Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina B

zawroty głowy

Polecane posty

Gość Ewelina B

Witam! Proszę o pomoc moze ktoś ma podobne problemy. Od 3 tyg.mam uciązliwe zawroty głowy,praktycznie zaczyn a się zaraz przy wstawaniu z łóżka i tak do wieczora,jak siedzę czy stoję prosto to jest ok ale gdy tylko schyle głowę czy inny ruch zaraz się kręci.Byłam u lekarzy robiłam badania błędnika rtg kręgów szyjnych,ciśnienie raczej dobre tzn od kiedy pamiętam zawsze miałam niskie i nic się nie działo teraz czasami zdarza sie 130/84 ale to jest jeszcze w normie wg lekarzy już nie wiem co robić .Proszę piszcie jeśli mieliscie lub macie podobne dolegliwości.Pozdrawiam.

Gość Ewelina B
Nikt nie odpowie.Bardzo mi zależy.

Gość Ewelina B
Please pomóżcie.

Gość idź do dobrego lekarza
powinnaś być zbadana jeszcze przez laryngologa (błędnik, guzy w uchu), neurolog-rezonans głowy (torbiele, guzy), okulista (niektóre wady powodują zawroty), alergolog (ja mam od silnej alergii zawroty), psychiatra (depresja i choroby nerwowe)

jeszcze zapomniałam dodać - kardiolog (zaburzenia czynności serca) endokrynolog - tarczyca; diabetolog - cukrzyca

jednak najczęściej przyczyną są problemy laryngologiczne i o dziwo: depresja, poczucie osamotnienia ...

Gość mam to samo co Ty..
nerwica to jest wg mnie. wszystko lezy wnaszej głowie, w psychice.. dużo można sobie rzeczy wmówić.. choroby tez! ja takze porobiłam wszelkie potrzebne badanie, nic nie wykazały, wiec postanowiłam przejść z tym do "porządku dziennego", nie myśleć, nie zastanawiać się czy mi się kręci czy się nie kręci - i działa!!! nie mówię że od razu jak reką odjął, bo tego podejścia trzeba się nauczyć i wcale to nie jest łatwe, nie mówię że mi się nie zdarzają już zawroty wcale, ale nie utrudniają mi już życia, nie boję się już ich tak panicznie jak jeszcze nie tak dawno! żyj ę normalnie! czego i Tobie życzę :) pozdrawiam, dobrej, a przede wszystkim SPOKOJNEJ nocki życzę :*

Gość EwelinaB
Oj dzieki dziewczyny za odpowiedz.Ja bylam u laryngologa,oklulisty,neurologa i serce tez mialam badane,i wszystko jest ok.Jedynie nie mogę się doprosić skierowania na tomograf czy rezonans.Nie rozumiem tych lekarzy na prywatne badanie tymi urzadzeniami mnie zwyczajnie nie stac cholerka.

Gość EwelinaB
czy nikt już nie ma takich problemów help