Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inka kalinka

skąd wiedzieć czy sernik już się upiekł??

Polecane posty

Gość inka kalinka

piekłam go godzinę a jak wkładam wykałaczkę do środka, to jest wilgotna :( wyjąć go, czy grzać dalej w tych 200 stopniach? a może zostawić w gorącym piekarniku jeszcze trochę zamiast od razu wyjmować? nigdy mi się nie udaje :((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenka Kucharka
DObrym sposobem jest naplucie na sernik - jak ślina nie będzie wsiąkać to znaczy ze sernik jest już gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inka kalinka
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na ogół sernik piecze się godzinę. Wyłącz i zostaw go jeszcze z 15 minut w piekarniku, bo inaczej opadnie. Nie ma co patrzeć na patyczek, bo ser zawsze będzie wilgotny. Podpiekł się na wierzchu, zbrązowiał? Ale godzina na pewno wystarczy. I nie wiem czy nie za ciepły piekarnik. Ja piekę na 170

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inka kalinka
wiesz co -> dzięki - właśnie tak zrobiłam. Zostawiłam w piekarniku. Góra spieczona, ale w środku jest łądny, jasny (wystaje nad blachę i widzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×