Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kim87

moja siostra mnie nienawidzi

Polecane posty

Gość kim87

nie wiem co mam robić moja siostra chyba naprawdę mnie niienawidzi ma 24 lata (ja 22) a zachowuje się jak dziecko nie ma dnia w którym odniosłaby sie do mnie miło, zawsze coś powie przykrego albo rozkazuje mi takim okropnym tonem. Zawsze musi być tak jak ona chce, Kiedy nie odłożę czegos na miejsce robi wielką awanturę, a ja kiedy widzę coś pozostawionego to poprostu to odkładam nie szpiegując kto to zostawił :(. Doszło do trgo stopnia, że ja po prostu stara się na nią "chuchać i dmuchać" żeby tylko nie było awantury ale to naprawdę nic nie daje. Ja też jestem człowiekiem i poprostu nie wytrzymuję kiedy jak nic nie zrobię zwróci się do mnie jak do najgorszego wroga ;(. Rodzice też nic jej nie mówią poprostu udają, że nie słyszą co mnie podwójnie dołuje bo nic nie mogę zrobic, czuję się taka w tym samotna. teraz własnie po takiej akcji kiedy moja siostra wiem że to głupie ale kazała mi się wynosić z łazienki jak suszyłam włosy bo ona chciała się umalować i oczywiście mama kazała mi się usunąć i pójsć suszyć włosy w innym pokoju przy innym lustrze (ale dlaczego ona tak nie mogła zrobić!? ) i tak jest zawsze, nie wytrzymałam i wpadłam w taką histerię, że pokłuciłam się z mamą. Pojechali do rodziny a ja zostałam w domu... :( cpo ja mam zrobić?

a probowalas porozmawiac szczerze z siostra ? Porozmawiaj tez z rodzicami, jesli rozmowa z siostra nic nie wskora. Przedstaw swoje racje, emocje, jak sie czujesz, ale bez awantur i spokojnie. Powiedz, ze zle sie z tym czujesz...

Gość jak sie cos
ja bym strzeliła focha i nie odzywała się do siostry ani słowiem a jakby spytała o co mi chodzi to powiedziałabym spokojnie że wole się nieodzywać w ogole niż się kłócić, albo wysłuchiwać jej krzyków.