Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miminikna

zapalenie krtani - macie jakieś sposoby na szybkie odzyskanie głosu?

Polecane posty

Dzis bylam u lekarz, diagnoza: zapalenie krtani. Głos prawie całkiem straciłam, a jak juz mowie to tak jakbym drapała widelcem o zardzewiałe garnki:P Pojutrze mam do wygloszenia wazne przemowienie, radzcie co robic.

Gość doktorek gregorek
Napar z lnu . Smakuje jak kisiel ze skwarkami a wlasciwie to jest bez smaku ;)

Gość makaron w dechę
dasz radę wypić surowe jajko? Siemię lniane jest też dobre, kisielki, galaretki, dużo witaminy C i innych.

Gość nie radzę
przy zapaleniu krtani ważne jest aby jak najmniej mówić. Możesz sobie nieźle zaszkodzić jeśli w takim stanie chcesz wygłaszać przemowy!

Podobno na przeziębienie jest dobry chloryn(bylejaki) i nadtlenek wodoru:classic_cool:.Kup w sklepiej chemicznym:classic_cool:.Dawkowanie w kuracji intensywnej-nadtlenek wodoru 3 razy po pół grama(100%-rozcieńczony 1% to około 50 cm3) a chloryn sodowy(inne trochę więcej) 3 raZy po 300 mg :P.Dawkowanie sam wymyśliłem-oficjalnego nie ma:P.

wiele razy na to chorowałam, i radzę uważać bo jak nadwyrężysz głos to możesz go całkiem stracić. Trzeba bardzo dużo pić, ale nie soki bo podrażniają ani nic kwaśnego. Najlepiej herbatę ciepłą, Nic gorącego ani zimnego. Staraj się wcale nie mówić w ostateczności szeptem. Na to schorzenie dostawałam zawsze antybiotyk. Radzę nie bagatelizować bo będzie często wracać i można mieć inny glos nawet jak sie wyleczysz.

Gość kuźwa
gardło to nie kibel żeby chloranem (a nie chlorynem bo czegoś takiego nie ma) traktować! Co ty ludziom kisiel z mózgu robisz?

Gość kuźwa
a co to są te chloryny wg ciebie?

Gość yousunriseeeeeeeeee
lekarz powinien byl ci przepisac antybiotyk Duomox Ja stracilam calkiem glos i odzyskalam po 2 dniach