Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antychrystka

nie byłam poświęcić palemki

Polecane posty

Gość antychrystka

wierzę w Boga nie w kościół

Gość miałam ci ja pieczeń
dzis nie swiecilo sie palemki...

wiara w boga to wiara w kościół nie można tego rozdzielić i nie usprawiedliwiają tego złe czyny księży którymi tłumaczymy sobie nasze niechodzenie do kościoła każdy odpowiada za swoje czyny ty za swoje oni za swoje i bóg nie będzie słuchał twoich wątpliwych wymówek tylko osądzi cię za twoje dziwne podejście pewnie też sobie tłumaczysz -wierzący ale nie praktykujący-ale to wymysł leniwych ludzi bo nie ma czegoś takiego jak wierzący niepraktykujący bo w myśl tego co mówi pismo św. jedno wyklucza drugie

Gość Gorzej jak
Ja nawet nie wiem kiedy święci się palemkę. I dlaczego to się nazywa palemka?

a już z tą palemką to pojechałaś hahahaha koszyczek z jedzonkiem święciliśmy wczoraj a dzisiaj to jedliśmy a palemkę święciliśmy w poprzednią niedzielę poczytaj sobie co i kiedy święcimy żeby aż tak się nie pogrążać gdy następnym razem będziesz chciała o tym napisać

palmę święcimy w niedzielę palmową czyli tydzien przed wielkanocą na pamiątkę wjazdu jezusa do jerozolimy(witali go palmami)

Gość Laska z mega IQ
anyzratak co ty pieprzyyszz? a gdzie w pismie jest napisane, ze trzeba TAKIE jakie sa koscioly budowac? kosciol to ludzie, a nie budynki, a palemka totylko zwyczaj. ja juz od kilku lat nie bylam w kosciele, wierze w Boga, a nie w TAKIE KOSCIOLY

kościół to nie budynek wystarczy ksiądz i jeden wierny i msza i to już jest kościół nawet może to być na dworze tu chodzi o wiare i nie można wierzyć tylko w częśc nauki jezusa albo się wierzy w to co nam nakazał albo nie i jak możesz wierzyć w boga nie chodząc do kościoła sama sobie przeczysz to tylko wymówki

"a palemka totylko zwyczaj."niedziela palmowa to nie tylko zwyczaj bo to jest święto kościelne

Gość Gorzej jak
No dobra, teraz kojarzę, było coś takiego na religii :p I mama też chyba kiedyś tłumaczyła :o Skleroźnica ze mnie.