Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megabass111

Test Ciazowy , a Torbiele. Prosze o rade.

Polecane posty

Gość megabass111

Witam. Na poczatku chcialem zaznczyc, ze szukalem na forum takiego tematu lecz nie znalazlem wystarczajacej i wyczerpujacej odpowiedzi na moje nastepujace pytania. Pisze w imieniu mojej dziewczyny poniewaz nie ma dostepu do komputera. Mamy nastepujacy problem. Odbylismy Stosunek w czasie miesiaczki ( Zawsze uzywalismy prezerwatywe ). Gdy skoczyl Jej sie okres to dostala za kilka dni nastepny na kilka godzin? Powiedziala o tym osobie zauwanej z rodziny, ta natomiast polecila zrobic test ciazowy. Po wykonaniu testu Wynik byl pozytywny. Moja dziewczyna ma "Torbiela/e", ponoc one moga miec wplyw na wynik testu ciazowego.(czytalismy o tym w internecie). Jestesmy zaniepokojeni, a z drugiej strony zdziwieni, ze z zabezpieczeniem wynik testu byl pozytywny. Chcialbym aby ktos ze specjalistow doradzil nam co nieco na ten temat. Jesli powinienem jeszcze dodac jakies informacje to prosze powiedziec jakie. Prosze o wyrozumialosc i wyczerpujaca odpowiedz. Z gory dziekuje.

Gość jojojjj
szybko do ginekologa!!!

Gość megabass111
No tak.. Tylko jedyny termin mamy za miesiac. :/

Gość Jestemsobie....
Test ciążowy od razu po miesiączce? To jakieś nieporozumienie.... wynik nie może być prawdziwy. Testy dają wynik gdzieś po 6 tyg. od ostatniej miesiączki. Ja robiłam po 5 tyg. i był negatywny. A w ciąży byłam na 100%.

Gość jojojjj
a żyjecie na jakimś odludziu gdzie przyjmuje jeden ginekolog?? niema innych albo iść prywatnie?? ludzie mamy XXI wiek i nawet 100 wydana na zdrowie to chyba nie problem - zwłaszcza jak się ma w perspektywie wywdawanie kasy na wyprawkę.. a krwawienie mogło być z poronienia albo jakiejś chooby itd i tzeba to sprawdzić.. a potem są problemy z ciążami albo raki jak z kobietą coś jest nie tak a czeka miesiąc na wizyte potem się okaze że akurat niepasuje dzień i dugi miesiąc i są problemy

Gość megabass111
Tak, wykonala test po tej "drugiej" miesiaczce. Mieszkamy w miescie. Jest wiele ginekologow, lecz moja dziewczyna wstydzi/boi sie/krepuje itp isc do nowego, obcego. Niestety jestesmy w takim wieku, ze te pieniadze trudno skombinowac, lecz bedziemy sie staralo to zrobic. Jojojjj, czy jestes kims doswiadczonym w tej dziedzinie? Czy myslisz, ze na prozno sie obawiamy? Myslisz, ze przyczyna mogly byc torbiele? Wiem, ze to troche nie logiczne, ze moglo do czegos dojsc z prezerwatywa(sprawdzamy po zakonczeniu jej stan nawet).

Gość megabass111
Odswiezam..

Gość wiemwiemwiem
radzila bym isc do lekarza jesli test wychodzi pozytywny mimo barku ciazy to znaczy ze cos jest nie tak i to powazna sprawa wiec schowajcie wstyd do kieszeni i do lekarza!!!! jeszcze dzis a o piniadze na wizytye moze poprosc mame chyba mama jej nie odmowi ? powie ze cos jest nie tak ze czuje ze cos sie dzieje i musi isc do lekarza . Jesli chodzi o prezerwatywe to jesli nie pekla zawsze jej uzywaliscie i po zdjeciu jej nie dochodzilo do penetracji wlasciwie nie ma szans na cieze ,ale Powtarzam bark ciazy w tym przypadku to nie brak problemu !!!!!

Gość mcmer
Test z Krwi to wyjaśni kosztuje od 30 do 50 zł bo zwykłe testy niekiedy wykazują ze ciąży niema a jest albo na odwrót ale ginekolog tez by się przydał idźcie do kobiety jak się wstydzi bo lepiej to niż chodzić w ciąży co nie ??> A najlepiej jak się wyjaśni wszystko i tabletki zaczęła brać jak nie jest w ciąży.

Gość megabass111
Do wiem wiem wiem: Na razie martwimy sie tym, ze moze byc w ciazy. Jedyna rzecz, ktora nas uspokaja to ta prezerwatywa. NIGDY nie bylo bezposredniego styku/kontaktu naszych narządów. A poza tym tez sie martwie o jej zdrowie, czemu tak sie stalo z tym okresem itp..

Gość megabass111
Postaramy sie pojsc jak najszybciej. . Jak uwazacie, czy to moze byc ciaza?

Drogi chłopcze! Jak dobrze jest mi wiadomo, bo mam już trochę lat i dwoje dzieci, w odpowiedzi na twoje pytanie czy może być w ciąży: Może, ale czy kochała się tylko z Tobą? Skoro kochałeś się z nią w czasie okresu, z prezerwatywą i po tak szybkim okresie nie ma możliwości żeby wykazało, że jest w ciąży. Powtarzam, że musiało to by być wcześniej. Więc zastanowiłabym się czy Twoja dziewczyna mówi prawdę. Tutaj nie chodzi o obrażanie Twojej dziewczyny lub Ciebie. A czy Ty kiedykolwiek miałeś biologię w szkole ? Jeżeli tak to znajdź książkę i przeczytaj jeżeli nie to znajdź w internecie / jest to prostsze / . W XXI w. wizyta u ginekologa nie kosztuje 1000zł .Odmów sobie papierosów / jeżeli palisz/ lub kilka piw / jeżeli pijesz/ i zapłać te 50zł u ginekologa. Ale mam do ciebie prośbę - idź z nią i dowiedz się dokładnie na czym stoisz. Bo owszem torbiele mogą wykazać ciążę - skoro ona o tym wiedziała wcześniej to wie jakie mogą być skutki. Mam nadzieję, że była u normalnego ginekologa, który nie był głuchoniemy i wytłumaczył jej jakie mogą być powikłania związane z torbielami. I jeszcze jedno: jeśli kochasz się podczas okresu, jest taka możliwość, że okres zatrzymuje się i wraca po jakimś czasie ( nawet po jednym dniu lub kilku godzinach ). Przemyśl wszystko dokładnie jeszcze raz. Powodzenia i pozdrawiam.

Gość megabass111
Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Ufam jej co do tej rzeczy. Na szczescie nie pale, wiec to nie zaden problem wydac pieniadze na ten cel. Ale mniejsza o srodki. Chodzi do tego "normalnego" ginekologa wiec poinformowal chyba ja jakie sa powiklania ( osobiscie tego nie wiem, aczkolwiek chyba poczytam o tym w sieci).