Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturalna dziewczynaaaaaa

czego nauczylo was zycie?

Polecane posty

Gość z pazurem
tego ze trzeba miec wszystko w dupie wtedy sie uda zrealizowac to co zamierzamy bo im bardziej nam zalezy tym bardziej pod gorke mamy

Gość jestem za a nawet przeciw
wiele z tego co już pisaliście, mnie przedewszystkim tego że jak się w życiu ma miękkie serce to trzeba mieć twardy tyłek, niestety bycie zbyt dobrym nie popłaca, następnie słynne "nigdy nie mów nigdy" jest jak najbardziej życiowe, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) Wiem że podpieram się powiedzeniami ale to żeby okazywać miłośc najbliższym bo nigdy nie wiemy ile mamy na to czasu tego tez warto się trzymać. Uważam że wielkim atutem człowieka jest przyznawanie się do błędów choćby przed sobą i uczenie się na nich.....no może wystarczy, ale jest tego bardzo dużo :)

Gość misery...
Ze nigdy nie mozna do konca zaufac nawet mężowi,ze nalezy kontrolowac pod kazdym względem tego drugiego czlowieka, z ktorym zdecydowalismy sie zyc, ze to jak sie dzieje miedzy nam gdy nie ma jeszcze dzieci i malzenstwa to zycie za powiedzmy 5 lat tylko 10 razy gorsze.Ze czlowieka w wieku 2o i wiecej lat nigdy nie zmienisz.Ze nalezy unikac jak ognia osob ktore nie dbaja o zęby(wiem smieszne,ale tak jest...kto nie dba o zeby jest nieodpowiedzialny,dalekie posuniete stwierdzenie ale prawdziwe), ze jezeli ktos ma sklonnosc do oszukiwania,krecenia itp,brac nogi za pas i zwiewac

Gość poczucie
bezpieczeństwa dają tylko pieniądze

Gość paru rzeczy np
- pomiatac facetami.na nic nie zasluguja -nie ufac kobietom,a zwlaszcza polkom i argentynkom -ze najwazniejsza jestem ja -ze po zdrowiu to pieniadze sa najwazniejsze -ze ludzie zawsze beda chcieli cie wyhujac -zeby sie zyciem nie przejmowac

Gość stenia 1970
1. liczyc tylko na siebie w sprawach finansowych, 2. ograniczonego zaufania nawet do meza. 3. czasami byc egoista i myslec o sobie i swoich potrzebach. 4. od czasu do czasu zrobic rozsadny rachunek sumienia i przy okazji choc na moment oddalic uczucia - byc trzezwym ;-) 5. szukac potwierdzenia slow w czynach. 6. nie poswiecxac sie jezeli juz nie warto. 7. nic na sile. 8. zycie pisze swoje scenariusze - umiec je odczytac! 9 cieszyc sie chwila. 10. marzenia, marzenia, marzenia... trzeba je miec i dazyc do ich zrealizowania. 11. Trzeba pracowac i miec wiare, religie (cokolwiek co trzyma Ci przy zyciu w zlych momentach - kazdy je ma) 12. Wierzyc w szczera milosc!

Gość jujujujujujujuju
Że warto być dobrym ale w ograniczonym zakresie-inaczej będziesz wykorzystywany ...niestety... :o Pieniądze potrafia zepuć wszystko- przyjaźń, rodzinę, szczęscie a nawet zdrowie... choć bez pieniędzy też się marnie żyje... :( Ufac nie należy nikomu do końca...nawet sobie :p Słowa w ustach faceta są gówno warte!! Nie ważne co mówi, obiecuje, nawet nieważne że mówi "kocham", o wiele ważniejsze są czyny, dlatego mnie akurat słodkie słówka facetów w ogóle nie ruszają :) Wykształcenie, spryt, wiedza, inteligencja-gówno warte w drodze po dobrze płatna pracę, jak nie masz znajomości :D Ludzie i tak będą w kółko popełniac ciągle te same błędy,...nawet jak się sparzą. Im mniej mi na czymś zależy a,że tak się wyrazę: olewam to równo, tym bardziej mi się udaje osiągnąc cel :D Jak mi na czyms zalezy...to przeważnie jak na złość :( Zdrowie w sumie najważniejsze :D to psychiczne też :P

Gość Lalka Fleur
tęsknić, marzyć, miec nadzieję, czekać

Gość a dlaczego zaraz
że miłość od pierwszego wejrzenia to najgłupszy rodzaj miłości że facet to świnia

tego, że świat się wokół du.py i pieniędzy kręci, a reszta to głupawe wymysły, filozofów, oprócz H.F. Nietzsche.

Gość kokota
żeby ufać intuicji

Gość hakarimi
że: - prawdziwa miłość zdarza się tylko raz - pokory - ufać ludziom w bardzo ograniczonym zakresie - prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie - najważniejsza jest miłość, rodzina i zdrowie - im bardziej się staram tym bardziej pod górkę - dystansu do rzeczywistości - że nigdy nie należy w siebie wątpić i nigdy się nie poddawać - nie należy żyć pod dyktatem lęku ale śmiało walczyć o szczęście czyli podejmować ryzyko bo tylko wtedy można coś zyskać

Ale z tą jedną miłością na całe życie to żartujecie, prawda? :O

Gość a mnie tego ze
- wszystko co robimy zawsze do nas wroci...\ - pokory - zawsze warto byc dobrym czlowiekiem i wybaczac nawet tym, ktorzy bardzo nas skrzywdzili...ma sie potem u tych osob ogromny szacunek i samo to wybaczenie im uczy ich pokory Ogolnie tego, ze zycie sie ma jedno, ze dzieci sa skarbem trzymaja przy zyciu kiedy ono sie wali, ze nie warto udawac kogos kim sie nie jest, zawsze warto byc soba i przede wszystkim byc dobrym czlowiekiem dla siebie i innych

Gość pani mecenasowa
ze uroda i pieniadze to nie wszystko zeby nie zadawiac sie z nieslownymi ludzmi, bo mozna sie nabawic nerwicy ze milosc to choroba, ktora przechodzi predzej czy pozniej ze ludzie sie nie zmieniaja ze czym skorupka za mlodu... zeby nie kierowac sie emocjami ze latwo powiedziec, trudniej wykonac ze jak mam cos do zrobienia i odloze to na jutro to tego nie zrobie i za miesiac ;p

1. nie wchodź 2x do tej samej rzeki - jak ktoś raz zawiódł, zawiedzie i drugi 2.najważniejsza jest rodzina 3.czasem warto być egoistą 4. uroda w zyciu bardzo pomaga :) 5.marzenia się spełniają, więc warto je mieć 6.ograniczone zaufanie do mężczyzn 7.im bardziej faceta olewasz, tym bardziej o Ciebie zabiega, im bardziej pokażesz,że Ci zależy, oddala się

Gość adaskost
żeby nigdy nie ufać kobiecie, nigdy jej nie wspierac i zawsze traktować z dystansem bo niestety dla was ważne są tylko pieniądze i zabawa.

ze życie i tak cie zmusi do tego czego nie lubisz ten kto się modli to ma lżej w życiu

Gość xcxcxc
Prawdziwa przyjaźń zdarza się raz na całe życie.....

Gość milkmilk
że dla dobra związku nie wolno się kłócić bez naprawdę dobrego powodu

- Że nie powinno się nikomu ufać całkowicie, jedynie rodzicom... - Że rozum zawsze powinien być nad sercem

Gość z jej opowiesci wynika
ze nie mozna na nikogo liczyc tylko na siebie :-(

- tego, że czasami warto pewne sprawy przemilczeć...nawet jak się bardzo chce odezwać - że przerażająca większość ludzi jest głupia i egoistyczna - że nie ma prawdziwej przyjaźni - że nie warto się przejmować niektórymi rzeczami, bo im mniej się człowiek stresuje, tym więcej dostaje (ot tak jakby ktoś go chciał wynagrodzić za spokojne podejście do życia) - że czasami zdarza się szczera miłość...i że są udane, długoletnie związki - że w życiu jeżeli już na kogoś liczyć trzeba, to tylko na rodzinę (ja akurat mam mega wsparcie u mamy, ale nie każdy miał to szczęście) - że drobiazgi są nieważne oddzielnie, ale dużo drobiazgów razem to już kłopot - i że psy są najlepsze :D :P

-że Bóg jest na pierwszym miejscu, bez Niego człowiek niewiele zdziała -że trzeba mieć dystans do zabawek tego świata i nie przywiązywać nadmiernej uwagi do czegoś, czego się z sobą nie zabierze po śmierci -że prawdziwa miłość istnieje -że czasem trudno odróżnić ziarno od plew -że trzeba siebie kochać -że trzeba być silnym i pozytywnym -że dzięki dyscyplinie żyje się łatwiej -że trzeba wyluzować, bo efekt naszych działań i tak nie leży w naszych rękach -że życie jest piękne :D

Gość szybka rada
że cierpienie wcale nie uszlachetnia.