Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonierozumiemm

dlaczego na słoiczkach jest zawsze PO 4 miesiącu a nie od 5????

Polecane posty

Gość nonierozumiemm

przecież to jest bez sensu , jak dziecko skonczy 4 miesiac to zaczyna 5 , to nie mzna napisac OD 5 miesiąca tylko PO 4?

Gość nonierozumiemm
aha to wszystko wyjaśnia...

Gość Przecież to wyłacznie kwestia
opisania. Aż tak Ci to przeszkadza?

Gość moim_skromnym_zdaniem
od pierwszego dnia 5 miesiąca, bo jak dziecko przeżyje cztery pełne miesiące to zaczyna 5 a jest po czterech pełnych. Dla mnie to to samo ale niektóre firmy oznaczają różnie produkty, raz tak, raz tak i tego nie rozumiem

Gość nonierozumiemm
no i wlasnie o to mi chodzi , po 4 miesiacu , to dziecko moze jesc to danie jak mazaczyna 4 miesiąc , a w schematach zywienia jest dopiero od 5 , wiec po co tak pisza na tych sloiczkach

Jak wy to liczycie, że po 4 jest od 4go?Po 4 miesiącu oznacza zawsze, że musi być SKOŃCZONY 4 miesiąc. Dlatego jest PO.

poo 4 czwartym miesiącu to jak zaczyna 5 miesiąc tak mi się wydaje. Jak np. dziecko się urodzi 1 stycznia to 1 maja jest już po pełnych 4 miesiącach - styczeń, luty, marzec, kwiecień i 1 maja zaczyna pierwszy dzień 5 miesiąca, więc po 4 miesiącu to dla mnie to samo co od 5 miesiąca

Gość nonierozumiemm
no wlasnie , dlatego powinno byc napisane od 5 miesiąca a nie po 4 bo to bez sensu

a niech sobie producenci piszą jak chcą tylko niech się każda firma zdecyduje na jedno oznaczenie bo jak widzę, że na kaszce jest od 5 a na deserku tej samej firmy po 4 to zamęt wprowadzają bo faktycznie można pomyśleć że to jakaś różnica

dla mnie to dokładnie jedno i to samo - ważne, że wszyscy oznaczają tak samo, bo inaczej dopiero byłby problem

Gość ninia kkk
po 4 mcu tzn ze po skonceniu 4 miesięcy,jakby było napisane od 5 to by inni moze mysleli ze po skonczeniu 5 miesiąca a tak to jest jasne!