Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xsxs

Do wszystkich lansiar! Nie noście skórzanych kurtek

Polecane posty

ja kurtke skorzana kupilam w tamtym roku nikt w skorze jeszcze nie chodzil nie byly popularne. beznadziejny fason tych kurtek nosi dzisiejsza ulica. oczywiscie ja bym takiej nigdy nie kupila poprostu mi sie nie podoba. nie lubie ubierac sie tak jak ulica. heh zeby chociaz to byly kurtki skorzane he he niestety pewnie w wiekszosci nie sa:)

Gość Loor z Zadda
Ta. O glanach możesz zapomnieć. Chociaż z drugiej strony czemu nie, jak moda to moda.

Gość hahhahh taka
"rockowa" ramonske mozna kupic teraz na kazdym bazarze:D

Piękna ramoneska. Tylko pewnie droga:( hahah gosia w irokezie?

Gość 22 22 22 22
22 22 22 22 22 22

Gość to jest rockowa
cena coś ponad 500 zł.:o

Gość na bazarku to są ekoskórki
za 100 zł.:p

Gość tak tak no i co z tego
jak wyglada tak samo jak ekoskorka z bazarku:O

Gość tak tak no i co z tego
i wszystkie tak samo wygladacie, czy to ze skory czy ekoskory:O

Gość Loor z Zadda
Kocyk - nie pierdol. W ten sposób powstają właśnie subkultury, tak się je rozpoznaje i nie widzę w tym nic złego. W wieku 12 - 16 to dzieciaki za wszelką cenę chcą być coolerskie, czyli wyglądać jak większość.

Szkoda, ze tak dużo kosztuje. Kiedyś widziałam taką na używanych. Eh mogłam kupic...ramoneska ma w sobie 'to coś'.

Teraz już się nie słucha prawdziwego rocka. Powoli zanikają subkultury. Rzadko ktoś się wyróżnia z tłumu a szkoda.. Dzisiaj jest moda na puste laleczki typu dodzia i lady gaga;/

Gość swego czasu mocna była
subkultura depeszowców, teraz jakby ich mniej....:o

Gość Loor z Zadda
Oczywiście, że nie ma w tym nic złego.

Gość nvhj
co tzn ze ludzie dzielna sie na ludzi w ekoskorach i w plaszczach? a nibyw czym do cholery maja ci ludzie lazic?

Gość Kocyk
Loor z Zadda -spłycanie subkultury do wyglądu jest trochę słabe,ale niech będzie,jest to pewna część całości.Są oczywiście pseudo subkultury bez żadnego wkładu ideologicznego,gdzie wszystko opiera się na wyglądzie,jak w emo,ale cała reszta.. Z tym,że rezerwowanie ciuchów dla konkretnych osób jest śmiesznę.Creepersy nie czynia z ciebie punka,a ramoneska rockowej suki. Poza tym o czym jest ta rozmowa-kurtki o których tu mowa z rockowym lookiem o którym mówi autorka nie mają nic wspólnego,więc w czym rzecz? A pierdolić to wiesz...możesz swoją babę,do mnie sie tak proszę nie zwracać. Emocje nad strojem,jeeej.

Gość no to wlasnie znaczy
ze cos trzeba wybrac skore albo plaszczyk, wiec nie ma sie co podniecac ze tyle osob chodzi w skorach. taki teraz wybór jest i tyle.

Ahh Depeche mode... W innych ubraniach. Mało to jest ich na świecie? Nie każdy musi wyglądać jak klon.

Gość a ja mam płócienna
kurteczke, tak więc jest i trzecia droga.:P

to nie jest skora!!!!!!!!!! to jest kicz z jakis bazarkow czy plant. te laseczki co je nosza nie wiedza nawet jak prawdziwa skora wylada:P

Gość Loor z Zadda
xsxs - obawiam się, że niezupełnie. Praktycznie codziennie jestem w Centrum miasta - wracając z pracy - i szczerze powiem, że malutko jest tych, które przypominałyby chociaż włosami Dodę czy L.Gagę Ale mnóstwo wyglądających jednakowo, monotonnie osóbek, które myślą, że wyglądają modnie, ale to chyba nie ma znaczenia skoro czują się dobrze, to nic nam do tego.

Gość bo moda jest od tego
by sie nią bawić, wybierać to co nam pasuje a nie bezmyślnie naśladować. i potem własnie mamy takie klony na ulicach.:o

Gość Ups...........................
Mam ramoneskę już ok. 14 lat i nie patrzę na modę chodzę w niej każdej wiosny i jesieni, uwielbiam ją.

Gość Loor z Zadda
Kocyk - obawiam się, że nigdzie nie nadmieniłam jakoby ubranie zdobiące powłokę ludzką miało jakąś wytyczną, ale w jakiś sposób tworzy całość ;)

Gość płocienna kurteczka oznacza ze
nie mozesz sie zdecydowac miedzy kurteczka ze skory a plaszczykiem:D wiec wybierasz nijaki kompromis :classic_cool:

Gość nijakie to są te masówki
ze sklepów czy bazarków, albo ekoskorki albo płaszcze.:P

Gość Loor z Zadda
Chciałam jeszcze nadmienić, że boimy się kolorów. Mimo tego, że teraz sklepowe wieszaki są przesiąknięte różnymi kolorami. My stawiamy na brąży, szarości i czernie, co tworzy z nas jakiś taki nijaki kraj.

Gość nvhj
qrva ale ludzie oprocz kurtki z materialu, ze skory lub plaszcza nie ma nic wiecej do wyboru, nie wiem za bardzo o co wam chodzi. niby co innego mozna sobie kupic do chodzenia jako odziez wierzchnia?

Gość te ekoskórki sa tragiczne
nie chodzi nawet o wygląd co funkcjonalność - jest chłodno to marznie sie w nich, jest ciepło to człowiek sie w nich poci. nie ma to jak naturalna skóra.

Gość wychodzi na to ze wszystko jes
nijakie, a dzinsy to w chooj sa nijakie, tak samo jak adidasy, balerinki.. itd. :o prponuje wytargac jakis sweterk al'a kononowicz, wtedy zapewne bedziecie zwracac uwage swoja "niezwykloscia" :classic_cool: