Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechąca

Nie chce mieć dzieci nigdy! czy ktoś się wysterylizował?

Polecane posty

Gość niechąca

Wiem, że w Polsce to niemożliwe...ale przeszedł to ktoś? ile to trwa, jaki koszt, il etrwa gojenie, leczenie, a za granicą to gdzie i za ile.

Gość też chce sie wysterylizować
ja zamierzam to zrobić jak wyjade za granice

Gość a ile macie lat ze takie
powazne decyzje? Ciekawa jestem

Gość joojjjj
jak tylko jesteście pewne to zróbcie to - ja popieram was!! ale sama chce dzidzi

Gość niechcąca
22 lata mam, wiem wie, zaraz mi powiecie, że dzieciory to wspaniała sprawa...ale nie ja się nie nadaje na matkę, i po prostu nie lubię dzieci, jestem egoistką i zależy mi na karierze naukowej gdzie nie ma czasu na dziecioland. biore tabletki, ale gdy mam przerwe dłuższą od nich to strasznie się stresuję, a tabletki też mi nie służą...a ja wiem, że moja decyzja jest w pełni świadoma i na całe życie, potrzebuję porady...

Gość lollllllla
tez byw chciala, mam juz 2 kochanych szkrabow ale nam to starczy. Ale w polsce chyba niemozliwe jest podwiazanie jajnikow???

Gość joojjjjjjjj
w polsce wszystko jest możliwe - jeśli tam "masowo" wykonuje się nielegalne aborcje to tym bardziej powinno się znaleźć kogoś kto podwiąże jajniki

Gość manufakturkaaa
Ja tez o tym marze, mam jedno dziecko i naprawde mi starczy! Hormonow nie moge brac:(

Gość saleminka8
a może antykoncepcja...?

Gość saleminka8
a może spirala,na kilka lat... :)

Gość lollllllla
tak, ale nawet tabsy nie sa skuteczne w 100%, tylko wstrzemiezliwosc ma taka pewnosc

Gość uerithurthir
Antykoncepcja jest zawodna i zawsze pozostaje jakiś tam odsetek przypadków gdzie nawet prawidłowe stosowanie jej nie uchroniło przed ciążą. Powiem coś co może zabrzmi brutalnie... Ja chciałabym mieć dzieci ale nie mogę ze względów zdrowotnych. Stosowałam tabletki, regularnie, co do minuty! a mimo to zaszłam w ciążę, ciąża się nie utrzymała, ja prawie straciłam życie. Teraz stosuje krążki i prezerwatywy i nadal panicznie się boję ze znów będę jedną z tych na których antykoncepcja zawiodła. Nie mam aż tyle kasy aby wyjechać gdzieś za granicę i zafundowac sobie zabieg, dlatego pozostaje mi się modlić aby ciąża mi się nie przytrafiła.

Gość niechcąca
seleminka, ale ty mądra jesteś...no coś ty?? z tym, że ja już nie chce truć się tabsami, a gumek nie znosze, mam skłonności do grzybicy dlatego spiarala odpada..poza tym ona jest lepsza dla kobiet ktore rodzily...

lollllllla sorry ale jesli wypowiadasz się, że też byś chciała ię podwiązać, bo antykoncepcja nie daje 100% to może czas poczytać o tym ile daje podwiązanie? Bo, wyobra sobie, że tez nie 100% :podwiązanie jajowodów: wskaźnik Pearla = 0,4W przypadku podwiązania jajowodów - zdarzają się 4 ciąże na 1000 kobiet - w skali całego roku.

Zapomniałam dopisać - a pigułka dwuskładnikowa jednofazowa to ryzyko w skali 0,2Więc może jednak warto się dowiedzieć? Różnica w inwazyjności "trochę" mocna ;)

Gość lollllllla
uuuu....., tego nie wiedzialam, ale jakim cudem tak sie dzieje??