Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfghfhgf

Wysylka za pobraniem. Pytanie- naprawde potrzebuje odpowiedzi.

Polecane posty

Gość hfghfhgf

Mialam wyslac ksiazke za 18 zl za pobraniem. Na druczku wpisalam kwote 18 zl(nie dodaje sie pobrania bo skad niby mam wiewdziec ile wynosi,prawda?) Babka wziela ode mnie 12 zl za wysylke. cZYLI POWINNAM dostac na konto 30 zl prawda? A mam 18 zl. Czy wszystko zrobilam dobrze? Czy mozliwe ze przesyla sie kase za rzecz i za przesylke osobno? Raz juz wysylalam za pobraniem i dostalam od razu jeden przelew i kase ..zl + przesylka.

Gość alejka
Kupujacy jesli wybral opcje za pobraniem powiniem wplacic ci na konto 30 zł ale Ty go najpierw powinnac poinformowac ile oplata za pobranie wynosi zeby wiedzial ile ma zaplacic za koszty wysylki

Gość hfghfhgf
No to raczej kwestia doinformowania by nie bylo problemu z wydaniem,ale w kazdym razie zrobilam wszystko dobrze ? poczta sama dolicza te 12 zlotych prawda? ja mialam tylko na druku wpisac 18 za ksiazke...i wychodiz na to ze hmm... zostalam oszukana?

Poczta niczego nie dolicza. Sama powinnaś była dodać te 12 zł... :/ Kwota pobrania to kwota, którą poczta ma pobrać od odbiorcy przesyłki.

Gość hfghfhgf
no to ciekawe bo 1- nie zawsze wiadomo ile poczta naliczy wiec co? ma sie caly czas przekreslac? 2. juz raz wysylalam i zdaje mi sie ze robilam tak samo. i mowilam tej kobiecie ze ksiazka kosztuje 18 zl..czy wszytsko dobrze wpisuje... no coz..widocznie laik nie ma co liczyc na pomoc "kompetentnych" osob z poczty.

Zawsze wiadomo ile poczta naliczy. Są oficjalne stawki. Link do cennika: http://www.cennik.poczta.lublin.pl/index.php?ramka=krajowe/formularze/k_zwykly.php Często wysyłam przesyłki za pobraniem - opłatę pobieraną przez pocztę doliczam do kwoty pobrania. Spróbuj jakoś "dogadać" się z kupującym - żeby np. przelał te 12 zł bezpośrednio na konto :)

A kobieta w okienku powinna była Cię poinformować, że masz doliczyć te 12 zł. Zwłaszcza, że musiała widzieć, że nie za bardzo się w tym wszystkim orientujesz :/

Gość hfghfhgf
No tak...ale nie kazdy ma wage:) Juz jasne..czyli bede musiala sie dogadac z dziewczyna z allegro. Dziekuje za odpowiedzi.

Gość hggfh
a Ty -idioto- czy wiesz ze w roznych miejsach sa rozne cenniki, a wcale nie chodzilo o cene tylko o to czy dobrze wpisalam kwote. No ale rozumiem ze idiocie trudniej to zrozumiec.

"Babka wziela ode mnie 12 zl za wysylke". I nie wiesz ile wysyłka kosztuje?? Ile wpisać komuś kto kupuje za wysyłkę? Możesz EWENTUALNIE grzecznie poprosić kupującego żeby Ci dopłacił, jeśli ma za przesyłkę płacić, to mu wyślij skan swojego dowodu wpłaty i poproś o przelanie pieniędzy na konto, ale skoro brał za pobraniem nie ma obowiązku latać do banku czy punktu pocztowego i załatwiać przelewu za który jeszcze zapłaci.