Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znaczekzapytania i przecinek

Czy jest jakieś usprawiedliwienie dla kobiety,

Polecane posty

która usuneła ciąże (dokonała aborcji) ? Od razu zaznacze, że nie musicie na mnie najeżdżać bo jestem facetem :) Piszę esej na ten temat i dlatego chcę poznać wasze zdanie na ten temat :)

Gość wierz mi że jeśli kobieta to
zrobiła to musiała miec poważny powód a nie tylko widzimisie .... ale nie chce mi sie dyskutowac..:O

Gość anna ale nie maria
Oj, oj, oj człowieku ja znam tyle kobiet, które to zrobiły, że głowa mała. Fakt, faktem czasami można usprawiedliwić babe, ale tylko czasami :)

Gość jest ateistką i nie wierzy
w to ,że zygota ma duszę

Gość Elementarius
a jaki powód?

Gość diabełka 007
Popieram moją przedmówczynie. :) Jeżeli kobieta już sie zdecydowała na taki krok to naprawde musiała mieć powód. Powód był jej i tylko to się liczy

powod moze dac facet ktory wtopil a ona to musi zrobic bo co powie tata, i tak to juz jest

nie rozumiem, dlaczego tylko kobieta ponosi odpowiedzialnosc za aborcję. przeciez sama sobie tego dziecka nie zrobila. aborcja jest zla, ale czasami to jedyne rozwiązanie, roznie bywa i nie mozna wszystkich kobiet wrzucic do jednego worka

To jest tylko hipotetycznie do eseju. Rozumiem, że ma dla was znaczenie który to był tydzień ciąży, tak?

Gość jedna ja
ja usunelam ciaze w 2tygodniu, powod byl taki ze facet oklamal mnie ze byl bezplodny wiec bylo bez zabezpieczenia on byl moim pierwszym partnerem seksualnym. Z chwila kiedy sie dowiedzial ze jestem z nim w ciazy wyzwal mnie od k** i zostawil, bo podobno bezplody jest, ja z nikim nie spalam oprocz niego wiec zostalam na lodzi ..... i usunelam to bylo za granica i daawno temu

Gość Elementarius
"Jeżeli kobieta już sie zdecydowała na taki krok to naprawde musiała mieć powód. Powód był jej i tylko to się liczy " a jeśli kradnie, to na prawde musi mieć powód. Tylko kogo to obchodzi?

Gość jedna ja
powiem ze nie bylam gotowa psyhicznie na to na dziecko bo przeciez dopiero co mialam swoj pierwszy raz:( mialam wyrzuty sumienia dlugo ale juz teraz zapomnialam o tym bo nie chce pamietac

Zgadzam się z Kubusiem puchatkiem, że nie tylko kobieta jest winna ale facet też. Smiem sądzić (jako facet), że mężczyzna czasami nakłania kobiete do tego. Lub w innych przypadkach nie jest dla niego ważne dziecko

jesli dzieciak jest wynikiem gwaltu to aborcja nie podlega dyskusji moim zdaniem

Gość Elementarius
a na sex z facetem bez zabezpieczenia, wierząc mu na słowo byłaś gotowa?

Gość i janiestety też
usunełam ciąże 8 tydz. Powodem dla mnie był facet, który jak tylko się dowiedział to o d razu zaznaczył, że nie stworzy ze mną rodziny :(. Ja sama nigdy nie miałam rodziny i jak tylko pomyślałam, że sprawie dziecku takie życie jak ja miałam to już wolałam to zrobić Mieszkam w innym państwie i zrobiłam to legalnie

Gość jestem za
ale wyskrobano nie tych co trzeba :( moi rodzice mieli taką sytuację - wpadli, a nie usunęli choć powinni, a to był rok 1989 więc jeszcze można było to zrobić. Oszczędzili by sobie i mnie mnóstwo kłopotów.

Gość Elementarius
mieszkasz w innym państwie, czyli w uk zapewne, gdzie 15% kobiet do 20 roku życia ma więcej niż jedną aborcję, gdzie dokonuje się450 aborcji dziennie? Swoją drogą współczuję nieudanego dzieciństwa, ale odpowiedz sobię na pytanie - czy chciała byś teraz nie żyć z powodu braku rodziny w przeszłości?

Gość opentaniec
Człowieku zaraz babsztyle cię zakraczą !!!!!!!!!!!!! :) Kurwa ludzie każdy z nas uprawia sex. Bo SEX jest SUPER .!!!!!!!! Cieszcie się baby, że wy pieprzac sie na lewo i prawo nie zlapałyście wpadki. Miałyście szczęście. Inne wpadły bo miały pecha :) Lepiej już chyba usunąć niż oddać do domu dziecka lub zapakować w czarny worek i wrzucić do śmietnika, prawda???

Gość Elementarius
Nie jestem proliferem, ale błagam trochę odpowiedzialności. Dochodzimy do paradoksu gdzie się skrobie jednego dzieciaka za drugim, bo "przez dziecko nie będzie mnie stać na nowe kiecki", albo "potrzebuję jeszcze czasu, żeby się wyszaleć"

Gość annanika
dokładnie jak ktoś juz napisał kobieta nie dokonuje aborcji dla rozrywki czy własnego widzimisia, pewnie w większości to nie jest prosta i szybka decyzja(nie mówię tu o paniach, kóre aborcję traktują jako środek antykoncepcyjny i dokonuja jej wielokrotnie, chociaż i takie powinny miec prawo wyboru).

kobieta raczej nie usunie gdy ojciec deklaruje ze chce je wychowac, a rodzice sie ciesza ze zostana dziadkami. ale jak ma nascie lat, starzy wyrzucaja z domu, a facet zwija zagle to moze i lepiej ze usunie, niz ma pozniej tego dziecka nienawidzic za zmarnowane zycie. aborcja tak czy owak to straszna sprawa

Gość i janiestety też
Odpowiadam Elementariusowi: Przed podjęciem decyzji zadałam sobie takie samo pytanie jak Ty mi teraz. I moja odpowiedz była, jest: Tak wolałabym aby rodzice mnie usuneli niż miałabym od dziecinstwa jak podrzutek być troche z jednym rodzicem, trochę z drugim. Do tej pory mam problemy emocjonalne, nie potrafie sobie ułożyć życia.

Gość chanelparis
ostatnio balam sie ze jestem w ciazy,nawet z nerw mialam objawy ,co sie okazalo zapaleniem oskrzeli haha ale moj kochanek okazal sie totalnym wariatem i gdybym wpadla na 100%bym usunela

Gość Elementarius
Pytanie po co decydowała sie na sex nie licząc sięz konsekwencjami.

Gość chanelparis
odpowiedzialnosc? kobieta zawsze zostaje z problemem tzn brzuchem sama