Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguskaka83

ford ka czy seicento?

Polecane posty

Gość aguskaka83

hej Odlozylam sobie troszke kaski-mam 5500 i bardzo chce sobie kupic samochod.Nie wiem tylko ktory wybor bedzie lepszy-Ford KA czy Seicento????Jesli ktos cos moze doradzic to proosze.

Gość bjuyguk
tylko czesci do mazdy drogie :P

Wybrałabym raczej Seicento, bo w Fordach Ka nie podobają mi się te plastikowe, czarne zderzaki, które po paru latach na słońcu wygladaja ohydnie! Są też wersje ze zderzakiem w kolorze karoserii - i to wygląda dużo lepiej- ale one są cyba dużo młodsze i nie wiem czy za 5500tys. zł. uda Ci się taki znaleźć...

mam mazdę 323, fakt, nie ma się w niej co psuć tyle że za 5 tys zł to ciężko będzie znaleźć taką niezajeżdżoną i nie kręconą, a części do niej są jednak drogie. Ja bym brała Seicento: po pierwsze mało pali, jest wygodnym toczydłem po mieście bo wszędzie się mieści. Po drugie będzie zdecydowanie tańszy w utrzymaniu od forda, części kosztują grosze i łatwo je kupić nawet na szrocie. Po trzecie ford Ka wygląda potwornie, jak rozjechana żaba.

achajka27 ---> do Mazdy też można wyszperać tanie części na szrotach, czy nawet na Allegro. To nie jest jakieś unikatowe auto, trochę tego jeździ ;)

Gość siódma rano87
jestem też za mazdą, fajna jest wersja 323f ale jak już wybierać między tymi dwoma to seicento.

Polecam Nissana Micrę - sama brykałam nią ponad 3 lata. Małe opłaty bo mały silniczek, ale 16V - pod maską robi swoje :) Małe gabaryty, niezły wykop jak na takie autko. Rób jak chcesz, ale proszę Cię nie kupuj fiata - masakra :(

clematis ... Nissan Micra za ...5500? Wątpię... Ale zgadzam się ,że Fiat to raczej wątpliwa przyjemność, podobnie zresztą jak ten rozkraczony Ford Ka:-D Wybrałam poprostu z dwojga złego, bo taka kwota...jednak ogranicza... Moim skromnym zdaniem - gdybym miała wskazać na inną markę- Volkswagen.

Mi-Nutka...szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej:( Sprzedałam w marcu moje caculko za 6000 zł - rocznik 1996 - ale zarejestrowana była w 1997 :) Fajna to była maszynka, \"poszła\" z oponkami zimowymi, po wymianie łańcuszka rozrządu, amortyzatorów, wszystkich płynów i wszystko (!!!) w serwisie. Miałam na wszystko faktury. Upał w słońcu 40stopni, mróz -30 - zawsze odpalała i NIGDY mnie nie zawiodła. Teraz mam autko z salonu - nowe - ale łza mi się kręci na myśl o mojej słodkiej \"micro\". Klimy tylko nie było - i dlatego wolę moje obecne autko :D

Polecam opla corse. Swietny samochod. ;) Jezdze nim od calkiem niedawna, bo wlasnie zdalam prawko i jest super. ;) Poprostu bomba.

Gość teges 98
Kup sobie vw polo lub golfa czesci ful ale niemasz czego siebac tan niema co sie zepsuc . Sam jezdze vw ponad 4 lata i jestem zadowolony , teraz szukam cos z wiekszym silnikiem zeby mialo ponad 100 koni !! Fita to odpusc mialem kilka i powiem lepiej kup sobie rower Ford to faktycznie drogie auto a zwlaszcza stare wysluzone to skarbonka mialem i niechcialbym ponownie tej padaczki . Oczywiscie nie ujmuje innym fordom czy fiatom ALE NOWYM NIE ZAJECHANYM , za 5 tys to faktycznie kup sobie mazde .

Ja pomykam ślicznym granatowo-błękitnym seisento brusch i jest zajebiaszczo! Nic się nie psuje, nie narzekam. Oczywiście mowa o jeździe po mieście, bo na dłuższe trasy to raczej odpada :P A dziś to zmieściłam się w taaaaką szczeline że szok! Parkowanie w ścisłym centrum Krakowa nie należy do najprzyjemniejszych a jednak sejem się da ;)

Facet -86 - a dlaczego sprzedajesz "takie cacko" ? Czyżby zaczął się "sypać" ? :p

wielbiciel 70B: moja GLX nie jest tak bardzo popularna jak F, choć dużo ładniejsza, części do Seicento jednak łatwiej znaleźć niż do niej. Przed Mazdą miałam Cinquecento z tego samego rocznika i przez 2 lata użytkowania wymieniłam przy nim opony (mea culpa, było po dziurach nie jeździć), sprzęgło (nie zrobione od nowości) + filtry i paski, czyli dokładnie to samo co obecnie zrobiłam w Maździe. Ładne jest Seicento Sporting Schumacher Edition, ale tego to za 5 tys na pewno nie kupisz.