Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja ostatnio przed komunią

kiedy ostatnio byliście u spowiedzi ?

Polecane posty

ja bylam 2 dni temu, wczesniej - miesiac temu. Brzudula Dziwie sie, ze nie dostalas rozgrzeszenia z powodu seksu przedslubnego. Ja sie z tego spowiadam przy kazdej spowiedzi i nigdy nie mialam problemu, zeby ksiadz jakos dziwnie mi kazanie prawił godzinami albo rozgrzeszenia nie dał. wiadomo, mowi to co powinien, ale nic innego.

wrozka ja od wielu osob,w podobnej sytuacji,sluszalam,ze tez nie dostaly od tego czasu nie spowiadam sie:P mam gdzies ksiezy:P

ja chyba 2 lata temu - jak mialam byc swiadkiem do bierzmowania. Brzydula - idź do innego księdza powiedz co i jak - najlepiej idź do dominikanów, albo innych braciszków.

wzasadzie to sie zastanawiałam gdzie jest napisane że przed slubem nie wolno no i jak się ma dziecko nieślubne.. to jakieś średniowieczne.

Może nie masz ślubu kościelnego, albo żyjesz ciągle w związku z żonatym facetem (z takim co miał już ślub kościelny). I dlatego grzech wieczny. Bo nie ma postanowienia poprawy. Za seks przed ślubem jakby nie dawali rogrzeszenia to 90% małżeństw by ślubu kościelnego nie dostało.

to nie chodzi o seks tylko o wynik seksu - czyli dziecko tzn że z seksu przed ślubem powstało dziecko. księża to są dziwni.. ja się nie spowiadam u księży.. benedyktyni czy dominikanie jacyś bardziej życiowi są.

zonaty to on chyba nie jest:D Przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo:P Zyje bez slubu kosciewlnego🖐️Bez jakiegokolwiek papierka:P

u mnie w parafi proboszcz nie chciał ochrzcić dziecka bo rodzice nie mieli kościelnego, wkońcu poszli gdzieś indziej wlasnie do benedyktynów i oni nie widzieli problem, a swoją drogą to zgłosili do kurii i w tej chwili podobno proboszcz nie robi problemu.

Gość Anq
Nie roxumiem jak czlowiek rozumny moze przed jakims starym dziadem gadac co robi we wlasnej sypialni....

z tym ślubem to to wkońcu księża wymyslili i że seksu przed ślubem nie mozna.

ja wychodze za mąż za 8 dni , jestem w ciazy, ale nie bierzemy slubu tylko z tego powodu, planowalismy juz wczesniej,, ale okazalo sie ze jestem w ciazy i tylko przyspieszylismy o miesiac. Ksieza w parafii wiedza ze ejstem w ciazy, nawet jak spisywalismy portokół przedslubny to ksiadz wpisal w protokole [przy pytaniu : Czy jestesmy zdolni do czegos tam, w sensie czy mozemy miec dzieci] napisał, ze jestem w ciąży!! Ni wiem jakim prawem to zrobil przecież to jest dokument.

moja bliska kolezanka ma faceta od kilu lat.Znam go bo sie wspolnie spotykalismy.Dojezdza do niej Przed Bozym Narodzeniem kolezanka mowi,ze jedzenie do niego bo on ma duzo pracy w swieta.Rozumiem ja bo moj tez pracuje w swieta.Ona konczy-msza za msza.Nie powiedzialam Ci moj jest ksiedzem:O

Gość nie wiem jakkkkkk
deko>>>w moim mieście w życiu ci dziecka nie ochrzczą bez ślubu kościelnego. Więcej, mój brat ochrzcił dziecko w innym kraju ale polskim kościele a mimo tego proboszcz w naszej parafii stwierdził, że z tym papierkiem (zaświadczeniem, że dziecko zostało ochrzczone), może się co najwyżej do toalety udać. Też dopiero jak brat powiedział, że zanim pójdzie z tym papierkiem do toalety to najpierw wybierze się do kurii, to ksiądz nagle uznał ważnośc zaświadczenia :o Ale bez kościelnego w życiu nie ochrzczą, w tej kwestii nawet kuria nie daje rady proboszczowi. Chyba, że powiesz, że jesteś samotną matką.

Gość nie wiem jakkkkkk
Brzydula, niezłe :D Ciekawe czy jak im dzidzia wyskoczy to tatuś ochrzci, pomimo braku ślubu kościelnego :D

wrozka no fuck bo go sie nie ukrywaja i sie z nimi spotykalismy:( dziewczyna ma 10letnia corke i z nia jezdzi na plebanie:O Ma pretensje,ze babcie ja palcami tam wytykaja Mowi,ze zlozyla wniosek na gosposie bo kazsdy ksiadz ma gosposie:O A byla dla mnie przykladem cnot:O

ale wiecie co, jak to sie zastanawiam czasem czemu przystojni faceci ida na ksiedza, czy dla wygody, cyz tak naprawde z powolania. bo czasem to taki ksiadz sie trafia że ho:P

nie wiem jak jeszcze sie uczylam jak zaszlam w ciaze.Mialam pogadanke z ksiedzem od religii,zebym nic nie zrobila i mi kosciol pomoze na szczescie nie zawiodl i bez problemow,mimo,ze nie mialam slubu ochrzcil:)

dziecko ochrzcili, ale Tobie nie dali rozgrzeszenia - to jest dziwne jak dla mnie.

Gość Anq
Co za bzdura....rodzice nawet nie musza byc katolikami zeby dziecko mialo chrzest! Od tego sa rodzice chrzestni....

ja mysle ze nie myslisz o tym juz. Ale niepojęte jest to co oni wyprawiaja, i nawet nie chodzi mi o to, że ksiadz ma dzieci.

Gość brodzio
3 lata temu