Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarannnnnnnnnn

temperatura

Polecane posty

Gość sarannnnnnnnnn

moze w koncu mi ktos odpowie tak do konca na moje pytanie bo na innym topiku napisałam i nie doczekałam sie pełnej odpowiedzi a mianowicie jaka jest temp nastepnego dnia po okresie?chodzi mi o to czy powinna byc niska czy normalna czy wysoka?????Bo ja mialam plamienie od srody i skonczyło mi sie wczoraj i miałam tem 36,6 a dzisaj miałam 37.Czy to normalne???Prosze o odp;

Gość tmmmpppppp
gdzie mierzysz temperature ? jakim termometrem ? i kiedy ? zaawsze o tej samej porze?

Gość sarannnnnnnnnn
tem mierze w pochwie termomet jest rteciowy i tylko nim mierze, i zawsze o tej samej porze po przebudzeniu nie wstaja z lozka

Gość sarannnnnnnnnn
co o tym sadzicie??

Gość sarannnnnnnnnn
co o tym sadzicie??

Gość tmmmpppppp
powinno wygladac to tak : temperatura jest na nizszym poziomie od 1 dc do ok. owulacji przewaznie dzien po owulacji sie podnosi ale moze to byc od 3 dni przed do 3 dni po owulacji i utrzymuje sie az do dnia @ spada tuz przed nia chyba ze jest sie w ciazy wtedy utrzymuje sie wysoka 18 wyzszych temperatur moze swiadczyc o ciazy

Gość tmmmpppppp
radzila bym zrobic test ciazowy da ci pewnosc temperaturka mogla byc wyzsza z roznych powodow ale moze to byc tez ciaza tutaj test wszystko wyjasni

Gość sarannnnnnnnnn
nie wykluczam tego ze moge byc w ciazy.jak mialamm plamienie to byla taka sama dzisiaj sie podniosla do 37.

Gość sarannnnnnnnnn
jak porownywałam tem swoja z tem innych dziewczyn to one po okresie miały nizsza badz taka sama ale była to normalna a nie tak jak w moim przypadku podwyzszona dlatego to dla mnie bylo dziwne i to ze nie mialam okresu tylko plamienie

Gość sarannnnnnnnnn
i dodam jeszcze ze okres mi sie spoznial i zrobilam 3 tyg temu test wynik negatywny czy jak bym zrobila teraz test to wynik moglby sie zmienic???

Gość sarannnnnnnnnn
??????moze jest tu ktos kto mial podobna sytuacje?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość tmmmpppppp
a powiedz ile dni od ostatniego stosunku robilas ten test ciazowy ? oczywiscie ze wynik mogl sie zmienic

Gość sarannnnnnnnnn
10 dni od stosunku

Gość sarannnnnnnnnn
??????????????

Gość sarannnnnnnnnn
??????????????

Gość tmmmpppppp
zdecydowanie za wczesnie ok 6-10 dni od zaplodnienia zarodek zagniezdza sie w macicy i wtedy zaczyna sie produkowac hormon hcg ktory wykrywa test ciazowy .Powtarzam od zaplodnienia !!! nie od stosunku do zaplodnienia moglo dojsc od kilki godzin po stosunku do kilku dni nawet 5 dni po stosunku !!!! tak wiec test mogl nie wykryc hormonu a nawet bylo male prawdopodobienstwo wykrycia !!! prponuje zrobic kolejny test daj znac jak wyszedl :)

Gość sarannnnnnnnnn
ale na tescie pisalo ze mozna robic juz po 10 dniach od stosunku.dodam ze kochałam si z chłopakiem 22 marca bez zabezpieczenia i skonczył we mnie,a powiedz mi jeszcze czy to podwyzszona temp moze oznaczac ciaze????/

Gość tmmmpppppp
tak pisza na opakowanich ale z doswiadczenia wiem ze to sie nie sprawdza test moze wykryc ciaze 10 dni od stosunku jesli stosunek byl dokladnie w owulacje i odrazu doszlo do zaplodnia ale tak nie musialo byc !!!! temperatura moze swiadczyc o ciazy ale nie musi naprawde staram sie pomoc jak moge ale nie powiem ci czy jestes w ciazy bo tego nie wiem moze ci to powiedziec test lub lekarz :)

Gość tmmmpppppp
teraz test bedzie napewno wiarygodny mozesz go zrobic nawet dzis a na przyszlosc radzila bym robic jednak test w terminie miesiaczki najwczesniej 2-3max dni przed

Gość sarannnnnnnnnn
dzekuje bardzo za pomoc a zobaczze jeszcze jutro temp jak bedzie taka sama to kupie test.ale mowie cykle mam nieregularne a te plamienie nie daje mi spokoju

Gość tmmmpppppp
wiec radzila bym obserwowac swoj cykl czyli temperaturke sluz i inne objawy owulacji i jesli juz bedziesz "wiedziala " kiedy masz owulacje wtedy test ciazowy rob 14 dni po owulacji :) nie ma sprawy mam nadzieje ze troszke pomoglam :) daj znac jaki wynik testu zycze by byl taki o jakim marzysz :)

Gość sarannnnnnnnnn
jutro oczywiscie napisze jaka byla temp i dziki za oswiecenie mnie z tym testem:)))))))obserwuje bacznie,a czeste sikanie swiadczy o chorobie???????

Gość sarannnnnnnnnn
moze ja sie drogi moczowe przezieiłam nie mialam tak wczesniej nigdy w nocy nie wtwalam zeby isc do wc a teraz musze chodzic i w dzien tez dosc czesto

Gość sarannnnnnnnnn
nikogo tu nie ma???Bola mnie jajniki jak przed@ normalnie nie wiem co o tym myslec pomozcie::))))))))))))

Gość tmmmpppppp
nie chce Cie nakrecac sama staram sie o dzicko i wiem jak to jest ale u mnie takie sikanie oznaczalo ciaze :) (mam juz jedno dziecko :)) i u mnie takie sikanie oznaczalo ciaze tez nigdy wczesniej nie chodzilam siuku w nocy ale to naprwde nie musi byc ciaza :( zrob test i trzymam kciuki za wynik zorumiem ze chciala bys byc w ciazy ? :)

Gość sarannnnnnnnnn
tak i to bardzo,ale ja mam takie szczescie ze tst pewnie wyjdzie negatywny.a powiedzmi jeszcze miałas jakies inne objawy?????????

Gość temmmmmpppp
wiesz ja staram sie teraz 5 miesiac :( i wlasnie dzis @ przyszla ale mam nadzieje ze niebawem sie uda :) o pierwsze dzieko staralam sie 4 cykle w 4 sie udalo zrobilam test za wczesnie i bylam przekonana ze sie nie udalo wiec wiecej nie roobilam 3 dni po terminie byly juz 2 grube krechy :) objawy wlasciwie jak na @ cycuchy jedynie tak strasznie bolaly ze nie moglam spac naprawde az byly gorace masakra :) wymioty i inne zaczely sie w 6 tc pozniej bylam w ciazy drugi raz rok temu (poronilam :() wtedy wlasnie to sikanie dalo do myslenia i wlasnie cycuchy jak barlam prysznic nawet to mnie bolalo jak woda leciala to tyle chyba czekam na wynik testu do jutra :)

Gość temmmmpppp
i co jak tam ???

Gość sarannnnnnnnnn
dzis rano temp 36,4 spadla duzo ale jajniki tak mnie bola jak przed @.Przykro mi ze poroniłas:(((((((((((((((Ale mam nadzijeze jak @ odjedzie to wtedy sie uda

Gość temmmmmpppppppppppppp
ja tez mysle ze w tym mesacu mi sie uda w koncu musi se udac :) jak dlugo se starasz?