Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lala_5888

PROSZE O POMOC !

Polecane posty

Gość Lala_5888

od kilku dobrych lata moją zmorą jest cera, pryszcze, wągry i wszystkie inne niedoskonałości. czy są jakieś domowe sposoby, by te niedoskonałości usunąć? Prosze o odpowiedz.

Gość a już ci godom
Kochana, ja też się z tym zmagam...Powiem ci, że najlepiej to byłoby się udać do dermatologa. Bo z takich domowych to raczej nie znam... Może pij dużo herbatek ziołowych np. z dziurawca albo z pokrzywy. O te herbatki najlepiej byłoby zapytać w aptece:) Może ktoś ci lepiej doradzi, bo ja to raczej nie bardzo;) Powodzenia w walce z tą zmorą

Gość elkabelka
Zioła to dobra sprawa, ale lepiej sobie kupić tabletki, które zawierają wyciągi z nich, a dodatkowo mają cynk i inne pomocne składniki. Ja używam Visaxinum i jest naprawdę ok.

Gość Karioka1111
Ja polecam kosmetyki Lavera. Problemy znikają;-)))

Gość babaduch
starym i sprawdzonym sposobem jest maseczka z psiej kupy zmieszany z odrobina czarnoziemu, posypany lupiezem ratzingera

Gość charlycharly
Visaxinum to najlepsze tabletki, które brałem na pryszcze. Mają dobry skład i z tego co czytam na forum to nie tylko mi pomogły

Gość klockowy
Najlepsze nie najlepsze. Na pewno są dobre, ale na każdego co innego działa. Moja siostra stosowała ten suplement i też jej pomógł. A co sadzicie o lekach na receptę tych mocniejszych na trądzik?

zalezy. antybiotyki podobno pomagaja, czasami wystarcza same masci od dermatologa. Jendak nie wszystkim.. tak jak mi.. ;/ i co teraz ? lekarz nie chce mi przepisac "najsilniejszych" lekow bo mowi ze sie nie 'zaliczam" .. ;/

co ci szkodzi podejsc do dermatologa i zapytac ? przepisze ci cos i po problemie. nie potrafie zrozumiec jak mozna mysles i wierzyc w to ze "wyciag" z jakiejs trawy cie wyleczy..;/ ze nałożysz sobie na twarz jajko i juz.. To tzreba jakis mocnych lekow.

Gość coffee17
Ale nie każdy problem od razu kwalifikuje się do dermatologa. Zresztą pryszcze i wągry to problem prawie każdego w wieku kilkunastu lat... Po co też od razu truć się i uderzać z największego kalibru? Moim zdaniem antybiotyki i hormony to ostateczność, kiedy na twarzy ma się prawdziwe pobojowisko. Też biorę Visaxinum, walczy z trądzikiem "od środka". A "od zewnątrz" myje twarz Clerasilem. Wcześniej smarowałam jeszcze pryszcze maścią cynkową, ale Visaxinum zawiera w składzie też cynk, więc ten problem też mi odpadł.

Gość przeorysza Warcisława
taką masz genetykę (z wiekiem przejdzie)

Gość elkabelka
Tak jak pisałam wyżej, też miałam problem z cerą. Nie był to trądzik, ale jednak uciążliwe to trochę było. Postanowiłam posłuchać pani z apteki i kupiłam sobie Visaxinum, o którym piszecie. Na samym początku niewiele się zmieniło, ale po paru tygodniach cera zaczęła się poprawiać i teraz jest naprawdę dobrze, bo sporadycznie tylko pojawi się jakaś krostka :)

Gość osiaka
A to Visaxinum to bez recepty można kupić tak?

Gość elkabelka
Oczywiście, że tak. To nie jest żaden lek, dlatego nie potrzebujesz żadnej recepty :]

Gość ranrun
@osiaka Visaxinum możesz kupić w każdej aptece bez recepty. To jest suplement diety. Z tego co kojarzę jego cena waha się od 15 do 20pln zależny gdzie kupujesz. U mnie w aptece osiedlowej jest po 17 z groszkiem :)

Gość coppycat
Hmm...to nie drogo...a szybko widać efekty. Oczywiście nie spodziewam się, że będzie to z dnia na dzień. To jest jakiś preparat ziołowy czy jak?

Gość fanlatte
Ja też biorę Visaxinum i mogę powiedzieć, że działa. Ja na efekty czekałem 5 tygodni. W składzie ma cynk, witaminy,wyciągi z ziół oraz laktoferynę, która jest bakteriobójcza.

Gość ***********:(
ten topik zalozono rok temu

Gość kajtuś
troche mnie niepokoi to wysuszanie, wysuszana od wewnatrz skora szybko bedzie sie starzec.

Gość coffee17
Raczej szybciej bedzie sie starzec skora wysuszana od zewnatrz przez rozne toniki, zele, ktore po jakims czasie przestaja dzialac na pryszcze, bo skora sie do nich przyzwyczaja, a tylko wysuszaja mi buzie... Poza tym dzialajac od srodka, biorac np. to Visaxinum, nie wysuszasz od wewnatrz skory, tylko loj i inne swinstwa, ktore sie pod nia gromadza i powoduja, ze wylaza pryszcze...

Gość klorex
Dokładnie. Najlepsze są preparaty bądź leki, które działają bezpośrednio od środka w miejscu, w który powstaje problem. Toniki i tym podobne rzeczy niszczą trochę cerę i w większości maskują pryszcze, zamiast z nimi walczyć.

Gość hondorka
A co myślicie o tabletkach. Mogą one pomagać na zwalczenie trądziku:)

Gość coffee17
No właśnie Visaxinum, które brałam, o którym piszę wyżej to suplement na pryszcze w tabletkach. Bierzesz codziennie jedną i masz spokój, bo w składzie zawierają już wszystko, czego trzeba Twojemu organizmowi, żeby walczyć z pryszczami. O nic więcej nie musisz się martwić, chociaż ja jedna z przyzwyczajenia jeszcze dodatkowo przemywałam wieczorem twarz tonikiem.

Gość kowboj
No właśnie. Czy tonik jest konieczny przy takiej "kuracji"?

Gość moniakkkkk
Kup sobie Iwostin krem na noc. Działa cuda. Cynk w tabletkach też pomaga.

rob sobie maseczki z miodu, nawilza skore i dziala antybakteryjnie, odkaza. podstawa to nawilzenie skory. jesli masz skore tlusta to swiadczy tylko o tym ze nie jest nawilzona i dlatego produkuje nadmiar loju. sok z ogorka tez ladnie oczyszcza skore. pobaw sie w domu w robienie maseczek, ja zawsze robie wlasnie z miodu, dodaje maki razowej i sok z ogorka. i pij duzo wody a nie sokow i tych gazowanych gowien;)

Gość kowboj
Faktycznie. Najlepsze są takie domowe maseczki, a nie jakaś tam chemia. Warto brać coś na walkę od wewnątrz i stosować takie maseczki.

Gość wikkii
Ja mam dobrze dobrane kosmetyki do mojej cery, a żeby zadbać o skórę od środka biorę Visaxinumi od dawna już nie mam problemu z pryszczami.