Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nel0205

Co ja mogę po kursie kosmetycznym??

Polecane posty

Gość nel0205

Witajcie drogie Panie, mam małe zapytanie. A mianowicie, chciałabym zrobić sobie kurs; fryzjerski, tipsów akrylowych i żelowych, wizażu, masażu (?) itp. Zasatanawiam się czy mam szansę z taką paletą różnych kursów dostać pracę w jakimś salonie czy raczej pracodawcy preferują ludzi po specjalistycznej szkole policealnej bądź studiach tj. kosmetologia. Ile może zarobić taka osoba?

Gość Banglam
To zalezy gdzie bedziesz szukac pracy, u kogos na poczatku (w salonie) mozesz dostac prace po takich kursach ale nie licz na wysokie zarobki. Ale mozesz tez otworzyc prywatna praktyke i zarabiac bardzo dobrze. W wiekszosci salonow sa zapisy na terminy wiec praca jest trzeba tylko zdobyc klientow co moze byc trudniejsze.

Gość Nel0205
A czy nie ważniejszy jest talent niz papier jeśli chodzi o zarobki?

Gość Badziag
Talent jest ważniejszy, ale to zależy dla kogo. Tak się składa że jeżeli ktoś zwęszył interes i nie interesuje go to na czym zarabia pieniądze to najczęściej, jeżeli nie zawsze ma w nosie talent. Taki ktoś jest pozbawiony sam miłości do tego co robi i go odtacza i interesuje go tylko zysk, a więc i formalności. W rzeczywistości ktoś taki jest amatorem cudzego. Mimo że to on daje pracę to kradnie ją. W naszej Polsce jest to niestety nagminnie, dlatego tyle ludzi wyjeżdża na zachód gdzie często życie jest droższe ale człowiek jest traktowany przyzwoicie i w najgorszym wypadku płaci się mu uczciwie tak żeby miał coś z życia, czas na rodzinę, dzieci, odpoczynek...

Gość Nel0205
Co racja to racja :) A czy orientujecie się może czy takie kosmetyczki które jadą bezpośrednio do klijentki np. do domu muszą płacić podatki??

Gość Badziag
Każdy kto ma działalność musi płacić podatki. Jak rozwiążesz ten problem to już twoja sprawa. Jednym się opłaca płacić podatki innym się nie opłaca. Są też różne sposoby płaceni podatków. Zapoznaj się z prawem podatkowym, zapytaj w Urzędzie, kup sobie jakiś poradnik w kiosku czy księgarni albo szukaj w necie, wszystko jest w internecie.

ej sory, ale żeby przyklejać plastik na paznokcie i obcinać kudły trzeba mieć talen? :P no nie przesadzajmy Rozumiem że do wyprowadzenia twierdzenia Feynmana trzeba mieć talent, ale nie do tego, no sory.

Gość Nel0205
Do Eric Cartman II . Tak trzeba posiadać talent. Bo to nie jest takie proste jak Ci się wydaje. Może spróbuj - to pogadamy.

Gość do Eric
nie wypowiadaj sie jak nie msz pojecia o czym mowisz:) a ja sama robie pazurki akrylowe bez zadnych papierow i mysle ze talent niz papier jest duzo wazniejszy

Gość Nel0205
"nie gadam z ludźmi którzy nie porafią zrozumieć istoty teorii wzgędności" Heh, żałosna jesteś. Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj proste :D:D

Gość Nel0205
Ja robie póki co żelowe, o akrylu mam mało pojęcia, ale wiadomo - papierek się przyda żeby jakąś prace dostać chociaż dorywczą :)

Gość do Eric
ja robie pazurki akrylowe u siebie w domu bez zadnej dzialalnosci i papierku

Gość Ruda351
Wszystko możesz ;p A tak na serio to klientki od razu wyczuwają jaki masz kurs czy szkolenie skończone. Moje praktycznie po tygodniu wyczuły, że jakoś inaczej podchodzę do tematu ;) A to wszystko za sprawą p. Aleksandry Góreckiej. Jej kursy są jedyne w swoim rodzaju. Zatrudnia samych fachowców i to chyba w dużym mierze decyduje o jakości kursu.

Gość gość
Bo moze wszystko ,tylko musi miec odpowiednia wiedze i dryg to oczywiste,reszta to dodatki

Gość gość
wiadomo,że taki kurs pomaga, ludzie chcą być obsługiwani przez ludzi, którzy mogą udokumentować swoje doświadczenie. Ja też ostatnio znalazłam ciekawe szkolenia kosmetyczne - http://pimik.pl ale to już trochę wyższy poziom ;)