Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co tu zrtobic

nie wiem czy to juz przemoc psychiczna ale nie wiem co mam robic

Polecane posty

Gość co tu zrtobic

rodzice, ktorzy zawsze mi wmawiali np jaka jestem beznadziejna, czepiali sie o pierdoly, zeby mnie zwyzywac, obrazali za darmo itd - w tym duchu wychowali moja mlodsza siostre, ktora majac teraz 14 lt robi to samo. Potrafi podejsc do mnie z nozem i powiedziec: "ty pizdo :) i co nic mi nie zrobisz bo mam noz i cie zabije jak sie zblizysz" albo idac do niej po klucze na plac zabaw mowi przy wszystkich kolezankach "spierdalaj glupia dziwko" czekam na jakze madre opinie, ktore w praktyyce kompletnie sie nie sprwdzaja

Gość niska rata
ja bym w takiej sytacji spojrzala jej w oczy i powiedziala spokojnie.."nie wiem czemu tak do mnie mowisz ale to swiadczy o tobie nie o mnie."

Gość na przemoc psychiczną twoja
rodzina jest zbyt głupia i prostacka, nazwałabym to raczej patologią :P

Gość ccco zrobic
juz bylo, nie sprawdza se wcale

Gość ccco zrobic
odswieze

Ludzie nie powinni mieć dzieci :( Chyba wyjście jest tylko jedno - uciekaj stamtąd najszybciej, jak się da.

Gość ccco zrobic
od sierpnia bede ynajmowac z kolezanka mieszkanie. juz mi ne orodzicowchodzi boich nenawidze, ale siostre. ja sie jejnie dziwie,bo za takie zachowanie rodzice jeszcze ja prawie ze pochwala, staja zawsze po jej stronie nawet jak ona klamie i wymyslabzdury. chcialabym ja wyrwac spod ich wplywu ale chyba sie nie da.

Gość
niektorych to powinni kastrowac profilaktycznie :/ jasne, że jest to przemoc, juz nie tylko psychiczna ( rodzice, siostra), ale i fizyczna skoro siostra grozi ci nożem, to jest przez prawo traktowane jako groźby karalne albo nawet napaść z użyciem niebezpiecznego narządzia, jeśli masz dobrą argumentację... a ile masz lat? wiesz są organizacje, do których można zgłaszać takie rzeczy niebieska linia chociażby

Gość
jesli jesteś pełnoletnia możesz starać się być rodziną zastępczą dla siostry, ale jak dla mnie ona jest na tyle zdemoralizowana, że tylko ośrodek poprawczy :/

Gość ccco zrobic
ale ona sie tylko wobecmnieta zachowuje nikt tego nie potqiwerdzp