Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 2-latka..........

Wasze 2-latki - CO w tej chwili robia?????????????

Polecane posty

U nas leje deszcz, siedzimy w domu. Nasze dziecko nie mysli zajac sie soba ani przez chwile... Chodzi za nami, ewentualnie cos psoci, zabawki w totalnej odstawce.... zreszta tak jest nie tylko w takie dni, gdy siedzimy w domu, ale generalnie... Na przyklad wczoraj wieczorem wrocilismy do domu po dobie nieobecnosci i maly nawet nie wszedl do swojego pokoju...... Wasze maluchy tez takie sa????

Gość trachhhhhhhhhhhhh
mój dwulatek od 9 na podwórku ,pod moim nosem.Właśnie wygrzebał młotek taty i wali nim w kostkę aż dudni.Cały dzien zajmuje sie sobą.wręcz wkurza sie jak chce z nim się pobawić.Jeździ taczką,wózkiem z piachem,kosiarką niby kosi trawę,zgrabia,kopie doły itp.A w domu bawi się wszystkim co popadnie.Bałaganu przy tym mnóstwo,ale cały dzień spokoju:)

moja w tej chwili ma genialne zajecie, bo skacze po lozku :D zabawkami bawi sie, ale najchetniej razem z nami. moze sprobuj jakos zachecic dziecko do zabawy i pobawcie sie wszyscy razem?

Gość nie zebym byla
przewrazliwiona matka, ale zabawa mlotkiem i kosiarka w tym wieku ... czy to aby niebezpieczne ?

Gość trachhhhhhhhhhhhh
ludzie:D zabawkową kosiarką i gumowym młotkiem:D

Gość trachhhhhhhhhhhhh
hehehe czy ty myslałaś że pozwolę 2 latkowi bawić się prawdziwą kosiarką?:D i może jeszcze mu odpalę,co?:D

Gość nie zebym byla
No to ok ... tylko napisalas mlotkiem taty ...

Gość trachhhhhhhhhhhhh
no bo taty,gumowy młotek do układania kostki.Jest miękki żeby nie tłuc kostki:D

Gość madruggga
mój pływa na basenie z tatą - ja mam czas dla siebie ;) ogólnie to ma tak pół na pół - czasem bawi się sam, a czasem z nami. Pracujemy oboje więc wchodzenie nam wieczorami na głowę to normalka. Steskniony jest jak cholerka :(

widzicie, a ja nie pracuje, caly dzien jestem z dzieckiem, codziennie odwiedzamy tez dziadkow, albo oni przychodza do nas, dziecko ma do kogo sie przytulic, ale on niestety taki trudny charakterek ma, ze czasami jestem zalamana i wykonczona.....

Gość trachhhhhhhhhhhhh
ja też nie pracuję,ale u mnie dzieci jest dwoje.Wymyślają super zabawy.Córka ma 4 lata i jak była sama też super sie bawiła.Teraz wyniosła ze szklarni puste małe doniczki plastikowe,sypie w nie piasek i sadzi gałązki,że nieby kwiatki.I już przyleciała zapytac czy mały może je transportować swoim wózyczkiem na stół do altanki:)Może poszukaj więcej kontaktu z dziećmi.Od nichj maluchy się uczą jak wymyślać zabawy,podp[atrują rózne reczy.Nie da się cały dzień bawic z dzieckiem.Kiedy zrobić wtedy wszystko w domu??

mamo 2-latka a jaki kontakt ma dziecko z tata? bo np. moj maz jak wraca z pracy to nie ma chwili spokoju, corcia od razu go dopada i szaleja do 21. moze jest za bardzo do ciebie przywiazany, popros tate, aby spedzal z nim wiecej czasu

Ehh... mam wrazenie, ze nasz synek nie lubi dzieci...... Chodzimy z nim na place zabaw, do parkow rozrywki.. ostatnio spotkalam w splepie znajoma z synkem, ktory byl u nas kilka razy... nasz maly stanal do nich tylem i tak stal przez cala rozmowe....

co masz za diete anielico? moj 2 latek (2 lata i 3 miesiace) bawi sie wlasnie autkiem,koparką,przewozi kolcki i nadaje do siebie,czyli jest chwilowo w swoiom swiecie,jak mu sie znudzi,przypomni sobie o mnie,u nas dzis tez pada,ale potem zalozymy kalosze i pojdziemy poskakac w kałuzach(tzn ja bede patrzec:D ) jak Peppa-jego idolka

Gość trachhhhhhhhhhhhh
na pewno nie chodzi o to ,że nie lubi.Raczej o to,że nie zna.Cały czas otoczony jest dorosłymi i dziecko to dla niego "obcy" Proponuję zaprzyjaźnić sie na poczatek z jednym dzieciakiem.I proponuję też nie w tym samym wieku.Taki 4 latek byłby fajny.Żeby mały go poznał.oswoił się.Zobaczysz,że bedzie robił to co on.Tylko wqtedy pilnuj,bo jednak to 2 lata różnicy.Ale twój synek zobaczy,że z dziećmi da sie super bawić.Upatrz sobie;) w piaskownicy jakiegoś malucha i przedstaw ich sobie.Niech razek pokopią doły,powożą koparami piach itp.Taka brudna,męska robota:D A przedewszystkim daj się mu ubrudzić od stóp do głowy:D Jak czasami patrzę na te wymuskane dzieciaki w miejskiej piaskownicy to mi ich żal.Byłam wczoraj z maluchai w parku.Moje szaleństwo pełne jak w swoim ogrodzie.A obok 2 siostry w białych spodniach i matką wiecznie gderającą:uważaj,nie siadaj,nie syp .:o

Gość trachhhhhhhhhhhhh
a u nas deszczu nie ma:( a dzieciaki tak czekają,kalosze kupione nowe i nie można pochlapać;) Nawet zrobiliśmy sztuczną kałużę,ale szybko wsiąka:D A jak wracają z takiego chlapania to brudne jak prosiątka

z tata ma dobry kontakt, teraz wlasnie sa w kuchni i razem przygotowuja mleko do platkow ;-) Maz bardzo duzo sie nim zajmuje... Obserwuje swoje dziecko i dochodze do wniosku, ze on jest jakis taki stary mentalnie... zabawkami nie chce sie bawic, woli ze mna sprzatac, zmywac, prac.... na dodatek mowi mi co i jak mam robic, sto pomyslow na raz...ehhh...

Gość trachhhhhhhhhhhhh
jest taki,bo nie zna dzieci i przebywa tylko z dorosłymi.Robi to co wy,potem zacznie też tak mądrze,staro mówić.Mówię ci ,poszukaj mu kolegi:) Kasia ubieraj kalosze i też do kałuży:D

Kasia C. --> W sumie to nie mam zadnej diety. Ograniczylam jedzenie, zero tluszczu, nie jem nawet masla. Pije tylko wode z cytryna, codziennie biegam, cwicze i krece hula hopem. I jak widac cos to daje - oby do przodu :)

Gość mój spytał się czy może iśc
iśc na podwórko, więc jest tam pewnie abo poszedł do sąsiadki dzieci. Jest samodzielny :-)

anielico dzieki, musze tez sie zabrac.....:) A pewnie ze chetnie bym poskakała ;-) I pewnie to zrobie:D