Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okrąglutka Magda

Cwiczę i jem mniej a mimo to waga nie spada.dlaczego???

Polecane posty

Gość okrąglutka Magda

Witam,zaczęłam od tygodnia dietę mż nie jadam prawi wcale słodyczy(czasem odrobinkę skubne ciasta) nie pije nic gazowanego tylko woda i troche soków owocowych ,wicze codziennie jogę odchodzająca przez 30 min i 15 min stepper.A mi o to waga nie spada a czasem wręcz przybywa 200-300g.Dlaczego???Dodam ze nie daje rady dłuzej cwiczyc na stepperze bo nie mam regulacji obciązenia i po 10-15 minutach padam....czy robie cos nie tak??

Gość camember
nie powinnas jesc tych slocyczy i sokow, juz lepiej pij warzywne niz owocowe, pozatym twoj organizm zanim zacznie spalac to troche czasu minie, musisz byc cierpliwa

Gość okrąglutka Magda
ladaco-nie byłam zawsze gruba-urodziłam dwoje dzieci i po ciązach 20 kg mi zostało.

Gość anka.ot.tak
Ja tam żywie się w McDonaldzie, bo gotować nie mam czasu, nie ćwicze nic bo non stop (no prawie non stop) siedze nad książkami a schudłam już 2 kg ;] To chyba przez stres bo mam teraz trochę na głowie...

Gość salamandra plamista
bo joga to bardzo slaba jest na chudniecie bardziej relaksuje rozciaga i nadaje gibkosci ale odchudzanie to nie to.cwiczylam kiedys przez 2 miesiace po godzienie dziennie i nic nie schudlam.

Gość małolataaaaaaaaaaaaaaaaaaa
anka ot tak tez przez chyba 3 miesiace zywilam sie w macu i schudlam paradoks normalnie:)

Gość bo waga zaczyna spadać
zazwyczaj po około 3 tygodniach diety! ...a tłuszcz zaczyna się spalac dopiero po 30 minutach ćwiczeń, wcześniej organizm korzysta z tego co na bieżąco mu dostarczasz!

Gość okrąglutka Magda
a skąd od razu taki osąd ze o siebie nie dbam???Jesli Twoja zona jest szczupła to gratuluje ale chce zauważyc ze nie kazdyjest taki sam i nie kazdy ma taka przemiane materii...

Gość bo waga zaczyna spadać
poza tym samo ograniczenie produktów, może nie wystarczyć- zalezy co jesz! teraz - na wiosnę, jest idealny moment na zmianę nawyków, pełno nowalijek.... staraj się nie jeść tłuszczów zwierzęcych.... kup oliwę z oliwek ekstra vergine, olej lniany, polewaj tym sałatę, rzodkiewki, pomidory, ogórki... nie jedz smażonych w tłuszczu mięs- lepiej ugotuj je na porze lub usmaż na grilu.... jedz 5 małych posiłków dziennie, tak, abyś nie chodziła głodna

Gość okrąglutka Magda
tak własnie sie staram jesc kiedys miałam dietę opracowana przez dietetyka i mniej wiecej pamietam co w niej było,mniej jem tzn jem prawie wszystko ale unikam białego pieczywa,tłustych mies,majonezów,sosów,fast foodów,makaronów itp.

Gość salamandra plamista
ale to i tak za wczesnie na efekty przy mż.a joga to moglby byc dodoatek do bardziej meczacych cwiczen bo sama to raczej malo co daje.

Gość camember
jeśli masz dzieci to możesz z nimi duzo spacerowac, jezdzic rowerem itp. wiele pomyslow:) cwiczyc powinnas conajmniej 40min, wtedy dopiero zaczynasz spalac. no i jedz duzo warzyw i owocow

Gość ja ćwicze juz kilka m-cy
srednio 3 razy w tyg po 40 min albo stepper albo aerobik i powiem ci ze tez na wadze nic,co strasznie mnie wkurza,ale wreszcie widze ze uda mi zmalały o 2 cm i w pasie ok 3cm, i nie mam boczkow a juz zaczynały sie pojawiac,podobno na wadze nie ubywa bo miesnie waza wiecej niz tłuszcz, a ludzie i tak mi mowia ze schudlam bo optycznie wygladam lepiej, a powiem ci ze marze o 6 kg mniej

Gość camember
no ja tez cwicze na sali aerobowej, plywam, chodze an uczelnie nia piechote(2km w jedna strone) i stosuje diete i ubylo mi troche kg, ale malo:O ale wlasnei sylewetke mam szczulpesza tylko te miesnie waza tyle:O niestety

Gość okrąglutka Magda
a jak dajesz rade na stepperze 40 minut???

Gość camember
40min na steperze nei jest takie trudne, tez czasmi cwicze:) a wyobraz sobie 2h na silowni, to dopiero wycisk:O twoje miesnie pewnie nie sa jeszcze przyzwyczajone do tak dlugiego wysilku, powinnan as stopniowo zwiekszac czas cwiczen, dolaczyc jeszcze jakies brzuszki itp a najlepiej zapisz sie na basen bo daje najlepsze efekty