Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobekbo

co zamiast 72h po?

Polecane posty

Gość bobekbo

Jest taka sprawa, ze przydalby mi sie byc moze postinor, ale w tej chwili nie znajde pewnie w ciagu doby gina, ktory by mnie przyjal. Slyszalam, ze zazycie wiekszej dawki tabletek anty (tych mam zapas) dziala tak samo jak pigulka 72h po, ale nie wiem ile ich trzeba zazyc i czy jednorazowo, czy na kilka rat itd. Jesli ktos cos wie, to poprosze o rade.

jedziesz do pobliskiego szpitala,ew.na pogotowie i kazdy lekarz na dyzurze powinien przepisac ci postinor,później do apteki i już

Gość bobekbo
Dzięki. Niestety nie jestem w stanie wyjść z domu, jedyna opcja jaka mi pozostaje to ta z tabletkami anty - o ile to prawda, dlatego dalej czekam na odpowiedz.

Gość gdziesss
jest taka strona www.wpadka.pl cos mi sie kojarzy ze tam kiedys czytalam o tej metodzie wiec poszukaj :)

Gość bobekbo
Niestety na tej www nic nie ma na ten temat, a "porady lekarza" nie dzialaja.

Gość ja też uważam
zadzwoń do jakiegoś gina i się zapytaj, nie eksperymentuj na własną rękę...

Gość a co święta i mama nie
pozwala wyjść na podwórko?:O Trzeba było się uczyć, a nie pierdolić, dziecko. Duża dawka tabletek anty nie pomoże, a może bardzo zaszkodzić. Tobie.🖐️

Gość bobekbo
Dzięki, ja tez Cie lubie i szanuje! ;} A serio, to po prostu pytam. Ty wiesz wszystko na wszystkie tamety i jestes nieomylna? Nie szkoda czasu na odpowiadanie nie na temat? Wlasnei znalazlam w innym temacie, ze trzeba brac po 3 tabl anty przez tydzien, ale wydaje mi sie, ze kiedys slyszalam inna wersje. Chyba poczekam i zobacze, co z tego wyniknie...

Gość ja też uważam
masz 72h czyli 3 dni na znalezienie lekarza, nawet w swięta to przecież jest jak najbardziej wykonalne, a łykniesz sobie taka 1 tabletkę escapelle czy czegoś i masz spokój.

Gość ja też uważam
zresztą nie rozumiem skąd ryzyko wpadki skoro bierzesz tabletki? Czy masz w domu ale ich nie łykałaś? :P

ja gdzieś czytałam, że 4 zaraz po stosunku i 4 po 12 godzinach, ale było zaznaczone, jakie to muszą być konkretne tabletki. Wejdź w google i szukaj na pewno coś znajdziesz

''W przypadku stosunku bez zabezpieczenia, w sytuacji awaryjnej, gdy nie macie pod ręką escapelle czy postinoru, lub nie stać Was na tak drogi preparat, można wykorzystać zwykłe dwuskładnikowe tabletki antykoncepcyjne dostępne na naszym rynku. Należy jak najwcześniej po stosunku (jednak nie później niż 72 godziny) przyjąć 2 tabletki preparatu Gravistat 250 lub 4 tabletki jednego z poniżej wymienionych preparatów: * Gravistat 125 * Microgynon * Minisiston * Rigevidon * Stediril 30 Po 12 godzinach procedurę należy powtórzyć. ''

Gość bobekbo
ja tez uwazam/ niestety juz nie mam 72h i nie moge nigdzie wyjsc, z przyczyn zdrowotnych. A tabletki biore regularnie i nie zapominam o nich nigdy, ale mialam problemy trawienne no i... mogla sie nie zdazyc wchlonac. Dlatego zaczelam myslec o zrobieniu czegos na wszelki wypadek, ale widze, ze chyba nic nie zdzialam sama w domu. SleepingSun/ Dzieki! Na taka odpowiedz czekalam, chociaz musze przyznac, ze mnie rozczarowala. Nie widzialam, ze to musza byc konkretne radzaje tabletek, do tego dwuskladnikowe. Takich nie mam, a ich zdobycie jest rownie niemozliwe w tej chwili jak i prawdziwej tabletki 72 po.

Gość bobekbo
To jeszcze o cos Was zapytam. Czy myslicie, ze gin podczas zwyklej wizyty (czyli nie w razie naglego przypadku) wypisze mi recepte na postinor albo cos podobnego, jesli go poprosze, tak zebym miala w domu na wszelki wypadek?

Gość w morde jeża
wkręc na zwykłej wizycie, że to nagły przypadek i problem z głowy :)

Czy myslicie, ze gin podczas zwyklej wizyty (czyli nie w razie naglego przypadku) wypisze mi recepte na postinor albo cos podobnego, jesli go poprosze, tak zebym miala w domu na wszelki wypadek? Oczywiście, że tak. A jeśli chodzi o skuteczność, to: Preparat nie jest skuteczny, jeżeli proces implantacji już się rozpoczął. Skuteczność leku Postinor Duo zmniejsza się wraz z upływem czasu od stosunku (95 % po przyjęciu w ciągu 24 godzin, 85 % po przyjęciu w ciągu 24-48 godzin, 58 % po przyjęciu w ciągu 48-72 godzin).