Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złaaa kasiunia

Moja mama jest w ciąży!

Polecane posty

Gość nie rozumiem Cie
w czym Twoja mama jest gorsza od Ciebie? przeciez jedno dziecko wychowala wychowa i drugie jest dorosla nie musi miec niczyjego przyzwolenia...normalne ze rodzice uprawiaja sex.. jesli nie chcesz zeby wasze dzieci byly w podobnym wieku to odczekaj 10 lat w koncu masz dopiero 20. nie przeszkadza ci ze syn matki twojego chlopaka bedzie w podobnym wieku co wasze dzieci wiec czmu przeszkadza Ci Twój nienarodzony brat lub siostra? Jedno o co ja bym sie na Twoim miejscu martwiła to to czy ciąża w tym wieku jest bezpieczna dla mamy trzeba wiedziec czy nie ma zadnego ryzyka, powiedziec mamie o badaniach prenatalnych zeby wiedziec czy dzidzia bedzie zdrowa i zeby wiedziec czego sie ewentualnie spodziewac... Wspieraj mame zamiast sie zachowywac jak rozkapryszona 5 latka ktora zamiast rodzenstwa wolalby by dostac nową lalke i pozostac jedynaczką...narazie wyglada na to ze mimo ze masz 20 lat jestes zazdrosna o milosc swojej mamy....

Gość sososososos
MartaaaaMartaaaa-ciaza nie odmładza,to kobiety ktore sa w ciazy moga bardziej o sobie dbac i dlatego wydaja sie jakby ciut "odmłodzone"

Gość sasanka 007
wyobraź sobie jaki to szok dla twojej mamy.! Ja jej współczuję i życzę , żeby wszystko dobrze się skończyło.

Gość sandra21
sandra nie sluchaj ich negatywnych komentarzy, moja mam urodzila 3 miesiace temu sliczna zdrowa dziewczynke, a ma 42 lata, wiem ze jest moze troche mlodsza od Twojej ale ta ciaza ja naprawde zmienila na lepsze, twarz złagodniała zmarszczek nie ma, po prostu super:), i ja sie ciesze bo mam niunke z ktora moge w piekne sloneczne dni spacerowac:)

Gość sososososos
sasanka 007-zgodze sie :-) musiałbyc dla matki autorki szok gsdy dowiedziała sie,ze jest stara i głupia ,ze nie potrafiła zabezpieczyc sie przed ciaza.I taka matka jeszcze bedzie corke pouczac aby corka nie zaszła czasami w ciaze :-)

urodzi sie zmienisz zdanie i zapomnisz o zalu do Mamy moja Mama w wieku 41 lat zaszła w ciaze i bylam w takim samym szoku miałam wtedy 18 lat teraz mała skonczy 6 lat a ja w tym roku sama zostane Mama a tak mam kochana siostrzyczke:)

sososososos wlasnie o tym mowie w niektorych kobietach jest cos takiego ze ciaza sprawia ze zaczynaja o siebie bardziej dbac i wtedy ciaza lata odejmuje

Gość sososososos
sandra21-alez Ty głupiutka :-) gdyby ciaza odmaldzała i znikały wszystkei zmarszczki to aktorki nie robiłyby sobie operacji plastyczbych tylko zachodziły w ciaze :-)

Gość annpolis90
Ehhh ja jestem właśnie takim "późnym dzieckiem". Kolorowo nie jest :(

Gość sososososos
MartaaaaMartaaaa-ale jezeli autorki mama nie dbała o siebie do tej pory,to tym bardziej nei zadba o ssiebie teraz.Ta kobieta ogolenie na pewno jest przxybita ta ciaza.Wiadomo,ze pogopdziłą sie tym,ze wpadła,ale jednak to dla niej szok.

Gość sandra21
annpolis90 a ile twoja mam miala lat jak CIe urodziła? ja glupia nie jestem, wiem ze moja mam super wyglada, moze to tez fakt ze dba o sibie SPA itp ale wyglada na 30 pare lat

Gość sososososos
Bardzo,a to bardzo mało kobiet po 40 roku zycia z cała swiadomoscia zachodzi w caize.Takie ciaze po 40 to przede wszyskim wpadki.

Gość kalaka
moja mama urodzila jak mialam 16 lat i wszystko wporzadku, opiekowalam sie siostra, chyba bylam/jestem jej druga mamą ;P niestety do tego stopnia, ze moj wlasny instynkt sie nie budzi i sama dziecka nie pragne :P a to juz by trza bylo... :o

47 metrykalnie,a biologicznie moze 30? a moze 60? wszystko jest mozliwe,nie patrz nigdy na metryke,nie ma dwoch osób,ktorym by równo tykał zegar.Czasem m oze okazac sie młodsza od Ciebie;-)

Gość sososososos
sandra21-no tutaj moge sie z Toba zgodzic,jezeli Twoja mama dba o soibie i to tak całkiem dobrze,to nawet chyba botox sobie tu i owdzie wstrzykneła aby wygladac po 30 a nie na 42

Gość annpolis90
47... i teraz ja osiemnastolatka mam w domu 65-letnią staruszkę

Gość sososososos
MartaaaaMartaaaa-nie musimy wiedzeic czy dbała,ale mozna sie domyslac,z enie dbałą po autorki wpisie"a co do wygladu mojej mamy to nie jest tak zle, troche ja "podpicowac" i bedzie wygladac jak 40"czy te słowa oznaczaja,ze matka autorki dbała o siebie?

Gość sososososos
No tak,najwazniejsze aby dziecko było zdrowe,no i matka.

Gość sososososos
Sama mam 43 lata i dziecko 19 letnie i nie wyobrazam sobie zajasc w caize i to w niechciana.Byłam młoda i zapobiegałam caizy a teraz,na starosc to jeszcze wiecej dbam o antykoncepcje i wiem,ze przed menopauza beda skoki hormonow i miesiaczka bedzie zanikac i dopoki nie wejede w całkowita faze przekwitania bede zabezpieczasła sie aby takich niespodzianek nie przezyc.

Gość sasanka 007
ja właśnie mam 49 lat , byłam w ciąży w wieku 41, niestety poroniłam. A twoja mama? pewnie myślala że już nie zajdzie, że ją to już nie dotyczy. A tu nagle ups....Zdarza się tak jak 13, 14, 15, 16 , 17 latkom. Tylko że że już nie ma się ani ochoty , ani siły. Przestańcie oceniać. Ja wierzę , że tego nie chciała i nie przewidywała. Prędzej się myśli o przekwitaniu niż o dziecku. Niestety natura jest przewrotna.

Gość pogrązona---
Natura o tym decyduje a nie rozwydrzone smrody. zaraz wyniesiesz się z twgo domu, to nie twoje sprawy. chyba ciebie sie matka miała o zdanie pytać? ciesz się tym co z tego domu wyrwałaś. Ta ciąża jest potknieciem twojej mamy pomóż jej durnoto

Gość sososososos
sasanka 007 -ja nie oceniam,ale jednak dziewie sie kobietom,ze nie mysla prawidłowo. pogrązona---:-) natura decyduje,ale jestesmy rozumnymi istotami ktore moga uzywac taki narzad jak mózg.

Gość sososososos
pograzona---pewnie,ze to nie autorki sprawa,ale jak np.autorki mama moze z corka porozmawiac o od[powiedzialnym macierzynstwie.przeceiz byłaby to farsa gdy matka ktora na stare lata wpadła pouczała 20 letbiua corke jak szybko nie zajsc w ciaze

Gość nie rozumiem Cie
a co to za roznica czy ciaza mamy autorki to wpadka czy moze byla planowana? ja nie widze zadnej jej mama jest dorosla powtarzam DOROSŁA jedno dziecko wychowała to i z drugim da rade....a jej 20 letniej corce nic do tego.... Dbaj o to zebys sama w ciaze nie zaszła bo podejrzewam ze teraz w wieku 20 lat nie masz warunkow na to zeby miec dziecko. co do jednej z dziewczyn ktora napisała ze ma w domu 65 letnia staruszke to powiem Ci ze straszne jest to ze tak mowisz o swojej mamie...

Gość sososososos
nie rozumiem Cie-zgodze sie z Toba,ze to sparwa matki,ta ciaza,ale moge sie załozyc,ze jezeli autorka bedzie mieszkala w domu rodzicow gdy matka ur.to bedzie obarczana opieka nad tym dzieckiem.

Gość yousunriseeeeeeeeee
ciąza w takim wieku moz eniesc za sobą zagrozenie dla zdrowia i zycia matki lub dziecka uwazam to za wielka nieodpowiedzialnosc. Nie jestem w stanie zroozumiec Twojej mamy jesli ciaza byla planowana , choc przypuszczam ze planowana nie byla bo w tym wieku raczej nie mysli sie juz o dzieciach poniewaz szanse na poczęcie są nikłe. Mysle ze mama jest rowniez w szoku ale jak by nie patrzec kobieta w ciazy jest zawsze szesliwa ze urodzi dziecko bez wzgledu w jakim wieku by nie byla. Nie oczekuj ze ona będzie zla z tego powodu, będzie chciala usunąc itp! Zyczyc pozostaje jej zdrowia ,szczescia oraz cierpliwosci. I pamietajcie ze nie zapomina sie jak wychowac dziecko poniewaz jest instynkt macierzynski i nie ma on nic wspolnego z wiekiem. Wątpie by Twoja matk amiala problemy z radzeniem sobie z dzieckiem, mimo wieku. A Ty sie przy okazji podszkolisz i bedziesz miec w malym paluszku opieke nad brzdącem. Mysle ze Ci sie przyda. A z resztą skoro tak sie stalo to pewnie tak mialo byc:)

Gość nie rozumiem Cie
nie widziecie roznicy miedzy 47 letnia matka a jej 20 letnia corką? zauwazcie ze owa 47 letnia matka ma warunki zeby miec kolejne dziecko a owa 20 latka takich warunkow nie ma.,, i gdyby ta 20 latka zaszla w ciaze to ta jej niedobra 47letnia mama ktora sie zachowala nieodpowiedzialnie bo jest w ciazy musialaby te warunki swojemu wnukowi zapewnic... naprawde nie widziecie roznicy miedzy wpadka matki a wpadka corki? przeciez tej 20 latce nikt nie bedzie kazal zapewniac odpowiednich warunkow dziecku jej mamy.... a moze Ty autorko po prostu sie boisz bo wiesz ze nowa osoba w domu wplynie na jakosc i standard twojego zycia? i ze komfort spadnie? jesli tak to do roboty wynajmij wlasne mieszkanie i sama sie utrzymuj i zobaczysz jak jest fajnie...

Gość yousunriseeeeeeeeee
aa i jesli chodzi o obciązenie obowiazkami w zajmowaniu sie.... nie czytalam wszystkiego i nie wiem czy pisalas ze moze sie tego obawiasz, ale przypuszczam ze NIE skoro sama myslalas ze to Ty będziesz tą rodzącą.