Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimini88

czy ogladaliscie wczoraj dokument o opetanej Niemce???

Polecane posty

Gość minimini88
jak sie jest katolikiem to trzeba jednak dokosciola chodzic,to jednak jest wsaniale miejsce,ze szatan nie chcial tam wejsc( ta opetana nie mogla wejsc,bo szatan nie pozwalal) i podobno nie mogla komuni przelknac,czyli to nie jest tylko jakis zwykly obrzed,ktory wymyslili sobie ksieza,ze dlabel sie tego boi

Gość lkjh
czy ktos moze podac tytul tego TAJEMNICZEGO filmu???????

tak tylko ze oprocz szatana sa jeszcze demony i inne złe dusze, ktore sa jego poslannikami ( on progu kosciola moze i przejsc nie potrafi ale te inne nie maja z tym problemu)

Gość minimini88
egzorcyzmy anneliese michel

kurcze ale jesli te glosy codziennie mnie przesladuja wieczorami , to przychodzi samo znienacka to moze swiadczyc ze mnie opetal jakis demon zly? czy to poprostu moja podswiadomosc ?bo zauwazylam tez ze jakos dziwnie na mnie koty reaguja tzn sycza na moj widok, nie kazdy ale juz kilka razy mi sie toprzytrafilo :( znajoma mowila mi kiedys ze jesli koty na mnie wustawiaja zeby to znaczy ze wstapil we mnie zly duch.

Po Egzorcyzmach E.Rose dygałam ze 3 dni, raz nawet przebudziłam się ok. 3:00 (kto oglądał wie ocb) Przeszło mi pewnej nocy, gdy wracałam po paru drinach przez ciemne podwórko, ciemność nie była już tak straszna. Generalnie film jest dość extremalny.

Gość lkjh
dziękuje:) Wesołych:P

Gość a jeszcze tych ksiezy sądzili
ze niby zaskodzili tej dziewcyznie, okropnosc

ona wzięła grzechy innych ludzi na siebie Ks. Ernst Alt, kierownik duchowy Anneliese Michel, którego wtajemniczała w swoje największe sekrety, opowiada, że dziewczyna dobrowolnie przyjęła na siebie cierpienia związane z opętaniem jako pokutę za grzechy innych ludzi. Męczarnie, jakich przy tym doświadczała, powodowały jednak, że pragnęła końca udręk i poddania się egzorcyzmom. Książka ta zainspirowała także szwajcarskiego naukowca dr. Theo Weber-Arma do zajęcia się przypadkiem śmierci niemieckiej dziewczyny. Przeanalizował on szczegółowo kartę chorobową Anneliese Michel. Okazało się, że kiedy w 1968 r. nastolatka zaczęła skarżyć się na pierwsze ataki demoniczne, lekarze zdiagnozowali epilepsję. Przez następnych sześć lat dziewczyna faszerowana była silnymi lekami antyepileptycznymi – tegretalem, aoleptem i zentropilem – które wywołują szereg niebezpiecznych skutków ubocznych. Szwajcarski doktor odkrył też, że badania EEG robione w 1969, 1972 i 1973 r. nie wykazały u Anneliese śladów epilepsji, natomiast wycieńczenie organizmu podane jako przyczyna jej zgonu jest identyczne ze skutkami zatrucia wywołanymi długotrwałym przyjmowaniem leków antyepileptycznych. W związku z tym dr Weber-Arm doszedł do wniosku, że na ławie oskarżonych powinni zasiąść nie egzorcyści, lecz lekarze, którzy błędnie zdiagnozowali religijny stan wyjątkowy jako padaczkę. Nie sposób bowiem za objaw epilepsji uznać wstrząsania głową w prawo i w lewo z taką szybkością, że świadkowie mieli wrażenie, jakby oglądali film na przyspieszonych obrotach. http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=498&Itemid=1

Na grobie Anneliese Michel zawsze leżą świeże kwiaty. Z całego kraju zjeżdżają wierni, by się tam modlić. Leżą tu obrazki z modlitwą w intencji beatyfikacji opętanej. Starszy mężczyzna zaangażowany w szerzenie kultu zmarłej dostrzega w jej nazwisku szczególny sens: Michel to przecież Michał, a więc imię dowódcy wojsk niebieskich i pogromcy szatana. Anneliese – jak mówi – pokonała sześć demonów.

Gość beatyfikacja opętanej
?? Żartujesz?

ci co krecili film o egzorcyzmach to jeden z nich sie nawrócił Ks. Alt twierdzi, że dziewczynę opętało sześć demonów, które stopniowo ujawniały swoją tożsamość — Judasz, Hitler, Lucyfer, upadły ks. Fleischmann, Neron i Kain. Ich wyznania zostały zarejestrowane na taśmach nagrywanych przez księży. 51 taśm zawiera około 100 godzin nagrań z egzorcyzmów. Robią wstrząsające wrażenie. — Dostaliśmy pięć spleśniałych rozsypujących się szpul magnetofonowych, które od 30 lat leżały w szafie — wyjaśnia Maciej Bodasiński. — Przegrywaliśmy je w profesjonalnym studiu. Dźwiękowcy nie mogli wyjść ze zdumienia, patrząc na wskaźniki. Powiedzieli, że takie dźwięki nie istnieją w naturze.. Film opowiada także o stygmatach, które pojawiły się na ciele dziewczyny w końcowej fazie życia. Także o objawieniu Matki Boskiej, która miała jej powiedzieć: „Jest moim wielkim cierpieniem, że w tym czasie bardzo wiele dusz trafia do piekła. Trzeba czynić pokutę za księży, za młodzież i za twoją ojczyznę. Czy chciałabyś podjąć pokutę?”. Zgodziła się.

Gość przez te egrocyzmy
powinni chyba zamknąć szpitale psychiatryczne, bo katole powariowali i jak ktoś chory na umyśle, to zamiast do psychiatryka, to prowadzą go do księdza, buhahhahaha

nie znasz sie na egzorcyzmach to nie wypowiadaj sie 11 minut oryginalnych nagrań egzorcyzmów. Nie po to, aby straszyć, tylko pokazać, że szatan naprawdę istnieje - mówi Lech Dokowicz. Maciej Bodasiński opowiada, że podczas zgrywania materiału dźwiękowego z oryginalnych taśm szpulowych na tzw. bety, używane w telewizji maszyny rejestrujące poziom dźwięku wariowały. - Dźwiękowiec, który musiał siedzieć cały czas i zgrywać te taśmy, po wysłuchaniu fragmentu pobiegł po różaniec i odtąd nie wypuszczał go z rąk. Czujniki rejestrowały nieludzki dźwięk, który wydawały demony, używając ciała Anneliese - tłumaczy. Takie dźwięki można sobie teoretycznie wyobrazić, kiedy naraz zagra cała orkiestra symfoniczna. Ale nigdy pojedynczy człowiek!

Duchowy testament Anneliese Michel Drukuj Email Duchowy testament Anneliese Michel Anneliese zapisywała wszystko, co mówił jej Jezus. Te zapiski nie są datowane, lecz numerowane. 15 lutego 1976 r. dziewczyna przekazała cztery strony ojcu Renzowi, który je troskliwie przechował. Oddają one niejako cały „duchowy testament” Anneliese. Słowa Pana Jezusa, które spisała Anneliese: „1. Wszystko, co dobrego czynisz, co uczyniłaś, pochodzi ode Mnie. Każda dobra myśl, każdy dobry czyn. Nic nie jest twoje. Dlatego pozwoliłem ci zaspać [na Mszę św.], aby ci pokazać, że nic z siebie samej nie potrafisz oraz abyś nauczyła się pokory. Nie powinnaś sądzić, że sama coś osiągnęłaś. Wszystko to są dary Mojej wielkiej miłości do ciebie. Nie powinnaś niczego posiadać; powinnaś zrozumieć, że wszystko pochodzi ode Mnie, i przyjąć z wdzięcznością, a nie być dumna, jakby to było z ciebie, bo są to przecież Moje dary. 2. Oczekuj wszystkiego ode Mnie, ale wszystkiego. Mogę to, co niemożliwe, uczynić możliwym. Pokładaj we Mnie wielkie zaufanie, to przynosi Mi chwałę. To Mnie przyciąga. 3. Żałuj za swoje grzechy, a potem uwierz w Moją wielką miłość do ciebie, nie wątp w nią, gdyż to Mnie bardzo zasmuca. Moje drogi są drogami tajemniczymi, musisz Mi pozostawić wybór drogi dla ciebie. Czy nie dałem ci już dużo dowodów Mojej miłości? 4. Milcz! Nie mów tak dużo. Powściągnij język, gdyż z każdego niepotrzebnie wypowiedzianego słowa musisz zdać rachunek. Kochaj samotność. Chodź na spotkania tylko wtedy, kiedy jest to konieczne, np. z powodów koleżeńskich, a nie dla przyjemności. Zrezygnuj także z dozwolonych przyjemności. 5. Nie martw się o przyszłość. Staraj się w każdej chwili wsłuchiwać we Mnie i spełniać moje życzenia (Moją wolę). Kocham cię z czułością. Ty rób to samo, spełniając Moje najcichsze życzenia – wsłuchawszy się w Mój głos. (Owce znają głos swojego Pasterza. Ja jestem dobrym Pasterzem i kocham Moje owce). 6. Uwierz, że wysłuchuję każdą modlitwę, jeśli nie stoi ona na przeszkodzie do zbawienia duszy. Często długo nie wysłuchuję nawet sprawiedliwych próśb Moich dzieci, aby je uczynić wytrwałymi oraz aby ich modlitwy przyniosły korzyść grzesznikom. 7. Nie zniechęcaj się, jeśli coś nie dzieje się [od razu] po twojej woli. Spróbuj chociażby ukryć oburzenie. Nie wiesz, do czego takie przeciwności są dobre i potrzebne. Powinnaś za nie dziękować. 8. Nieprzerwanie proś i błagaj za twoich bliźnich, aby i oni także osiągnęli wieczną ojczyznę. 9. Czy nie jestem dla ciebie kochającym, zawsze troskliwym Ojcem? 10. Nie zapominaj o dziękczynieniu za tak wiele darów, których ci udzieliłem. Moje krzyże są największymi darami łaski. Nie zapominaj także, że możesz czytać pisma Barbary Weigand. Módl się, aby wkrótce bogactwo tych pism było dostępne dla wszystkich. 11. Módl się i ofiaruj wiele za Moich kapłanów. Nie na darmo ukazałem ci wielkość i godność każdego kapłana [w San Damiano], tak że zadrżałaś z bojaźni. Rozważ to, że nawet najbardziej niegodny kapłan jest drugim Chrystusem. Nie sądź nikogo, abyś nie była sądzona. Pozostaw to Mnie! 12. Dopuszczam twoje [pokusy – w oryginale przekreślone]. Walcz z nimi, nie daj się pokonać. Nie dam ci ich ponad twoje siły. Niech cię nie obchodzi, jak dalece [w oryginale przekreślone imię] ma pokusy tego rodzaju albo w jakim stopniu je dopuszczam. To jest Moja sprawa. W walce się wzrasta, jeśli się walczy wraz ze Mną.

to już wszystko co udało mi się znaleźć na temat Anneliese Michel ale jeszcze znalazłem inne egzorcyzmy OSTRZEŻENIE Z ZAŚWIATÓW O KOŚCIELE W NASZYM CZASIE Wypowiedzi demona Belzebuba na podstawie taśmy magnetofonowej przy egzorcyzmie POTWIERDZENIE WYPOWIEDZI TEJ KSIĄŻKI B.: Nie ma tam przede wszystkim żadnych błędów, może być, że niekiedy jest to wypowiedziane cośkolwiek niezrozumiale, ale nie możemy dać drukować całych tomów leksykonów i encyklopedii. To jednak powinno wystarczyć, tak jak napisane jest w książce (krzyczy rozpaczliwie i z obrzydzeniem). Poza tym każą Ci tam u góry powiedzieć, że ta Wysoka i Trójjedność... jest to niezmierna niewdzięczność, gdy ludzie krytykują ich miłosierdzie i nie wierzą. Nie przejmują się oni troską Tej Wysokiej. Każdy myśli, że może krytykować (wymądrzać się) i wie lepiej (sapie pełen udręczenia). Tymczasem, każdy musiałby przynajmniej odmówić parę psalmów, modlitw do Ducha Świętego, przedtem aniżeli zacznie krytykę tych wypowiedzi, albo o niektórych wypowie swój sąd, krytykę. Wtedy, kiedy odmówił te modlitwy, powinien się jeszcze raz zastanowić, zbadać, przemyśleć i jeszcze raz zbadać.. Następnie powinien jeszcze przyjąć godnie Komunię św. i dopiero wtedy wejść aż do najgłębszego wnętrza swej duszy i zapytać się: czy nie działam wbrew Tej Wysokiej i Nieba, jeżeli te wypowiedzi dementuję (zaprzeczam) albo krytykuję...? To każe Ona powiedzieć! (Krzyczy gniewnie i pełen nienawiści). Wy jesteście wszyscy w porównaniu z Tymi w Niebie i Świętymi... nędzne gówniane podskakujące pajace. I takie gówniane pajace chcą w swej bezczelności dojść do tego aby zdanie po zdaniu wyrwać, zniszczyć, co Ona (wskazuje w górę) podała! E.: Mów tylko prawdę, w Imię...! B.: Czy myślisz, żebyśmy to powiedzieli!... Czy mniemacie, że chcieliśmy to powiedzieć? O jakbyśmy chcieli powiedzieć, że połowa z tego jest kłamstwem, albo chociaż ćwiartka jest kłamstwem. Ale niestety, niestety, tego nam nie wolno. Do tego jest ta sprawa za poważna...! (wypowiada te słowa tylko sapiąc i łamiącym głosem). Strzeże Ona tego wszystkiego z całej siły... (aby demony mówiły tylko prawdę). E.: W Imię... powiedz nam czy od Matki Bożej pochodzą te wypowiedzi? B.: Ona (wskazuje w górę) kazała nam to wypowiedzieć, to wszystko, co jest w tej książce. Jeżeli wam jeszcze tego za mało, to spakujcie ten cały kram i wyrzućcie go przez okno... (mruczy nienawistnie). (Piekło bardzo tego pragnie aby to zniszczyć, aby to nigdy nie ujrzało światła dziennego, uwaga tłumacza). http://taw1.republika.pl/ozz.html