Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coś mnie dzisiaj naszło

THE END 2012

Polecane posty

Gość niepotwierdzone
Normalne zjawisko, czyli odwrócenie się biegunów Jesteśmy przyzwyczajeni, że mapa świata wygląda tak, że jest Europa, dwie Ameryki, gdzieś są Wyspy Brytyjskie, Japonia itp. Ulegamy złudzeniu, że tak było i będzie już zawsze, ale przecież powierzchnia lądów ulega ciągłym zmianom i nie ma żadnej gwarancji, że potężne zmiany nie mogą nastąpić w sposób gwałtowny. Patryk Geryl zaklinał się, że jesteśmy właśnie teraz przed taką zmianą, a stanie się to na skutek działalności naszego Słońca. Według Geryla co 11 i pół tysiąca lat nasza gwiazda przeżywa stan hiperaktywności, której nie są w stanie przewidzieć współcześni naukowcy, ale która była znana już starożytnym astronomom. Słońce zaczyna wtedy emitować tak potężne promieniowanie elektromagnetyczne, że jądro Ziemi zaczyna pełnić funkcję cewki elektromagnetycznej, w efekcie czego dochodzi do zmiany ziemskich biegunów. Zapiski pozostawione przez Majów czy Egipcjan pozwoliły precyzyjnie określić datę ostatniej hiperaktywności Słońca, a miało to mieć miejsce w roku 9792 p. n. e. Niepokojące jest to, że data ta prawie idealnie pokrywa się z ustaleniami geologów, którzy podejrzewają, że wtedy na Ziemi doszło do gigantycznego potopu. Majowie wiedzieli, że tego typu zjawisko jest czymś normalnym dla gwiazd wielkości naszego Słońca i w dziejach Ziemi powtarza się cyklicznie – właśnie co 11 i pół tysiąca lat. Kolejna faza tego cyklu ma mieć miejsce w najbliższych latach

kalendarz majów, jest już nieaktualny, nie mieli kalkulatorów i pomylili się w obliczeniach o milion lat. Wg kalendarza czerwców, koniec świata będzie 13 maja 3735 roku, o godz 13.15 czasu ruskiego.

Gość eropa da sie lubic
Majowie rowniez twierdzili ze to Slonce kreci sie wokol Ziemi i co?

A tak na poważne- ja myślę, że coś w tym jest... Klimat się zmienił tak gwałtownie, że już możnaby powiedzieć, że te bieguny się odwracają... w krajach ciepłych śnieg spadł; u nas są tornada itp Oj, zmienia się wiele...

Gość ojej ojej ojej
no... coś w tym jest, racja

Gość takze takze

Gość alale
a najważniejsze jest to, że ludzie zachowują się tak, jakby we łbach im się poprzewracało, usiłują samego Boga wyręczać, próbują być ważniejsi od Niego, negacja wszelkich wartości, wszechogarniające zło, zagubienie, bezsens istnienia, frustracje, klonowanie, ludzie uwierzyli, że mogą WSZYSTKO, a tak naprawdę nie potrafią opanować głodu, chorób, świat idzie w złym kierunku i to się MUSI SKOŃCZYĆ... niewykluczone, że właśnie za kilka lat...

Gość Armagedon 21.12.2012

Gość ojej ojej ojej

Gość upppppppppp

Gość zacznijcie uzywac zycia
KONIEC W 2012 JEST NIEUCHRONNY

Gość czy to jest pewne

Gość ugiu
podobno w połowie kwietnia 2009roku ma być tsunami nad Bałtykiem i zalać nadbrzeżne okolice czy to prawda? Naprawde na tym swiecie sie zaczynają robić okropne rzeczy

Gość ujyjtyjet
w 2000 tez mial byc koniec. A poza tym, przebiegunowanie to jeszcze nie koniec. :classic_cool:

Gość ejj noo
ja mieszkam zaraz przy plazy.. niech lepiej w tym roku nie bd tsunami :P

Gość benc
NIC NIE WIECIE A PIERDOLICIE :(((

Gość koleś git pierdoli zasady
A ja to wszystko piiiiiiiiiii :classic_cool:🖐️

OSZOŁOMY DAJCIE SOBIE SIANA Z CIĄGŁYM ZAKŁADANIEM TYCH DEBILNYCH TOPIKÓW O KOŃCU ŚWIATA W 2012 R. ILE TAKICH TOPIKÓW MOŻNA ZAKLADAĆ? ZANIM ZAŁOŻYSZ TOPIK, SPRAWDŹ CZY TAKI JUŻ NIE ISTNIEJE. NIE MA ZADNYCH PODSTAW DO TEGO, ABY SĄDZIĆ, ŻE W 2012 R. BĘDZIE KONIEC ŚWIATA.

Gość benc
FŁAśNIE.....GONIEDZ źWIADA?? TESZ MI...

Gość to będzie nasz koniec
przebiegunowanie to koniec naszego Świata a nie Ziemi ona jeszcze troche pociągnie podobno ok. miliard lat ale prędzej czy później i tak nastapi jej koniec - to zjawisko naturalne. Bo albo wskuteg geologicznych przemian albo slońce whłonie wszystkie planety. Tak się dzieje z gwiazgami jak się starzeją a słońce to tylko jedna z nieskończonych gwiazd. I znów nastąpi wybuch super nowej i proces zacznie się od poczatku. Od łączenia się atomów. Tak przecież powstała nasza kochana PLANETA. I

Gość to będzie nasz koniec
*wskutek

Gość byłam na rozmowie
V. B. ==> to Ty goowno wiesz. jakbyś się interesował to byś wiedział, że jest na to wiele dowodów, przepowiedni. nie tylko kalendarz majów. ! Ktoś jeszcze (nie pamiętam kto) przepowiadał,że Ci którzy wyemigrowali z Polski niech lepiej wracają, bo Polska najmniej ucierpi na tym końcu świata. Cóż, w końcu jest pod opieką matki boskiej :) Ci którzy w nic nie wierzą i np. myślą, że będą sobie tu życ a pośmierci zjedzą ich robale i nie zostanie już nic, to jakieś młoty i tłumany :O to samo z końcem świata, który nieuchronnie się zbliża.

Naukowcy twierdzą, że po przebiegunowaniu Europa ma być skuta lodem, nie wiem jak to się ma do tego, że Polskę cudownie ominie ten proces. Jeśli chodzi o przepowiednie, to czytałam iż w Polsce będzie klimat śródziemnomorski albo nawet okołorównikowy.

Gość bebebe
zawsze jest jakas odrobina prawdy w kazdej przepowiedni ,ale ja jakos w to nie wierze. kiedys w roku 2000 tez pamietam sie zegnałam ze wszystkimi bo, miało byc koniec swiata i nic sie nie stało napewno zmiany jakies czekaja swiat ale ponoc na lepsze.Kazdy ma prawo pisac to co mysli .

ale w 2000 roku przepowiadano koniec swiata to milenium. dzis naukowe mamy dowody na zmiany w sloncu - plamach slonecznych.

Gość aurora_1988
sporo czytałam na ten temat..nie wiem czy wierzyć w to czy nie jednak poczytać warto...wg pewnych doniesień jedyną rzeczą która może nas uratować jest piramida Cheopsa a kluczem nieodnaleziona jeszcze mumia Tutanhamona...jeżeli ktoś ma ochotę o tym poczytać podam zaraz strone internetową z misji Cheops której przewodzi Polka, która przeżyła śmierć kliniczną i od tego momentu ma wizje i podobno wie w którym miejscu jest zakopana mumia... http://www.projekt-cheops.com/plain.aspx?languageId=1&menuId=1§ionId=1&cmd=

Gość fsdsda
ja wierze,że coś sie stanie,ale ja przeżyje :)

Gość fuuu
a moze by tak zaryzykowac i wpierdolic sie do trujkonta bermuckiego?? nie ma nic do stracenia.

Gość byłam na rozmowie
jeśli w polsce ma byc klimat śródziemnomorski to ja chcę przeżyc :D:D i najlepiej jakby jeszcze jakiś ocean do nas przypłynął :P