Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

Fotografia -- zapraszam wszystkich zaintersowanych dyskujsja

Polecane posty

widze ze jest nas wiecej :) uwazam ze moje zdjecia sa dobre, co do \"ulepszania\" to nie widze w tym nic złego, jezeli sie nie przesadza czasem do poprawy koloru i jakosci zdjecia mozna dodac wiecej cieni i wiecej swiatel.. to daje duzo lepszy efekt kazdy ma oczywiscie swoje zdanie i szanuje je :) ja mam aparat typowo dla poczatkujacych ( mam kupiła i jak to mama sie nie zapytala o to jaki to aparat i jakie robi zdjecia ;) no ale co zrobic )

Ja też uważam, że lekkie ulepszanie to żadna zbrodnia...a powiedzcie, ile kobiet z okładek prasowych wygląda tak jak na nich, hmm? Photoshop robi swoje i nie ukrywajmy tego...;D ja też często wprowadzam do moich zdjęć lekkie poprawki, bo nie nad wszystkim da się w momencie zapanować, kiedy ma się ciekawy obiekt...;) Pozdrawiam...

dokladnie kazdy nawet najlepszy fotograf cos w swoich pracach nie raz poprawił i tego nie da sie ukryc ;)

Gość lady love.
Obecnie chciałabym porobić trochę aktów, prosiłabym więc zainteresowanych pozowaniem mężczyzn o ujawnienie się

Gość aurora_1988
ja też strasznie lubię robić zdjęcia..nie mam lustrzanki ale moja cyfróweczka robi naprawdę świetne zdjęcia i nawet drukować w dużych formatach...najczęściej fotografuję moją siostrę bo jest bardzo fotogeniczna...:p

Gość aurora_1988
najchętniej fotografuję ją, gdy uprawia wyuzdany seks ze swoim chłopakiem

Gość aurora_1988
fajny podszyw...dupku

Gość statyw
dziewczyny , do zdjęc nocnych nieodzowny jest statyw, a to dlatego , że przy nocnych zdjeciach jest długi czas naswietlania . Totez trudno utrzymac dlugo aparat w bezruchu , choc nam sie wydaje inaczej ;) . Do zwyklych cyfrowek wystarczy lekki statywik , nie kosztuje on wcale duzo . Pozdrawiam I , w obrobkach zdjęc nie ma nic zlego , najbardziej wyytrawni fotografowie poprawiaja swoje zdjęcia .

Gość statyw
I jeszcze . To mit , że lustrzankami wychodzą lepsze zdjęcia . To znaczy wychodzą , jeśli się wie o co chodzi .Lustrzanki sa trudne dla amatorów. Ja jak zaczęłam pstrykac fotki moja pierwsza lustrzanka , przeżylam szok , nijak sie one miały do zdjęc z kompaktowej cyfrowki . Ale trening czyni mistrza , pozdrawiam wszystkich fotografów i fotografki, to piekna pasja .

Gość malokutasny kolega
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' sraneeeeeeee / / ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' / ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '

Ambitny ten Twój post, nie ma co...żal mi takich ludzi, którzy sądzą, że są nie wiem kim, a na dowolny prosty temat słowem nie potrafią odpowiedzieć...

Gość dymaj sie mala pelikanico
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . .. '; ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' 'sram na twoja fotografie '' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' i 'i'srameeeeeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' srameeeeeeeeeee ' ' ' ' ' ' ' ' ' %2

czesc wam ;) dzisiaj piekna pogoda :) byłam z psem na długim spacerku i porobiłam kilka fot :) niektore z nich wstawiłam do fotosika a co u was słuchac?

a mnie odwalało i robiłam zdjęcia słupom energetycznym...błekit nieba na niektóryh zdjęciach mnie rozwala, bo kocham ten kolor lecz w najmniej spodziewanym momencie padła bateria w aparacie ;( Już lece oglądać Twoje nowe zdjęcia, sądzę, że są cudowne...;) Pozdrawiam...

Gość ala_burzum17
hej fajnie ze tyle Was jets jakby ktos chcial poogladac moje zdj polecam Digarta, dzieki niemu wiele mozna sie nauczyc, zdjeciom tam zamieszczanym, oraz krytykom, ktore bardziej pomoga niz pochwaly i slodzenie http://shebackinblack.digart.pl/

Gość ala_burzum17
co do sprzetu rzeczywiscie, to nie aparat robi zdj, lecz fotograf jednak roznica, jest ogromna z przesiadki z cyfrowki na lustrzanke, akurat nikon d80 wiecej mozliwosci, i rezczywiste zapoznanie sie z technika fotografii, ktorej dotad tajemnice odkrywamy kazdego dnia jesli ktos sie waha,zachecam do zbierania pieniedzy, i zainwestowania w lustrzanke,sprzet ktory sprosta naszym wymaganiom, i ktory pozwoli na rozwoj naszych zainteresowan i pasji. oczywiscie majac pasje, wrazliowosc i pomysly,zdjecia czymkolwiek robione beda rewelacyjne

Gość fotograf też amatorka
lady love T jeszcze się sporo musisz się nauczyć. To że masz kiepski aparat to nie znaczy ze nie mozna nim zrobić dobrego zdjecia. Xle kadrujesz - oj bardzo źle. Poczytaj sobie troche na ten temat a zdjęcia nabiorą zupełnie innego wymiaru. Poza tym żeby zdjęcie przyciągnęło oko to musi mieć klimat a sorry za to co teraz powiem - twoje to zwykłe pstryki

Gość No tez pamietam
tam wyzej na pierwszej stronie chyba jest twoje zdjecie z kazdym dniem :D

Gość Midas2004
Witam. Fotografujesz, próbujesz fotografować ? Gorąco polecam ciekawe artykuły o fotografice i inspiracjach dla początkujących jak i zaawansowanych amatorów. Między innymi jak „szokować znajomych nocnymi plenerami ;) Zapraszam na mój blog. Pozdrawiam Midas2004 http://fotografiadlaamatorow.blogspot.com/

Gość anal photography
Też lubię focić ;) Póki co nadal się nie odnalazłem w stylu, który chciałbym uprawiać... Focę wszystko chyba tylko poza architekturą, bo wydaje mi się truchę nudna, ale to tylko moje zdanie, innym może się podobać. Lady Love widać, że masz ciekawe spojrzenie na świat. :) Popracuj tylko nad kadrowaniem, bo wiele zdjęć mogłoby wyglądać lepiej. Np to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7643ba57202e8812.html bardzo ładny widok do sfotografowania Ci się trafił. Słusznie umieściłaś palmę z lewej stronie kadru i mężczyznę na drugim planie. Wielka szkoda, że nie zrobiłaś kroku albo 2 w tył, wtedy zmieściłaby się cała palma i cały mężczyzna i kadr byłby świetny :) A tutaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11c6fb723a27b809.html większych zastrzeżeń nie mam. Bardzo dobrze wykorzystałaś skałę (czy co to tam jest) jako naturalne obramowanie zdjęcia ;) Zwłaszcza mi w gust przypasiło jedno ze zdjęć z okna samolotu :) Ćwicz ćwicz, zwłaszcza kadrowanie, bo akurat to nie zależy od aparatu jaki się posiada. Aparat owszem, często przydaje się lepszy, ale grunt to umieć wykorzystać jego potencjał. Nie rozumiem ludzi, którzy kupują aparaty za kilka tysięcy i robią na trybie AUTO :| Ja przez długi czas fociłem kompaktem z uszkodzonym zoomem, ale oferował on ustawienia identyczne jak w lustrzance, więc można było coś wyczarować. Trudno powiedzieć co lubię fotografować. Jak miałem tego kompakta, to robiłem głównie macro, bo tylko te zdjęcia robione przy pomocy tego aparatu sensownie wyglądały... no i czasem krajobrazy :) Od niecałego roku posiadam lustrzankę i muszę powiedzieć, że teraz bardziej się przestawiłem w stronę portretów ;) Niemniej jest tu jak dla mnie trudniejsza dziedzina, ale nie odpuszczę. Z moimi nawykami czasem łapię się na tym, że do modeli podchodzę jak do martwej natury, którą prze długi czas głównie fotografowałem :P A to nie na tym polega fotografia ludzi niestety... tam trzeba widzieć nie tylko ładny kadr, ale także emocje, zwracać uwagę na ustawienie modela, jak światło na niego pada, jego mimikę. No nie ma lekko :]

Gość anal photography
Też lubię focić ;) Póki co nadal się nie odnalazłem w stylu, który chciałbym uprawiać... Focę wszystko chyba tylko poza architekturą, bo wydaje mi się truchę nudna, ale to tylko moje zdanie, innym może się podobać. Lady Love widać, że masz ciekawe spojrzenie na świat. :) Popracuj tylko nad kadrowaniem, bo wiele zdjęć mogłoby wyglądać lepiej. Np to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7643ba57202e8812.html bardzo ładny widok do sfotografowania Ci się trafił. Słusznie umieściłaś palmę z lewej stronie kadru i mężczyznę na drugim planie. Wielka szkoda, że nie zrobiłaś kroku albo 2 w tył, wtedy zmieściłaby się cała palma i cały mężczyzna i kadr byłby świetny :) A tutaj: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11c6fb723a27b809.html większych zastrzeżeń nie mam. Bardzo dobrze wykorzystałaś skałę (czy co to tam jest) jako naturalne obramowanie zdjęcia ;) Zwłaszcza mi w gust przypasiło jedno ze zdjęć z okna samolotu :) Ćwicz ćwicz, zwłaszcza kadrowanie, bo akurat to nie zależy od aparatu jaki się posiada. Aparat owszem, często przydaje się lepszy, ale grunt to umieć wykorzystać jego potencjał. Nie rozumiem ludzi, którzy kupują aparaty za kilka tysięcy i robią na trybie AUTO :| Ja przez długi czas fociłem kompaktem z uszkodzonym zoomem, ale oferował on ustawienia identyczne jak w lustrzance, więc można było coś wyczarować. Trudno powiedzieć co lubię fotografować. Jak miałem tego kompakta, to robiłem głównie macro, bo tylko te zdjęcia robione przy pomocy tego aparatu sensownie wyglądały... no i czasem krajobrazy :) Od niecałego roku posiadam lustrzankę i muszę powiedzieć, że teraz bardziej się przestawiłem w stronę portretów ;) Niemniej jest tu jak dla mnie trudniejsza dziedzina, ale nie odpuszczę. Z moimi nawykami czasem łapię się na tym, że do modeli podchodzę jak do martwej natury, którą prze długi czas głównie fotografowałem :P A to nie na tym polega fotografia ludzi niestety... tam trzeba widzieć nie tylko ładny kadr, ale także emocje, zwracać uwagę na ustawienie modela, jak światło na niego pada, jego mimikę. No nie ma lekko :]

Gość anal photography
Aaa i jeszcze zapomniałbym... Urocza modelka z Ciebie by była sadząc po zdjęciu ;) Jak bym zrobił po mojemu, to byłabyś słynna na całej kafe :)