Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajnikkk

antybiotyk tabletki przerwa

Polecane posty

Gość pytajnikkk

witam, prawdopodobnie temat byl walkowany pare razy ,jednak zalezy mi na szybkiej odpowiedzi. Przedwczoraj zaczelam brac antybiotyk. Dzis skonczylam opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. zaczynam przerwe tygodniowa. ( wkoncu,bo ostatnio nie robilam) Antybiotyk biorę do wtorku. Czy nie robic przerwy i jutro wziac znowu tabsy i zabezpieczac sie dodatkowo + 7 dni po skonczeniu antybiotyku? Czy zrobic przerwe i zabezpieczac sie dodatkowo +7 dni po antybiotyku ??

Gość pytajnikkk
up

Gość pytajnikkk
na temat przerwy nic jest tylko informacja o dodatkowym zabezpieczaniu sie w trakcie przyjmowania antybiotyków co do robienia przerwy miedzy opakowaniami a braniem antybiotyku slyszalam rozne szkoly. pytam-bo chcialam sie upewnic,bo w mojej ulotce nic nie ma

Najbezpieczniej byłoby nie robić przerwy i zabezpieczać się wspomniany czas przy braniu oraz 7 dni po zakończeniu brania antybiotyku.

Gość pytajnikkk
kurcze, tak jak myslalam :( eh niestety, chyba bede musiala sie przemeczyc i nie zrobic przerwy..to juz bedzie 3 opakowanie pod rzad.. moje piersi chyba mi wybuchna :/

Możesz też zrobić przerwę i darować sobie współżycie w tym czasie, to chyba nie jest jakieś tam super specjalne wyrzeczenie? jeśli to trzecia przerwa, to jednak lepiej jest ją zrobić.

Gość pytajnikkk
no wlasnie myslalam o tym , by robic normalnie przerwe... przyjdzie okres... nie bede na pewno uprawiala sexu.... a pote jesli juz to tylko z dodatkowym zabezpieczeniem przez kolejne 7 dni od rozpoczecia nowego opakowania... byloby chyba dobrze, co ?? bardzo dziekuje ci za rady :*

Tak, zabezpiecz się tylko dodatkowo te 7 dni z nowego opakowania. Czyli traktuj tak samo jak przy rozpoczęciu brania tabletek innego dnia niż 1 dc