Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faficzka26

katar...ale jaki problem-POMÓŻCIE.....

Polecane posty

Gość faficzka26

mam katar od 1,5 miesiąca, wcześniej myślałam że to alergia (kot), ale okazuje się że mimo braku kota przez jakiś czas nadal mam ataki kichania (oczy nie łzawią), i wiecznie zapchany nos, aż czasami zatyka, sączy się bezbarwna wydzielina, czasami coś tam w kolorze żółtym. Nie mogę się odczulac, bo jestem w ciąży, czyli leki też odpadają.Baaaardzo mnie to męczy już, budze się w nocy,1h smarczę bez przerwy.Po przebudzeniu oczywiście nie mija minuta i już mam zapchany nos.Węch mam szczątkowy :( I sądzę że mam brzydki zapach z nosa i ust przez to. CO ROBIC???

Też tak miałam...3 miesiące - masakra, najlepiej idź do lekarza, tylko jak jesteś w ciąży to antybiotyki i np. bioparox odpada...ale może to coś z zatokami - trzeba prześwietlić. Poza tym lekarz może ci przepisać taki psikacz do nosa - na bazie wody - pomaga , ale na receptę, bo te psiki np. a-katar to tylko pogarszają...

Gość faficzka26
dziekuję :) już wiem, że musze do lekarza;do tej pory leczyłam sie domowymi sposobami i to ze świetnym skutkiem, leków nie brałam co do zasady,znacie jakies domowe sposoby??? ale teraz co mi sie dzieje w tym nosie, to jakas porazka..próbowałam inhalacji-bezskutecznie;i juz nie wiem czy to alergia (jakas zmutowana czy co??) czy cos innego.wczesniej mialam alergie, ale zupelnie inaczej ja odbywałam...teraz czasami mam ataki dusznosci, jak chce kaszlnac to mnie tak dziwnie plecy od srodka swedza, to samo przy probie zaczerpniecia glebszego oddechu..ale cale szczescie zdarza sie to raz na 2 tygodnie

Gość faficzka26
upup

faficzka, ja nie jestem pewna, czy przy ciazy mozna, wiec musialabys sie w aptece spytac... jest taki olejek, Inhalol, wlasnie do inhalacji gornych dróg oddechowych, moze tego sprobuj?

Gość faficzka26
to pojde i sie zapytam :) a probowalas tego specyfiku?

Tak. Same inhalacje nie są przyjemne :O Ale powiem Ci, że mi przy alergii bardzo ulżyło. I nie jest to kłopotliwe, wystarczy szklanka z ciepłą wodą, parę kropel olejku i wdychać 10-15 minut ze dwa, trzy razy dziennie.

Gość aurora_1988
możesz mieć zapalenie zatok...musisz iść do lekarza bo zatoki są niebezpieczne...jeżeli uważasz że brzydko pachnie to może to być ropa...szybko do lekarza

Gość faficzka26
a myslicie ze zwykły lekarz jest ok?moze jeakis specjalista od razu?