Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza pomoc

pierwsza pomoc-zadlawienie, Zobacz, to moze uratowac dziecko!!!!

Polecane posty

Gość pierwsza pomoc

Niedawno, dziecko znajomej zakrztusilo sie podczas jedzenia .... dziecko zapadlo w spiaczke...... ...teraz, dziecko jest jak warzywko :( :( :( ... Kazdy z rodzicow powinienn obejzec ten film , mozesz uratowac zycie swojemu dziecku ! http://wideo.gazeta.pl/wideo/44,81890,4739946.html

Gość pierwsza pomoc
aby otworzyc trzeba skopiowac link i wkleic do wyszukiwarki a nastepnie skasowac spacje miedzy 4 a przecinkiem albo otworz ten http://www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft%3Apl%3AIE-SearchBox&rlz=1I7ADBS_en&q=http%3A%2F%2Fwideo.gazeta.pl%2Fwideo%2F44%2C81890%2C4739946.html&btnG=Search

Gość pppppppppiiii
up

bardzo Ci współczuję :-( to smutne. Sama mam dziecko i od dłuższego czasu myślę nad dokształcaniem się w tym aspekcie, zwłaszcza że w sobotę mam egzamin z pierwszej pomocy. Dziękuję za link i życzę powodzenia.

po to by w takich przypadkach wiedziec co robic poszlismy z mezem na kurs pierwszej pomocy dla dzieci i przyznam ze czuje sie troche lepiej majac swiadomosc ze wiem jak zareagowac. chociaz mam nadzieje ze nie bede miala tej przyjemnosci by uzyc tych umiejetnosci

Ja ukończyłam kurs ratownictwa medycznego i dzięki temu czuję się pewniej, że w sytuacji zagrożenia będę potrafiła wykonać prawidłowo resuscytację i pomóc dziecku, jak się np. zadławi. Fakt wymagało to wielu godzin treningu, żeby w końcu wyszło, jak powinno, ale warto poświęcić czas na takie kursy.

ja tak uratowałam życie mojej córce jak miała 5 lat i zadławiła się landrynką przydały się lekcje PO w szkole i książki przeczytane jak byłam w ciąży w sumie jak można tego nie wiedzieć zostaąjc rodzicem

Gość ja mam bliźniaki 2-latki
Ech.......... Wiecie co? Chyba zapiszę się - a raczej ZDECYDOWANIE zapiszę się na kurs ratownictwa medycznego.......... Wiedziałam,że dziecię trza trzepnąć między łopatki w pozycji głowa niżej niż reszta ciałka, ale ucisk mostka mnie zaskoczył...... Jestem matką wczesniaków, wiem jak wyprowadzić Dziecię z bezdechu, jak rozpoznac objawy niedotlenienia organizmu, JAK ODKRZTUSIĆ - jednak nie do końca mnie nauczono........jak podawać tlen............... Nie powiem, moje Małe krztusiły się długo po wyjściu ze szpitala (przypadłość Wcześniaków), klepanie w pozycji głowa niżej niż reszta miedzy łopatkami zawsze pomagało.........ale w przypadku cięższego zachłyśnięcia się.................nawet nie chcę myśleć. Dziękuję za ten post, dużo mi uświadomił

Gość ja mam bliźniaki 2-latki
Ech.......... Wiecie co? Chyba zapiszę się - a raczej ZDECYDOWANIE zapiszę się na kurs ratownictwa medycznego.......... Wiedziałam,że dziecię trza trzepnąć między łopatki w pozycji głowa niżej niż reszta ciałka, ale ucisk mostka mnie zaskoczył...... Jestem matką wczesniaków, wiem jak wyprowadzić Dziecię z bezdechu, jak rozpoznac objawy niedotlenienia organizmu, jak podać tlen, jak zrobić masaż serca.......JAK ODKRZTUSIĆ - jednak nie do końca mnie nauczono akurat tego........ Nie powiem, moje Małe krztusiły się długo po wyjściu ze szpitala (przypadłość Wcześniaków), klepanie w pozycji głowa niżej niż reszta miedzy łopatkami zawsze pomagało.........ale w przypadku cięższego zachłyśnięcia się.................nawet nie chcę myśleć. Dziękuję za ten post, dużo mi uświadomił

Gość pierwsza pomoc
ja jestem mama 2 dziewczynek - 9 miesiecy i 3 latka Na PO byly zajecia, ale to bylo dawnooooooo, film bardzo przydatny, ale rzeczywiscie przydaloby sie kurs ratownicta, aby mozna przecwiczyc wszystko na manekinie- sile nacisku na mostek, glebokosc wdechow itd To tak niewiele, a moze uratowac zycie naszych dzieci !!!! Sprawdzam gdzie odbywaja sie kursy ratownicta w mojej miejscowosci i idziemy tam razem z mezem!!! Namowcie tez tatusiow czy babcie aby zapoznali sie z zasadami udzielania pierwszej pomocy. Moze gdyby rodzice tego dziecka o ktorym pisalam na poczatku , wiedzieli co robic unikneloby sie tej tragedii :( Dziecko ma sie lepiej, lekarze mowia, ze rehabilitacja przyniesie rezultaty :)