Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czona

PIERWSZE SPOTKANIE RODZICÓW NARZECZONYCH

Polecane posty

Jesteśmy zaręczeni, slub w przyszlym roku. Nasi rodzice jeszcze sie nie poznali ale wiemy, ze musi to nastapic niedlugo zeby obgadac sprawy slubno weselne. I w zwiazku z tym mam do Was pytanie - JAK SIE POZNALI WASI RODZICE? U mnie sprawa wyglada tak, ze rodzice są z roznych miast, do tego moi mieszkają w malym miescie w mieszkaniu, a rodzice narzeczonego w duzym miescie w domu . zastanawiamy sie co gdzie i jak.... ostatnio wpadlismy na pomysl, zeby na 1wsze spotkanie spotkac sie wszyscy na kawie czy obiedzie np. w jakiejs fajnej restauracji? (a nie w domu). Jak myslicie? Jak to spotkanie powinno wygladac?

u mnie to wyglądał tak że narzeczony przyszedł ze swoja mama na zaproszenie moich rodziców było to na godzinę 17 na ciastko i kawę.

w naszym przypadku, tez rodzice narzeczonego przyjechali (on mieszka ze mna i moimi rodzicami juz jakis czas) na zaproszenie moich rodzicow... spotkanie odbylo sie u nas w domu, mialo byc tylko tak na kawe i ciasto a zrobila sie 2 w nocy ;)

moi rodzice i rodzice mojego męża spotkali się pierwszy raz na naszych zaręczynach...

Gość pluuum
jestescie zreczeni i jeszcze nie przedstawiliscie sobie rodzicow??? no bez przesady...ile jestescie razem????

Jestesmy zareczni dopiero kilka dni :) A po co przedstawiac sobie rodzicow predzej tym bardziej ze mieszkają w innych miastach? Jestesmy razem ponad 2 lata.

Dziekuje za wpisy :) Hmm widzę ze tradycja mowi zeby najpierw przyjechali do mnie, tylko ze jest pewien problem - po 1 moi rodzice mają male mieszkanie a oni są z innego miasta i jesli by przyjechali to ktos z nich by sobie nie wypił nic albo by musieli zostac na noc a u nas to niemozliwe z przyczyn technicznych :( po 2 nasi rodzice są RÓŻNI z zachowania, stylu zycia itd. i boimy sie z narzeczonym i dlatego myslimy lepiej o neutralnym obiedzie w restauracji....

Gość dojrzała panna
u mnie było śmiesznie bo razem z moim mężem wybieraliśmy pierścionek zaręczynowy i mój mąż zaraz po wyjściu od jubilera trach na kolana na ulicy i mi się oficjalnie oświadczył od tego czasu już nosiłam pierścionek ale oficjalne zaręczyny były po jakiś 2 tygodniach u mnie w domu była kawa i kolacja impreza przeciągnęła się do późnych godz nocnych bo od razu było planowane wesele :)

Gość dojrzała panna
w takim razie najlepszym wyjściem będzie spotkanie na neutralnym gruncie ja uważam że nie masz sie co wstydzić tego że pochodzisz z małego miasta i Twoim rodzicom być może gorzej się powodzi przecież teście nie muszą sie kochać ważne żeby akceptowali Wasz związek i siebie na wzajem

parę dni po zaręczynach ja i moja mama zaprosiłyśmy rodziców narzeczonego,aby oficjalnie im się przyznać do czego doszło.w rezultacie wpadli popołudniu na obiad i kawę.temat ślubu konsultujemy tylko między sobą-ja-narzeczony,ponieważ sami na to składamy.zapytani co planujemy grzecznie odpowiadamy i robimy swoje dalej.

Nasi rodzce też są z różnych miast, jeszcze się nie poznali i poznają się prawdopodobnie po tych wakacjach kiedy sami ich zaprosimy na nasze wesele :)

spotkanie naszych rodziców też jest jeszcze przed nami. Nasi rodzice również są z innych miast i rodzice narzeczonego mają utrudniony dojazd do moich, gdyż nie posiadają samochodu a moi mieszkają 10 km za miastem bezpośrednio połączonym z ich miastem. ale to oni na pierwsze spotkanie przyjadą do moich, mają już oficjalne zaproszenie na obiad, czekają tylko na dobre warunki. (teściowa jest bardzo marudna jeżeli chodzi o zdrowie i cały czas jej ciężko) prawda jest też taka, że i my się obawiamy tego spotkania jak i rodzice. są bardzo różni i zdają sobie z tego sprawę. ale trzeba przeżyć:) bo głupio by się na weselu dopiero poznali..

nasze mamy (mojego narzeczonego tata nie zyje, a mój po rozwodzie z mama raczej nas nie odwiedza) poznaly się na mojej 18-nastce:P hehe Byłam wtedy z moim M rok:P No i tak juz zostalo, tyle że moja przyszla teściowa jest w wieku mojej babci :P a moja mama w wieku mojego M rodzeństwa hehe:D Ale ogolnie to nie było stresująco :D

Gość nie sypiam z komiczne
a moze wspolny wyjazd z rodzcami na dlugi majowy weekend? kilka dni razem pozwoli im na dobre zapoznanie sie i omowiwenie wszytskich szczegolow ognisko, kielbaski, pol litra i lody zostana przelamane, szybko

Gość marian4808
Mam pytanie. Jesteśmy z żoną zaproszeni przez rodziców przyszłej synowej do domu, na pierwsze zapoznawcze spotkanie.Czy wypada przynieść kwiaty dla jej matki a dla ojca dobry koniak?

Moim zdaniem to miły gest. Rodzice narzeczonego też przynieśli jakiś alkohol i kwiaty gdy byli u nas z pierwszą wizytą.

Gość llmkjsdioajd
oczywiscie ze wypada:) bedzie to bardzo mily gest

Myślę, że spotkanie w restauracji spokojnie wystarczy. Nie musisz zapraszać rodziców narzeczonego do siebie. Mamy XXI wiek, a nie średniowiecze:P U nas o tyle zabawniej, że jesteśmy ze sobą 2 lata, ślub w sierpniu, a nasi rodzice jeszcze się nie znają:P Tzn. matka narzeczonego nie żyje, a jego ojciec nie widział moich rodziców. Teraz nie planujemy już robić żadnego spotkania, poznają się na ślubie:) Oświadczyno- zaręczyny się odbyły, ale w dwuosobowym gronie- rodzice nie byli nam wtedy potrzebni

Gość etyda
pewnie ze wypada. bardzo się ucieszą

katis- a co ma miejsce spotkania do średniowiecza? Ludzie czują się często mniej skrępowani gdy są u siebie. I dziwne jest dla mnie że rodzice młodych nie widzieli się na oczy przed ślubem.

Gość ...........oj............
wypada o ile ojciec może pić alkohol

Gość ile ?
ja z chęcią bym nie zapoznawała rodziców, bo za wielkie różnice są między nimi No i niestety muszą się poznać, bo w lipcu ślub już Mi nie zależy na ich poznawaniu i nie mam ochoty na żadne znajomości czy relacje bliskie Ogólnie to mam w dupie :)

Miarka---> Dawniej było tak, że rodzice spotykali się w domu narzeczonej, ale teraz odbiegamy od tradycji i z wielu rzeczy rezygnujemy. Autorka, na pewno nie czułaby się mniej skrępowana u siebie w domu, bo już teraz ma kompleksy na tym tle, więc opcja obiad w restauracji wydaje mi się odpowiedniejsza Coś, co dla Ciebie jest dziwne dla kogoś=normalne

Gość madigan
Czyli zaproszenie rodziców przyszłego męża do swojego domu rodzinnego to średniowiecze???? Współczuję twojemu narzeczonemu i Twojego teściowi. A już zupełnie rozwalił mnie ten tekst: "nas o tyle zabawniej, że jesteśmy ze sobą 2 lata, ślub w sierpniu, a nasi rodzice jeszcze się nie znają Tzn. matka narzeczonego nie żyje, a jego ojciec nie widział moich rodziców" Ale czad i zabawa, matka narzeczonego nie żyje! boki zrywać. Co za pustak z ciebie.

Gość ile ?
oj kobieto wyżej wyluzuj ja tez nie chcialam zapoznawac rodzicow i nie zrobilam tego Nie lubie tesciowej i ona poznala moich rodzicow w dniu slubu Wstydzilam sie rodziny meza i nadal wstydze Zreszta on tez :)

Gość ja poprosze o linki
Moja siostra urządziła spotkanie rodziców u nas w domu, my w restauracji. Dla nas tak było wygodniej. Obie okazje były miłe, w spotkaniu brało też udział rodzeństwo. Współczuję ludziom, którzy wstydzą się swoich rodzin i mają "w dupie" spotkania przyszłych dziadków sowich dzieci.

jak pezyjechałam do rodzinnego domu, to jeszcze chłopak mieszkał ze mną,oświadczył się prosząc o zgodę tylko moją babcię.jego rodzice byli na wakacjach, wrócili,my zorganizowaliśmy spootkanie przy obiedzie i kawie i wtedy poinformowaliśmy jego rodziców o tym że jesteśmy już narzeczeństwem.pomijam już reakcję teściowej i jej minę :D a potem zlowrogie hasło ''koleżanko porozmawiamy sobie poważnie jak wrócimy do domu'' (wtedy mieszkaliśmy z jego rodzicami jeszcze) no ale tematu nikt nie poruszył do dziś :D