Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamkamakam

NO-SCAR prosze o opinie!!!

Polecane posty

Gość kamkamakam

prosze powiedzcie mi czy ten "cudowny" kremik naprawde dziala na blizny po ospie i dziury po tradziku? czy jest sens go kupowac??? prosze o szczere opinie serecznie pozdrawiam

Gość fitulalallaaa kasme
pamietam ze kolezanka mowila mi o jakims kremie na blizny tylko, ze podobno strasznie smierdzial cebula?? wie ktos o co chodzi?? co to za krem??

Gość kamkamakam
smierdzacy cebula to na bank CEPAN, ale on to na dolki i dziury po tradziku to raczej nie jest, zwykle blizny wybiela, maialam operacje kolana i smarowalam cepanem pomogl, ale trzeba bylo kilka razy dziennie przez conajmniej 2 miesiace i w trakcie smarowania masowc blizne. znasz moze jakies kremy/masci na dziury po tradziku??? jestem w desperacji, te dziury mnie wykanczaja psychicznie

Gość fitulalallaaa kasme
no wlasnie na dziury po tradziku jest no scar, kurcze no nie wiem moze Tobie pomoze jesli bedziesz regularnie stosowala :) Chyba ze zna ktos jakies inne masci czy kremy?????? achhaaa a ile kosztuje ten CEPAN?

Gość cepan to...
mi cepan miał pomóc na bliznę na twarzy, po wycięciu znamienia. Chyba średnio zadziałał, choć i regularnie i długo go używałam. Kosztuje ok 20 czy 30 zł. Bardziej na blizny polecam żele silikonowe, działają super ale ceny maskaryczne ;/ na blizny po trądziku używam Glyco-A (do tego trzeba wysoki filtr UVA/UVB), taki z kwasami AHA, pomaga, ale nie tyle ile bym chciała, choć jest już o wiele lepiej :)

Gość kamkamakam
a ten glyco a to krem czy masc? ile kosztuje i po jakim czasie zauwazylas splycenie dziur??

Gość kamkamakam
jakie stezenie AHA ma ten glyco a ?

Gość ala1919
ja polecam na blizny po trądziku tonik garniera redukujący niedoskonałości i ślady po nich jest naprawde super a kremik mam zamiar kupić;)

Gość aaaxxx
ja uzywalam tego kremu co podobno "smierdzial cebula" to Contractubex czy jakos tak on rozjasnia i wygladza blizny

Gość beti161084
Ja właśnie dzisiaj dostałam krem no scar,zamówiłam na allegro z jakiejś apteki,super promocja za 50 zł-krem 65ml i tabletki no scar 15 kapsułek. Wmasowałam go już w moje blizny po trądziku i czekam na efekty:)

Gość beti161084
Drugi dzień smaruje blizny olejkiem z drzewa herbacianego,śmierdzi w całym domu:)ale blizny się trochę spłyciły:)zostały jeszcze kropki czerwone:(ale jestem dobrej myśli:)pozdrawiam!

Gość beti161084
Najlepszym napojem, który zwalczy blizny po trądziku jest szklanka wody zmieszanej z sokiem z jednej cytryny, którą należy wypić natychmiast po przebudzeniu. Cytryna doskonale pomaga skórze pozbyć się martwych komórek . Z kolei picie przynajmniej 8 szklanek wody dziennie nawodni skórę sprawiając, że blizny będą mniej widoczne. Dobrze nawilżona skóra szybciej się odnawia, co zapewnia nam zdrowszy, młodszy wygląd. krok 2Naturalnym specyfikiem na blizny potrądzikowe jest aloes. Posadź go wo domu i zawsze, gdy zajdzie taka potrzeba, wyciskaj żel z jego liści wprost na blizny. Stosowany codziennie pomoże oczyścić twoją cerę. krok 3Naturalnie usunąć blizny pomaga również witamina A, której źródłem są chociażby świeże pomidory. Posiekaj świeżego pomidora i utrzyj na papkę, następnie nałóż na zmieniony obszar twarzy i pozostaw do wyschnięcia. Na końcu zmyj wszystko zimną wodą. Innym sposobem jest zastosowanie soku ze świeżych pomidorów, który należy nakładać na blizny przynajmniej dwa razy dziennie, pozostawić do wyschnięcia, a następnie zmyć zimną woda. krok 4Maseczka na twarz z płatków owsianych, soku cytrynowego i jogurtu naturalnego jest szybkim sposobem gojenia blizn potrądzikowych. Należy nakładać ją na zmieniony obszar twarzy codziennie i pozostawiać przez 5-10 minut. Maseczka z miodu jest kolejnym doskonałym sposobem na wygojenie blizn każdego pochodzenia. krok 5Niezależnie od tego, jaki naturalny sposób leczenia blizn wybierzesz, zawsze możesz przyspieszyć proces gojenia poprzez stosowanie zdrowej diety. Spożywaj duże ilości świeżych owoców i warzyw, pełne ziarna, fasolę i owoce morza zawierające kwasy tłuszczowe omega-3.

Gość beti161084
Na blizny różnego pochodzenia. Olejek z drzewa herbacianego doskonale odnawia skórę. Jego właściwości antybakteryjne sprawiają, że bakterie nie rozprzestrzeniają się w głąb skóry . Regularne stosowanie tego olejku sprawi, że z czasem blizna powinna zniknąć. krok 2Nakłuj kapsułkę z witaminą E i nałóż jej zawartość bezpośrednio na ranę. Przyspieszysz w ten sposób gojenie i zapobiegniesz powstaniu blizny. krok 3Nakładanie na bliznę olejku lawendowego sprawi, że ślad po niej szybciej zniknie. krok 4Naturalny miód nałożony bezpośrednio na ranę również przyspieszy gojenie i uchroni cię przed powstaniem blizny. krok 5Na blizny potrądzikowe. Przed snem dobrze oczyść twarz i nałóż bezpośrednio na blizny olejek z drzewa herbacianego. Wyciśnij sok z kilku świeżych liści mięty i nałóż na twarz w miejscach, gdzie powstały blizny. W leczeniu blizn pomocny jest również sok z ogórka. Nałóż go na twarz i pozostaw na 15 minut, a następnie spłucz. Sok z cytryny może sprawić, że blizny znikną. Zanurz w nim wacik lub patyczek kosmetyczny i posmaruj blizny. Nie spłukuj. Zmieszaj ze sobą wodę różaną i drzewo sandałowe w proszku. Nałóż miksturę na blizny i pozostaw na noc. Rano zmyj. W litrze wody zagotuj jedną łyżeczkę nasion kozieradki. Pozostaw do ostudzenia. Następnie nałóż mieszankę na całą twarz i poczekaj, aż wyschnie. Zrób maseczkę na twarz z 1 łyżki rozdrobnionych płatków owsianych, 1 łyżki jogurtu, 1 łyżki kwaśnej śmietany i kilku kropel soku z cytryny. Zmieszaj dobrze wszystkie składniki i nałóż na całą twarz. Pozostaw na 10 minut, a następnie zmyj zimną wodą.

Gość beti161084
Chyba powinnam to dać w innym temacie ale nie ważne...:) ważne żeby chociaż komuś pomogło:)

A jak to jest z tym masażem do kremu Noscar, ma się go robić, przed wsmarowaniem czy po wklepaniu kremiku w skórę twarzy?? Zauważyłam, że gdy go wsmaruje w skóre a później zaczynam masować to krem jak by zaczyna się zbrylać, hm jakby to nazwac jakby zcierac i mam wrażenie że w ogóle nie wchłonął w skórę.

Gość gret
Najlepiej w trakcie. Powiem tak- krem jest dobry,ale lepiej się po nim cudów nie spodziewać . Po prostu regularne stosowanie sprawi,że blizny będą nieco mniej widoczne. wydaje mi się,że mimo wszystko warto go stosować . Jakaś różnica na pewno będzie

go trzeba wsmarować nie wklepywać ;) i kolistymi ruchami masować, w pierwszej fazie najczęściej następuję (podczas masażu )ścieranie naskórka(głownie przy bliznach , rozstępach czy innych zgrubieniach ) coś jak peeling i mocniejsze ukrwienie potem odbudowa tkanki i nam się skóra "nie ściera" już wtedy

Gość akyszzz
do dupy!! dostalam po nim takiego wysypu ze do tej pory nie moge sie tego pozbyc!

Gość beti161084
No niestety,używam go już od pół i nie widzę żadnej poprawy:((((((

Gość werbla
nie zaszkodzi ale na blizny nie pomoże

Gość beti161084
używam do tej pory i nic,blizny,tzn. dziury po trądziku jak były tak są:(((

Gość Ariwle
beti161084 7 miesięcy temu podałaś "100" różnych sposobów na usunięcie blizn, a teraz psioczysz, że krem nie działa. Skoro innym polecesz cudowne "eleksiry" to sama u siebie je zastosuj i będzie po sprawie. Wypisywałaś dyrdymały, a teraz zrzymasz się, że cudowny krem nie zadziałał, a przecież polecałaś inne spceyfiki. Trochę konsekwencji.

Gość moniurasek
A ja mam do Was pytanie z innej beczki. Od przyszłego tyg planuję rozpocząć korzystanie z No-scar. W maju mam wesele i od połowy kwietnia chciałabym pochodzić na solarium. Czy wtedy odstawić ten krem i opalać się normalnie czy mogę podczas chodzenia na solarium normalnie go stosować ? Nie chciałabym by potem była taka sytuacja że będę mieć jakieś plamy ze ciało np czoło brąz a policzki białe ;/

Gość useless
Mój dermatolog mówił, żeby unikać słońca, bo się mogą zrobić brzydkie plamy.. więc solarium zapewne odpada.. Co do kremu.. używałam go na moje dość duże i wypukłe blizny po wycięciu znamion. Był dość dobry efekt. Potem jakby przestał działać i go odstawiłam. Teraz chodzę z jedną, brzydszą i bardziej widoczną blizną na krioterapię, efekty są super :) i tak sobie przypomniałam o tym kremie, więc zaczęłam go stosować na tę ładniejszą bliznę. Zaczęłam również brać tabletki no-scar. Rewelacyjny efekt! Myślę, że to dzięki tabletkom :)

Gość moniurasek
Myślisz że jak odstawie krem na czas solarium też będą plamy ? Niedługo lato, nie wyobrażam sobie nie leżeć na słoneczku :(

Gość agatucha1989
Używam no-scar od 2 tygodni i efekty faktycznie są. Gdyby nie 3 nowe nabytki na twarzy, buzia byłaby już naprawde zadowalająca. Za 50 ml zapłaciłam 43 zł, także tragedii nie ma, a ile spokoju człowiek zyskuje ;-) tylko zastanawia mnie to, co inne dziewczyny-nie ma efektów ubocznych po solarium?

Gość Kićkaaaa
Hej Laski :) Po przeczytaniu waszych opinii kupiłam jednak ten krem :) Stosuję go już od dwóch tygodni i na prawdę pomaga. Dodam,że mam cerę mieszaną. Myślę,że to ,że jednemu pomaga a drugiemu nie zależy od typu cery a także od wielkości tych nieszczęsnych blizn. Jak dla mnie bardzo dobry jest pod makijaż, troszkę wysusza... a te grudki , które wam się zbijają wynikają z tego,że niezbyt dobrze została oczyszczona twarz. Jak najbardziej polecam, warto spróbować.

Gość gość
DZIALA!! :)