Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agent123

Wiecie jaka jest łączna biomasa ludzkości ?

Polecane posty

Obliczyłem że łączna masa populacji ludzkiej to około 476 milionów ton. Dużo, prawda ? Ale to nas może zgubić, bo jeżeli wyewoluuje jakiś nowy, doskonalszy od nas gatunek drapieżnika to bez wątpienia będzie żerował na ludziach - najbardziej dostępnym źródle mięsa na naszej planecie. Szczególnie że ludzie wytrzebili populacje szczytowych drapieżników (myślę tu głównie o wielkich kotach).

Gość smells like 90
Kim Ty jesteś z wykształcenia?:P

Studiuję politologię. A w czasie wolnym siedzę przy komputerze lub wykonuję minetki chętnym Paniom.

Gość koniokrattt
świrus.

Dlatego co dwa tygodnie zbieram wszystkie kubki z biurka i wstawiam do zmywarki - boję się, że coś z nich wyjdzie i wyewoluuje.

Gość smells like 90
to może zorganizuj sobie jakieś życie studenckie w rzeczywistym świecie.

Gość kocham cie agent

Świat rzeczywisty mnie przygnębia, więc w miarę możliwości staram się ograniczać funkcjonowanie w nim. Jakkolwiek to co robię tutaj w rzeczy samej ma wpływ na świat realny - trafnie udzielona informacje i porady czynią czyjeś życie być może lepszym. Dysponuję dużą wiedzą i staram się nią dzielić.

stay cool, to człowiek jest najwiekszym drapieznikiem na tej planecie, i tak pozostanie :D w dodatku, jak to było w "Matrixie II" wszystkie organizmy, takze drapiezniki, utrzymują instynktowna równowagę liczebną w łancuchu pokarmowym... poza ludzmi, którzy zachowuja się jak wirusy. Wpadają na wolne terytorium, mnożą się bez opamiętania, wyczerpuja wszystkie zasoby, porzucają stary obszar i idą szukać nowego terytorium. Jak wirusy. BTW... Florek? :D

Gość koniokrattt
A ile masz lat? :P

222, porównanie ludzi do wirusów jest trafne. Problem w tym że Ziemia jest zamkniętym ekosystem i po okrążeniu jej nie można przenieść się na kolejne nowe terytoria. Tak, to ja - Florek (Mod. 3).

Gość kocham cie agent
jestem kobita :D straaaszznieeee wrednaaa :D

Gość koniokrattt
nie wierze ci. zeskanuj dowód osobisty i pokaz nam tu :P

Gość kocham cie agent
kurrrdee i za stara juz dla ciebie :O

:D jakie to słodkie- mam prawie 22 lata :D heh- trudno uchodzić za autorytet mając lat 21 :P nie wiem skąd, ale od razu wiedziałam,że to nowe wcielenie florka :P

Gość smells like 90
Koniokratt tak subtelnie potrafisz wyciągać informacje od ludzi...;> tak jak ja...pf :P Jarek Ci przepadł i bierzesz sie za Agenta? Agencie - jeśli w przeciągu roku nie 'zakocham się' i nie stracę cnoty, to się odezwę..:P pod warunkiem, że to co mowisz jest prawdą :P:P:D

Gość smells like 90
A kto to był Florek? :P

Gość koniokrattt
no mnie też jakiś czas nie było- może Jarkowi odcieli neta czy co...a moze pod samochód wpadł? o Boże :P nie przezyłbym chuba.

Owszem, ograniczona wielkośc ziemi jest juz problemem - bo teraz mamy wszelkiego rodzaju medycynę, prawa człowieka, i inne wynalazki, które dają szansę na przezycie tego co kiedyś by nie przeżyło. Każdy kij ma dwa końce, i teraz zaczyna robic się dla odmiany tłoczno. Pytanie, które mnie osobiscie mierzi to "jak mocno jeszcze ludzkośc się rozmnoży, zanim w końcu ktos pokuma, ze może by jednak odpuscic z "MNOŻENIEM SIĘ (to przede wszystkim) i czynieniem sobie ziemi poddanej"? Co do przygnębiającego świata "zewnętrznego", to tu się w pełni zgadzam. :D

Gość smells like 90
w Chinach już wynaleźli metodę...

Gość askjndbays
smells- agent sie chyba ciebie zbał ;p

Powierzchnia sześciu zamieszkanych przez ludzi kontynentów (136 milionów kilometrów kwadratowych) podzielona przez liczbę ludzi (6,8 miliarda) daje równo 2 hektary terenu na jednego człowieka. A dwa hektary to kwadrat o boku długości 141 metrów. Niewiele.

Gość smells like 90
Ciasne ale własne :P

Agent, a odliczyłes lodowce, górskie pasma skalne i pustynie? ;) w Azji mieszka się wszędzie gdzie mozna, i juz masz tam wskażnik typu 12 000-14 000 ludzi/km2 (Szanghaj, Shenzen, Tokio). Dla mnie obłęd, chyba bym zwariował. No ale oni są uzależnieni od hałasu, jak jest cisza, z definicji nie moze być wesoło, jak to pisało w Poradniku Ksenofoba nt Chinczyków :D Jarek, jakoś wolę masońskie od katolickich :classic_cool: ci mnie przynajmniej nie bredzą, że znowu czegos mi nie wolno, i ciągle piekłem nie straszą... co juz się nudne zrobiło..

Gość ehmm....
Agent123 to ta sama osoba co Florek vel X-777?? Bo podobnie pisze :O No małą róznica tylko jest...tamten o molestowaniu seksualnym nawijał i jakoś skory do minety nie był hehe :D

Gość ehmm....
Jarek a ty co z tymi masonami wyjeżdzasz?Od Rydzyka jestes może?