przewidzisz ile będziesz rodzić..

no coś w tym jest. Ja pojechałam z plamieniem i lekkimi skurczami to już mnie chcieli położyć ( około godziny 20) Wróciłam do domu, dopiłam herbatę, obejrzałam film i pojechałam koło północy. Przygotowanie na izbie itp trochę trwało. Pod ktg spędziłam godzinę nudząc się, reszta czasu już dobrze że byłam w szpitalu. Urodziłam po 5. Tak to bym leżała od tej 20. Ale znajoma czekała dosłownie do końca na wezwanie karetki ( sama była), dostała ochrzan że tyle czekała bo już akcja porodowa daleko posunięta... a i tak rodziła w szpitalu 10 godzin. Są panikary, ale są też takie które naprawdę długo rodzą.

ja byłam w szpitalu już 1,5 tygodnia przed porodem. tak sobie leżałam, chodziłam i się nudziłam. w niedzielę przyszły skurcze, regularne jak w zegarku co 7 minut. poszłam do położnych, zero rozwarcia, położyć się, odpoczywać.....cala noc mija...poniedziałek, nadal skurcze brzuszno-krzyżowe teraz co 6 minut...badanie 1 cm rozwarcia....leżeć, chodzić odpoczywać.....wtorek....skurcze nadal co 6 minut.....noc z wtorku na środę skurcze co 2 minuty....badanie 2,5 cm rozwarcia....na porodówkę....ufffff w końcu o 12.55 urodził się mój synek. gdyby wcześniej ktoś posłuchał moich próźb, zrobił masaż szyjki, podał oksy to może urodziłabym wcześniej a tak męczyłam się trzy i pół dnia zanim urodziłam :O i i ja i synio byliśmy śmiertelnie zmęczeni tymi skurczami. więc nawet gdybym nie leżała już w szpitalu to zapewne pojechałabym do szpitala w tą niedzielę, położyliby mnie na przedporodowej i tak sama bym leżała i się męczyła :(