Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciążowa2009

ciążowo

Polecane posty

Gość ciążowa2009

Witam Mam pytanie do Kobiet, które były bądz są w ciązy czy w ciagu dnia jadłyście normalnie czy może jakieś specjalne potrawy?? Cy duzo przytyłyście?? i ile czasu potrzbowałyście aby wrócić do poprzedniej wagi??

Gość ciążowa2009
Jestem w 3 tygodniu ciązy i zastanawiamsię co powinnam jeść a czego unikać

Na początku ciąży (do około 4 m-ca) jadłam mało, bo ciągle miałam nudności...i wymiotowałam. Potem to już jadłam na co miałam ochotę ;) Przytyłam 12 kg, a że karmiłam piersią to schudłam 16 kg - mały miał kolki więc wielu potraw nie mogłam jeść ...

Gość ciążowa2009
A mogę wiedzieć jaką miałaś wage przed ciążą?? bo ja mam 165 i 48 kg

Gość Jestem w 27tc
ma na plusie 2 kg. To moja druga ciąża. W pierwszej przytyłam 7kg, które zrzuciłam zaraz po porodzie. Niestety podczas karmienia piersią znacznie przytyłam także nie zawsze jest tak, że karmiąc tracisz na wadze. Nie ma reguły chociaż większość moich znajomych karmiąc chudła. Jeśli chodzi o odżywianie się to zarówno w pierwszej ciąży jak i teraz uznaję zasadę "jeść DLA dwóch a nie ZA dwóch". A ponieważ od początku nie mam wilczych napadów głodu ani zachcianek, więc nie mam problemu z wagą :-)

Gość ciążkowa2009
to moja pierwsza ciąża więc troszkę panikować zaczełam :) ale mam nadzieje,ze dobrze bedzie :D

Gość Jestem w 27tc
Jedz wszystko na co masz ochotę ale oczywiście z głową. Na pewno potrawy, których powinnaś unikać to potrawy nie do końca obrobione termicznie np. sushi (surowa ryba), tatar, jajka na miękko. Podobno nie powinno się jeść serów pleśniowych ze względu na to, że są dojrzewające i mogą zawierać bakterie, które mogą ci zaszkodzić. Generalnie wszystko z zachowaniem zdrowego rozsądku. Jak cię najdzie na pizzę, czy KFC to zjedz bylebyś nie robiła tego codziennie bo jest to straszny śmieć a nie jedzenie. Teraz zaczyna się najlepszy okres dla ciężarnych, dużo owoców, warzyw. Można bez ograniczeń jeść sałatki, surówki do tego mięsko, rybka. Mniammm palce lizać:-)

Gość ciążkowa2009
Dokładnie okres jest wspaniały uwielbiam owoce i wszytskie warzywa więc oby mdłości zbytnio nie dokuczały ;)

ja w ciąży przytyłam 12 kg, startowałam z 65 kg a kończyłam na 77. jadłam wszystko na co miałam ochotę, więc na początku ciąży oprzez mdłości i wymioty prawie nic, a potem już wszystko. ale byłam aktywna, dużo spacerowałam, pływałam. co do utraty wagi to obecnie mam 20 kg mniej niż w dniu porodu, czyli 57 kg. i ciągle chudnę. karmię piersią. mały ma skazę białkową, alergię na soję, ryby, cytrusy, i masę innych rzeczy więc jem to co mogę, czyli wszystko gotowane. głównie żywię się marchewką, burakami, ryżem, kurczakiem, schabem, jabłkami, i sokiem jabłkowym i marchewkowym :) czasem jakieś ciastka zjem, ale to takie co sama upiekę żeby przypadkiem mleka w nich nie było.

Gość Jestem w 27tc
w pierwszej ciąży mdłości w ogóle nie miałam. Teraz wręcz odwrotnie. Koszmarne mdłości i senność. Minęło wszystko po 3 miesiącu :-) Każdemu pomaga co innego na mdłości. Dla mnie zbawieniem były banany, które jadłam jak tylko mnie zemdliło. I piłam następujący napój: woda + wyciśnięta cytryna + miód + pokrojony w plasterki imbir. Napój słodko, ostro, kwaśny czyli wszystko w jednym. Oczywiście nie zlikwidowało to przykrych mdłości ale na pewno je łagodziło :-) Mój gin twierdził, że jak mdli to się powinno jak najmniej pić i jesc na sucho bez popitki. Oczywiście pić trzeba w ciąży ale podobno nadmiar płynów powoduje mdłości. A popijanie posiłków też je wzmaga.

Gość ciążkowa2009
Ja mam siedzącą prace:, ( ale chyba na jakiś basenik się zapisze i zacznę po pracy na spacery chodzić ;) Mam koleżankę, która 0, 5 roku temu synka urodziła zaczynając od wagi 50 kilo teraz waży, 86 dlatego tak bardzo ciekawi mnie czy faktycznie aż tak ciężko jest schudnąć po ciąży

Ja mialam takie napady.. tzn przez trzy-cztery dni zmuszalam sie, zeby zjesc na sniadanie kromke chleba i chociaz troche obiadu, bo kompletnie nie mialam apetytu, a potem mialam dzien, ze wciagalam wszystko jak odkurzacz:p Przytylam 10 kg, po 6 tygodniach od porodu mialam -12 kg:) I dokladnie, prawie wszystko mozna tylko w rozsadnych ilosciach, mnie kiedys naszlo na cole i pilam codziennie, ale kupowalam puszke albo butelke pol litra, zeby mnie nie kusilo wiecej:)

Gość pazdziernikowy bobas
jestem w 13tyg, mam 165cm wz i przed ciaza wazylam 49kg dotychczas przytylam 4kg :) a co jem? staram sie zdrowo ale generalnie jem na co mam chec..oczywiscie te mniej zdrowsze jedzonko ograniczam.