Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllazjon

pytanie do studentów

Polecane posty

Gość zfbcvbxc
matematyka :)

Gość Ssssijj
kulturoznawstwo + politologia

Gość eruifhwouih
alllazjon - przeczytałam jedynie Twój pierwszy post mam nadzieję, że nie mówisz poważnie :O chcesz sprawdzać do pracy popularność kierunków i miarą, którą przyjmujesz jest ilość postów na kafeterii? i twoim zdaniem to jest reprezentatywna próba? dotrzyj do badań!!! dziewczyno ogarnij się a studiuję socjologię :)

Gość wkurzona_ciałem
instrumentalistyka :D:D:D

Gość Ale sie usmiiiałem
I co kolejny absolwent się szykuje ? Finanse i Rachunkowość Informatyka AiR Medycyna Farmacja Prawo (jednak z aplikacją!) i może jeszcze 2-3 się znajdą :) Reszta to pewne bezrobocie, o w tym kraju nie poszukuje się ludzi z wyższym wykształceniem, tylko wykwalifikowanych robotników....a po prostu lekarzy, farmecutów (uprawnienia), księgowych, prawników i speców od nowej technologii informatycznej nie da się tak łatwo zastąpić ludźmi bez studiów, stąd jeszcze można dostać 1wszą pracę i piąć się w górę.... A co wybiera 90% ludzi ? Potem pełne forum płaczu, że pracy nie ma....

Gość Technologia żywności i żywieni
e człowieka :-) super kierunek

Gość ryry
turystyka i rekraecja

Gość lilililii
no napewnbo jeszcze kilka kierunkow z politechniki, np inżynieria środowiska, budownictwo zwłaszcza drogi i mosty, elektrotechnika, no ostatecznie informatyka, po co są kierunki zamawiane gdzie studenci 1000zl na miesiac, więc jest zapotrezbowanie chyba nie??

Gość 50 polskich złotych
pedagogika resocjalizacyjna

Gość wydział artystyczny
Grafika

Gość hehehehehehehhe
Sprobuj po zamawianej biotechnologii i inzynierii srod znalezc prace :D Graniczy to z cudem....

Gość Fizjoterapia

Gość A przesadzacie
Po moim AiR'ze może znaleźć prace. I to czasem niezłą!

Gość lilililii
biotechnologia u nas zamawiana nie jest i się nie dziwie... właściwie tez sie zastanawiam dlaczego akurat tak dobrali te kierunki ale na jakiejś podstawie takie a nie inne czyli w przyszlości zapoptrezbowanie będzie, a co do inż srodowiska to jest praca, nawet an takim końcu swiata jak u mnie..

Gość hehehehehehehhe
inyniera srod ? Ty sobie jaja robisz - mam w rodzinie to wiem....2 lata bezrobtny krewny i to na G. Slasku, gdzie pracy powinno być pełno - tam też są jakieś uprawnienia bez nich studia można sobie wasadzić...i kończy je pelno osób... Wmówili na uczelni, że super kierunek ?? W tym roku biotech. i inz. są zamawiane - jak nie wiesz to nie pisz glupot :) 1000zl dostanie 20% najlepszych na roku..... a po studiach jedno wielkie nic....

Gość RATOWNICTWO MEDYCZNE

Gość pielęgniarstwo

Gość socjologia...
i zgadzam sie z wypowiedzią kogoś wyżej, nie bedziesz miała reprezentatywnej próby, a wiec takie "badanie" jest bez sensu. Wez zrobi wywiad kwerstionariuszowy, jakis krotki i bedziesz mogła dochodzic do jakiś madrych wniosków, przede wszystkim zdecyduj kogo chcesz badac, bo tutaj osoba ktora ma 30 lat lub 15 moze ci sciemnic, ze cos studiuje, a wcale tak nie jest.

Gość lilililii
mówie u mnie, u mnie jest inżynieria i elektra, a jaka specjalnosć?? projektanci sieci sanitarnych zawsze znajdą pracę, znam wiele takich osob, inne to fakr moze melodia przyszlości, co do uprawnien ja nie zamierzam robic, tez wiem ze to fikcja, zlecają Ci robienie projektu tylko się pod nim nie podpisujesz... oczywiscie ze ta kasa jest tylko dla najlepszych, ale ma byc jakąś zachęta w jakimś celu...

Gość zmieniam zdanie
ratownictwo medyczne :)

rok temu skonczylam lic wiec nie wiem czy sie liczy: Public Relations

Gość madzila
pedagogika specjalna