Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quadratura Koła

Jesteście wyczulone na stan zdrowia waszego dziecka?

Polecane posty

Chodzi mi o to, czy jak dziecko skarży się na jakiś ból, to idziecie do lekarza, czy najpierw próbujecie działaś na własną rękę? Jak często robicie badania dzieciakom?

Jak mi synek mówi że coś jego boli to nie lece od razu do lekarza :D Staram się wtedy dziecko obserwować - czy się podkłada,czy trzyma się np za brzuch,czy gorączkuje.Jeśli ma ,,niebezpieczne objawy" to lecę od razu do lekarza. Na poczatku robilśmy często badania ale to ze względu na stan zdrowia.Synek ma apetyt,dobrze przybiera na wadze,jest pogodnym dzieckiem,non stop wszędzie jego pełno więc lekarka twierdzi że nie ma sensu kłuć dziecko.

Gość Animari
Princpolo, Rozumiem, że na przekór sobie- robisz błędy.

Ja właśnie mam dziwne wrażenie, że troszkę przesadzam, ale to z powodu kłopotów ze zdrowiem starszej córki. Badania raz w miesiącu i jak coś nie tak, to od razu wpadam w panikę.

Quadratura Koła ------ Musisz chyba trochę wyluzować :) Badania co mieisąc to moim zdaniem zdecydowanie za często.

Wiem, że za często. Wystarczyłoby raz na 3 - 4 miesiące, ale starsza córka jeszcze nie jest w pełni zdrowa i już nigdy nie będzie dlatego mam takie lęki. Nie chciałaby powtórki z rozrywki, chociaż z drugiej strony, co ma być to będzie.

Gość damian934y93453
Zawsze można do lekarza zadzwonić. A nie latać z jakimś pieprzykiem co drugi dzień, tracić czas i pieniądze.

Quadratura Koła ----A to teraz zmienia to postać rzeczy :) Jeśli nie jest jeszcze wszystko tak jak powinno być,to naturalne że jako matka się martwisz. Sama mam chorego brata i wiadomo inaczej to jest z dzieckiem chorym a inaczej np z takim moim.

Quadratura Koła------A co na to lekarz????? Nie mówi że np przesadzasz że co mieisąc robisz badania????.Oczywiście jak nie chcesz nie odp na te pytanie :)

Lekarz zalecił badania co 2 miesiące, ale ja jestem rąbnięta i karze ja kłuć co miesiąc jakby jeszcze nie miała dość. Tak sobie ogarniam teraz sytuację i rzeczywiście powinnam poluzować.

Gość jhjhghj
Współczuję dzieciom, których matki są tak przewrażliwione... Wychowacie kaleki :/

Ale ja nie jestem przewrażliwiona bez powodu, zresztą macie rację. Za jakieś pół roku lekarz powiedział, że młoda spokojnie będzie mogła co 6 miesięcy chodzić na badania.