Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kobietka by kobieta

Zachowanie z klasą!Po raz pierwszy!

Polecane posty

Zakładam ten post (poraz pierwszy) mam nadzieje ;)Chciałabym się dowiedziec co oznacza dla was zachowanie z klasą?Czy jest to wrodzone czy można sie tego nauczyć np:przez obserwacje towarzystwa ?-jakiego towarzystwa ???W jakich sytuacjach spotkaliscie się z zachowaniem z klasą? Czy wy potraficie się zachować w taki sposób?Może warto porozmawiać o takim zachowaniu nie tylko od święta ale także na codzien ponieważ jest wiele prostactwa i hamstwa w naszym jezyku i kulturze oraz zyciu codziennym??? !!!Wszelkie sugestie mile widziane;)pozdrawiam

klase sie ma albo sie nie ma. przyklad- moj szef. Dorobil sie kasy i teraz rżnie pana z klasą, a słoma z butów wystaje. Potrafi tak się zachować w towarzystwie że majtki do samej ziemi opadają :O

Yhm no tak ale ja nie mowie o takim zachowaniu ,że jest sobie pan boss i rznie wielkiego pana bo ma kontow w banku najlepszej klasy...Mowie o takich ludziach ktorzy nie musza miec kasy ale maja klasę!Pozatym on nie ma klasy napewno skoro sie chwali na lewo i prawo -to napewno nie jest zachowanie z klasą!!!A kto według was posiada np z showbusinessu takie zachowanie ? Nie mówie tu oczywiscie o Dodzie Elektrodzie czy Jolancie...bo to troche inne zachowanie jest prezentowane przez te panie ,o którym ja chce mowic...

Tak jestem za -one mają klase zdecydowanie!Mimo ,że obie obracaja sie w innym środowisku businessowym :dziennikarstwo/aktorstwo prezentują się na codzień jak i od święta doskonale!

kobietka by kobieta mi sie wydaje ze kazdy moze sie nauczyc zeby zachowywac sie z klasa. ale osoba musi sie urodzic z " tym czymś" widac. Mozna zauwazyc osobe ktora dobrze potrafi udawac czlowieka z klasa, a osobe ktora poprostu jest z klasa.

ale po czesci kazdy czlowiek chce brac przyklad z ludzi z ktorzy ta klase maja. Zazwyczaj dzieci ludzi znanych musza sie tylko tej kultury uczyc na przymus, nie ktorym to sie udaja i sie z tym godza, nie ktorzy dusza sie w takim ala stylowym zyciu

Gość Tyszkiewicz
to dla mnie wzor kobiety z klasą

Gość mixxxx
klasa to poczucie własnej wartości połączona ze skromnością. Człowiek z klasą wie, że nie jest ani gorszy ani lepszy od innych, szanuje każdego i dostrzega w nim po prostu człowieka. Ciuchy, makijaż, maniery, konto w banku, ę i ą są bez znaczenia, jeśli tego co napisałam wyżej brak....

Moim zdaniem to zależy od całokształtu danej osoby jak była wychowana jakie wartości jej wpajano co obserwowała , jakie środowisko ją otaczało .Jak sama osoba potrafiła sobie obrac takie wzorce i wtłoczyc wybrane zachowania w swoje zycie adaptując je na własne środowisko i odpowiednio do własnej osobowości , charakteru.Chociaż przyznam się szczerze , że czasami trudno w młodym wieku jak np szkoła podstawowa cyz gimnazjum o srodowisko z klasą -dobrym zachowaiem...Co innego gdy osoba jest już pełnoletnia , sama decyduje o sobie i wie czego chce ;)

A dla mnie taką kobietą z klasą bła już nieżyjaca Lady Di-Diana .Kobieta która zawsze potrafiła się zachować wypowiedzieć zaprezentować ,porozmawiać ze zwykłymi ludzmi...;)bez względu na to czy był to angielskie salony czy hospicjum...

Gość dla mnie Kobieta z klasą jest
skromna a jednocześnie znająca własna wartość. Powściągliwa ale otwarta i kontaktowa. Elegancka ale nie sztywna. Miła, kulturalna, uśmiechnięta umiejąca się zawsze zachować, podkreślam ZAWSZE. To jest dla mnie kobieta z klasą. Znam wiele kobiet, które twierdzą, że mają klasę ale po wypiciu kilku drinków gdzieś ta klasa \\\"ucieka\\\". Jak się zdenerwują to wyłazi z nich buraczysko i prostactwo a jak ktoś opowie durny żart to rechoczą jak idiotki. I wiecie co....te co mają od groma kasy są totalnymi burakami także uważam, że ani kasa ani wykształcenie nie muszą iść w parze z klasą. To się po części ma, po części wynosi z domu i nie ma znaczenia jaki status materialny ma rodzina. Takie jest moje zdanie :-D

Gość Tyszkiewicz
to chyba nie wiedziałyscie ze klnie jak szewc!