Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BlackCoffee

Pierwszy taniec walc angielski czy wiedeński? a może inny?

Polecane posty

nie chcę się przechwalać,ale 2 lata temu byłam na weselu koleżanki.parę dni przed uczyłam się tańczyć w kuchni z babcią ale za cholerę wam nie powiem,który to był walc,ale jakoś mi to wyszło-żałośnie bo żałośnie ale pohuśtałam się na sali :D oczywiście nie to,że jestem złośliwa,ale problem leży w umiejętnościach tanecznych mojego G. jak zaczął hmm..wywijać po pokoju to miałam wrażenie,że ktoś podnosi i rzuca wielkim drewnianym klokiem o podłogę :D kolana wyglądały jak łamiące się zapałki,napocił się,naklął się,zrobił się czerwony a w rezultacie kręcił się w kółko :D także po tym wyczynie ja płakałam ze śmiechu a babcia stwierdziła, 'Chryste Panie ja to czarno widzę ten wasz pierwszy taniec!' i się załamała :D

Gość czarna koala
to tańczcie normalnego przytulańca na dwa i też będzie dobrze. nikt wam nie każe robic pokazów tanecznych, naprawde... bylam na weselu gdzie pani młoda wymyśliła sobie czaczę, problem w tym że pan młody ma słuch zerowy i takie samo poczucie rytmu. spóźnili się już w pierwszym kroku i - wyszło jak wyszło. na filmie widac jak jej się gromy sypią z oczu i jak większą częśc tańca stoją.. i po co to?...

też tak właśnie myślałam.jednak mierzę swoje siły na zamiary.ale nawet,jakbyśmy zdecydowali się na któryś jak w temacie,to jeśli nie wyjdzie-trudno-ja potrafię śmiać się z siebie,a przecież nie zrobię draki z powodu że nam coś nie wyszło,i nie zwrócę uwagi na to,jak goście skomentują nasz występ :D jest jak jest-wolę,żeby było nawet jak para paralityków,byle by był śmiech i dobry humor niż profesjonalnie a ze stresem i na sztywno.przecież liczy się dobry humor i chociaż staranie się,żeby jakoś wyszło ;)

Czarna koala, jeszcze raz dzięki za instruktaż, wiem już dokładnie o co chodzi, tylko myślałam że przesuwam się w prawo, a tu widzę że przesuwam się w lewo... spróbujemy dzisiaj, bo narzeczony mi limituje treningi, jedna próba dziennie :D Kasienkaa, fajną masz babcię :) Tańczyła jakoś profesjonalnie? Zajrzyj na ten filmik który wstawiałam wcześniej. Co do umiejętności tanecznych, to ja z narzeczonym raczej pokracznie się ruszamy, tyle że on jest wyższy i szczuplejszy i u niego bardziej to się rzuca w oczy. Mój tata np. zna tylko jeden krok (przód-tył-dostaw), ale że ma poczucie rytmu, to na wszystkich imprezach są z moją mamą jedną z nielicznych par która nie opuszcza żadnego tańca i bawi się do rana :) Aż miło popatrzeć na nich. Na weselu bardziej się martwię jak narzeczonemu pójdzie, ja jakoś dam sobie radę z mężczyznami którzy potrafią tańczyć i dobrze prowadzą, a większość u mnie w rodzinie potrafi (oprócz mojego brata). Aha, i znalazłam świetną radę (ale to już jak się impreza rozkręci) na tańczenie twista- przepis dla \"drewnianych nóg\". Wystawiasz zgiętą w kolanie nogę, opierasz ją na palcach i kręcisz stopą jakbyś zadeptywała niedopałek papierosa. Ręce trzymasz po bokach na wysokości ramion i wykonujesz takie ruchy, jakbyś trzymała ręcznik za końce i wycierała plecy. To działa! :D

Historynko babcia jak na swoje ponad 65 lat wywija ładnie ;) co prawda kobita schorowana,ale puścić jej jakąś piosenkę z jej młodości to mimo zdrowia potrafi pokazać na co ją stać;D ogólnie ma poczucie rytmu i dobry słuch.czy tańczyła profesjonalnie?trudno mi to stwierdzić,kiedy kompletnie nie znam się na tańcu,ale patrząc na jej wiek i posturę-napewno ruszała się 100 razy lepiej ode mnie,szło jej wyjątkowo że tak powiem...lekko i opływowo :D

Gość ja jednak polecam angielski
wiedenski jest duzo trudniejszy, w dodatku mozna sie potknac czy wrecz wywalic.Ludzie na ogol wiedenslkiego tancza fatalnie,nie płynnie ipodskakują. I angielski jest bardzo romantyczny

Gość a czy mozna gdzies
sciagnac kurs tanca od cichopkow ? ma moze ktoras z Was zgrany taniec angielski w ich wykonaniu? gdzie cwiczycie taniec wybrany przez Was? my mamy malo miejsca w pokoju duzym, mieszkamy w bloku. jak sobie poradzic z tym problemem? wziasc mp3, sluchawki i isc np.na dwor, gdzie jest w miare plaska powierzchnia i tanczyc?...eh PORADZCIE....

Gość Iza_30
Ja sciagałam z emula i torrenta. Ja znalazłam na dvd wiec siaganie trochę potrwało.

za bardzo nie poćwiczycie z mp3 i słuchawkami na uszach ;) jak już to musicie wziąć jakieś głośniki. może spróbujcie na korytarzu? najlepiej ćwiczyć na podobnej nawierzchni jaką będziecie mieli. asfalt się średnio nadaje.

My chodzimy od stycznia do szkoły tańca dla własnej przyjemności ale również by się rozruszać przed własnym weselem :D będąc w Krakowie w sklepie z tanimi książkami nabyłam Szkołe Tanca Hakiel i Cichopek ale jeszcze leży zafoliowana - nie mamy na to czasu heh Wczoraj się ugadywaliśmy z naszym nauczycielem na kilka prywatnych spotkań, z tym że nie mamy pojecia co chcemy tanczyć.... są dwa a raczej 3 typy: --- tango argentyńskie --- bardzo seksowny taniec, zainspirował nas również fragment, który przytoczyła koleżanka wyżej - z Zapachu Kobiety tańczony przez Ala Pacino :) , poza tym dobrze nam wychodzi akurat ten taniec i zawsze się jest w rytmie w tangu :D . Poza tym będę miała suknię typu rybka co może ładnie współgrać :) --- walc wiedeński --- ładny i powabny ale Narzeczonemu szybko się zakręca w głowie więc nie wiem czy to aby dobry pomysł ... --- walc angielski --- fajny bo nietrudny, wolny romantyczny ale chyba trochę zbyt oklepany... a drugiej strony na stres jakim jest pierwszy taniec - odpowiedni :) No i nie wiemy, ale dowiemy się za tydzien co tanczymy najbardziej poprawnie i co nam najlepiej wychodzi i bedziemy mysleć wtedy :)

Gość malina570
Witam w te wakacje 6.08 bierzemy z moim narzeczonym ślub, żeby ładnie wypaść zapisaliśmy się na kurs tańca. Jesteśmy już po nim generalnie polecamy serdecznie, bo na zajęciach jest super atmosfera, instruktor genialny. Dodatkowo są inne pary, które również stresują się tym wyjątkowym dniem i można z nimi się wymienić cennymi uwagami. Także śmiało polecam kurs jaki my skończyliśmy podaje linka jak ktoś chciałby się zapisać. http://www.kurs-taniec.pl/

Gość reklama out
bye bye

Gość omg good luck
wiedenski jest szybki i meczacy, chyba ze ktos ma super kondycje. ja osobiscie polecam walc angielski. na youtube jest mnostwo filmikow, w tym instruktazowych (tyle ze po angielsku :P ale kroki widac wyraznie) jak bede w domu to cos Wam powklejam bo w pracy wole nie ryzykowac.

Gość omg good luck
walc wiedenski wymaga kondycji i sporej sali zeby mozna sie bylo rozpedzic http://www.youtube.com/watch?v=wi2IgxBHnUM&feature=related bez wzgledu na to co tanczycie upewnijcie sie ze zadne z was nie jest w nienaturalnej pozycji a'la quasimodo jak Mlody z tego filmiku

Gość polajna
ja planuje rock'n'drolla! :D

Gość chyba to co prościej jest się
komuś nauczyć :) nam nie za bardzo wychodził walc angielski za to w wiedenskim płyneliśmy od pierwszych nauczonych kroków i przy nim zostalismy

Gość chyba to co prościej jest się
komuś nauczyć :) nam nie za bardzo wychodził walc angielski za to w wiedenskim płyneliśmy od pierwszych nauczonych kroków i przy nim zostalismy

Gość moj ulubiony walc wiedenski
troche off topic tutaj jest link do mojego ulubionego walca z firlmu Admiral. wstep jest troche dlugi ale zebyscie zalapaly o co chodzi to po krotce http://www.youtube.com/watch?v=vNrrATZOQsI&feature=related ta starsza pani to Anna Timirieva, wieloletnia ukochana Admirala Kolchaka ktory dowodzil wojskami rosyjskimi podczas I wojny swiatowej. Po aresztowaniu przez bolszewikow Admiral zostal rozstrzelany a Anna spedzila dlugi czas w wiezieniu a po wyjsciu opisala historie swojej milosci i na jej podstawie jest krecony film. kiedy patrzy na tanczace do filmu pary i slyszy brzek szkla przypomina sobie bal na ktorym poznala Admirala 😍 przepiekna historia, polecam obejrzec. jesli ktos lubi Wojne i Pokoj i Doktora Ziwago to ten trzeba obejrzec koniecznie w calosci