Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JeVeuxTeVoir

Jak zostać kucharzem?!

Polecane posty

Gość JeVeuxTeVoir

Moja córka kończy właśnie gimnazjum i wybiera się do technikum. Widzę, że potrzebuje mej pomocy, a ja nie bardzo potrafię tej pomocy udzielić, ponieważ mam nieduża wiedzę na temat techników gastronomicznych i mam nadzieję, że ktoś pomoże mi tą wiedzę pomnożyć. Więc czy po którymś z tych kierunków: Technik organizacji usług gastronomicznych, Technik żywienia i gospodarstwa domowego, Technik technologii żywności moje dziecko będzie mogło pracować w restauracji na stanowisku kucharza? I jeszcze pytanie na przyszłość: po skończeniu technikum na jakie studnia może iść?! Czy muszą to być studia związane z gastronomią?

technik usług gastronomicznych ma najwięcej wspólnego z gotowaniem:) po technikum można iść na studia jakie tylko się chce... zależy od matury i co się na niej zdaje a dodatkowo dyplom technika wzbogaca to wszystko :) jeżeli córka chce studiować coś dalej z gastr. to proponuję np. zarządzanie w gastronomii. Ja sama jestem po tech. technol. żywności :) technikum ogólnie moim zdaniem lepsze. Ma się zawód i można dodatkowo iść na studia.