Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale takich co mozna kipic w po

z jakiech firm polecacie ciuszki dla dzieci a z jakich nie?

Polecane posty

Gość ale takich co mozna kipic w po

polsce

Gość mamamama23mamamama
cherooke

Gość 5 10 15 nie polecam
co prawda nie mieszkam w polsce i nigdy nie mialam do czynienia z ta firma, ale sledzac forum ciagle spotykam sie z negatywnymi opiniami na temat ciuchow 5 10 15. tak wiec nie polecam.

Gość hghfghf
ja z ZAWSZE przed zakupem naciagam ubranko czy mi sie fajnie rozszerza teraz jestem taka madra kiedys zwracałam uwage tylko na walory estetyczne i nakupilam mase ladnych bubli :O wlasnie RESERVED ma takie zbroje :O ich bluzki i pajace to masakra pomyslcie czy same chciałybyscie w takich ubraniach chodzic? bo ja nie juz nie mówiąc jakie to niewygodne w ubieraniu 5-10-15 i ich słynne zatrzaski :D fajne ubranka ma CUBUS MOHINI fajne ubranka mają małe sklepiki

Gość tylko i wyłącznie
ZARA nigdy, nawet po kilkunastu praniach nic się nie dzieje z rzeczami i WóJCIK ale tu gatunek ok ale rzeczy zbyt strojne falbanki + koronki + cekiny ja nie gustuje czasami kupuje tez w malych sklepikach jak cos mnie sie podoba a le tylko polskie

Gość olivka i maksio
Myśle że nie opłaca się kupować dzieciom ubranek w markowych sklepach bo dzieciaki szybko rosną ... Polecam secand handy gdzie można za bardzo niską cene ubrać dziecko Jeśli się dobże poszuka można znależć firmowe ciuszki oczywiście buty i bielizne powinno się kupować nową bo używane byłoby niehigieniczne!!

polecam h&m, c&a, cubus, kappAhl, Bhs i next (w warszawie jest jeden a ja jestem z warszawy wiec czasem cos tam kupie).. nie polecam 5-10-15 za fatalna jakosc wykonczen, choc w porownaniu do cen to mysle ze w ostatecznosci moze byc... no i mi nie odpowiadaja polskie firmy typu pinokio itp ze wzgledu na fatalna jakosc materialu...

benetton i zara - jedyne dwa sklepy które nie plugawią ubrań cekinami i falbankami. ale ceny... przyprawiają o zawrót głowy H&M jest ok

Gość a jak sie objawia
podobno taki kryzys w posce a tu panny kupuja dzieciom ubrania w takich drogich sklepach - tak sie zastanawiam jaki to w tym sens skoro dziecu i tak wszystko jedno a zaraz z nich wyrosnie i pozostanie jedynie oddac komus za darmo albo wciskac innym na aukcjach. co za beznadziejne marnowanie pieniedzy a pozniej marudza ze im nie starcza do pierwszego.... mezowie by sie za was wzieli bo przpuscicie cala ich pensje

;) dwu letnie dziecko aż tak szybko nie wyrasta z ubranek klony mają spodnie od 6 miesięcy te same i jeszcze chwilkę pochodzą, po 1,5 roku przystopowały ze wzrostem i teraz ubrania sądzę że starczą na rok. niestety na benettona za mało zarabiam, ale postaram się to zmienić;)

Gość hoooooooooooopa

Fajne są ubranka Sofija i wszystkie inne wyprodukowane z bawełny ZTK Teofilów. Część kupiłam nawet na Allegro, oczywiście nówki :)

Gość rosniecie rosnieciem ale co z
plamami? bo ja nie dopieram :O

Gość jest zara i ZARA

Gość jest zara i ZARA
jak kazda lepsza marka ma ciuchy drozsze i tansze. zara basics ma ciuszki po pare euro (wiec sadze, ze w przeliczeniu na zlotowki tez wychodzi w miare ok), wiec mozna kupic te tansze basic, a cieszyc sie, ze ma sie ubrania z zary:P ale jesli chodzi o benneton to zalamac sie mozna, i kto twierdzi, ze beneton nie ma zdobien typu cekiny - ma i owszem blyszczace rzeczy z glupimi nadrukami, ale ceny kosmiczne, wiec nie polecam. z polskich firm tez bez rewelacji, ostatnio zakupilam rajstopy wojcika bo pani w sklepie powiedziala, ze to porzadna firma i beda sie ladnie nosic, rajstopki zmechacily sie po 1 praniu:O

sanetta,tylko snetta. Ale uwaga body po ok 50 zł, sztuka,ale za to jakosc.......nie ma odpowiednika z zadznym masowym h&m-em czy zarą

W sklepach sieci Ams można kupić ubranka duńskiej firmy Fixoni, świetna bawełna, nie mechaci się i śliczne wzory :) 5 10 15 zeszło na psy!

m. in. Fixoni (słyszał ktoś, czy tylko ja jestem maniaczką?), bo mają też wiele innych dobrych marek:)

Ja znam Fixoni, mają rzeczywiście fajne ciuszki, super jakościowo, ceny też przyzwoite. U mnie w mieście jest sklep w którym mają te ciuszki. Lubię H&M ma ładne kolory, nie farbuje, jakościowo też ok, ale rozmiarówka tak jakby trochę mniejsza. Ale to może mi się wydaje. No i ich spodnie dla niemowląt mają te świetne grube gumy na brzuch. Ewa Klucze ma fajne ciuchy, może nie jakiś super design ale jakoś b. dobra. Mothercare, ale niestety sklep w Wawie, ale jak ktoś tam jedzie to zawsze proszę o jakieś fajne ciuchy. Jestem zadowolona również z Reserved. Przynajmniej niemowlęce rzeczy. Pomijam spodnie. Mam też trochę rzeczy z Cubusa, na wyprzedażach można kupić naprawdę niedrogo. C&A ma super body, jakościowo super i cena też w większości 9,99 lub po 15 zł w dwupakach. Wójcik, 5-10-15, Coolclub, beznadzieja jak dla mnie, za krótkie koszulki, wyciągające się bluzki, przecierające się rajstopy, odpadające napy.

Gość ja mam bliźniaki 2-latki
Chwalę sobie H&M, Wójcika, Coccodrillo, Fixoni, Zarę, Tchibo i najfajniejszą markę bo ładne ubranka i bardzo tanie CHEEROKE, C&A zdarzały się buble, więc tak pół na pół. Nie polecam Coccoclub, 5-10-15, drożyznę smykową i entliczko-pętliczkową No i oczywiście również polecam zakupy w second-hendach. Ja osobiście zaopatruję się w wór ciuszków jak już mi Maluszki wyrastają ze wszystkiego totalnie w hurtowni odzieży używanej. Biorę tylko tzw. cream (tak więc ciuszki w stanie rewelacyjnym + dużo nowych). Płacę za taki 20 kg wór k. 1000 zł, wybieram co mi odpowiada, resztę odsprzedaję dalej, a z tych pieniędzy kupuję nówki w sklepach. Powiem Wam, że nie zdarzył mi się w takim worze poplamiony/dziurawy/sprany totalnie ciuszek. Wszystkie bez zarzutu,dodatkowo mogę sobie (i oczywiście to robię) pooglądać ze 2, 3 wory ciuszek po ciuszku tak więc nie biorę kota w worku. Wiem.........wydatek 1000 zł to nie jest mało jednorazowo, ale sztuka wychodzi po góra 5 zł. Tak więc jakby nie patrzeć to i tak niewiele nawet w porównaniu do cen z ciucholandów. Worki mam z anglielską odzieżą, także firmy typu next, mothercare, girl2girl, ladybird itp.

Gość ja mam bliźniaki 2-latki
Acha a na plamy polecam: W młodszym wieku - fartuszki do jedzenia takie z rękawkami :) oraz korzystanie z Vanisha tylko tego w proszku + podwójne płukanie po praniu. Ja osobiście od roczku przeszłam na normalne pranie - w sensie, że nie piorę osobno ubrań Dzieci i moich tylko piorę razem w płynie do prania (delikatniejsze i lepiej się wypłukują niż proszek - tak mi doradził mój Doktorek, zachęcając tym, że sam tak robił przy swoich Pociechach i nic Im nie było) oraz na cięższe zabrudzenia papka z Vanisha w proszku na min. 2h. a następnie Vanish do prania. Białe rzeczy namaczam przez noc w Vanishu a później piorę również z Vanishem. Po plamach nie ma śladu. Z tym że jeden warunek: cięższe plamy trzeba zaatakować najpóźniej dzień po ich wystąpieniu, już się tego nauczyłam, jak się przetrzyma to trzeba odplamiać kilka razy a i tak czasem nie złaziły.

mnie tam proszek wystarczy czasem wanisch do \"trawy\" Zara ma \"chude\' ubrania, albo klony sa za grube hihi rozważając wszystkie za i przeciw H&M jest ok, no i teskowe cherroki, w zasadzie niegdzie indziej nie kupuje, niestyt na secondhandy nie mam czasu bo po pracy do domu a po 20 tyklo pozostaja molochy. 5 1 0 15 faktycznie kiepskie ale oststnoi kupiłam takm kurtki( bez zatrzasków) a to dltego że to jedyny sklep w którym zawsze dostaję rabat na drugą podobną rzecz. problem mam z butami.

Gość a jak gg
z palamą na puszu? jestem zalamana pozyczyłam od kumpeli ubranko do chrztu i mała ulała i teraz dziwne bo jak piore to tej plamy nie ma za pare dni jest! ona w jakis magiczny sposób wychodzi na wierzch