Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hendrixxa

Uszkodzna macierz paznokcia..

Polecane posty

Witam. Cierpiałam na depresję i przez obgryzanie paznokci uszkodziłam sobie macierz w 3 paznokciach (jeden nie rośnie wcale, a dwa krzywo). Mam dopiero 18 lat! Nie mogę na nie patrzeć, chodzę owinięta plastrami, wizytę u dermatologa mam dopiero na lipiec (prywatnie niestety mnie nie stać), a tu wakacje... Chciałabym żeby były normalne Stosowałam już nailteki, sally hanseny. Nic nie pomaga... Czy istnieje wogóle szansa na odratowanie tego? jestem gotowa znieść każdy ból, wstydzę się przed nauczycielami, rodziną, znajomymi... a najbardziej przed moim chłopakiem, pytającym ciągle co mi jest... Może zdjąć paznokcie całkowicie i czymś smarować? Tipsów nie zrobię, bo paznokcie rosną od dołu bardzo cienkie, małe, później im wyżej to są grubsze A na jednym jak mówię, w ogóle nie rośnie... Mogę zamieścić zdjęcia. Słyszałam o istnieniu zastrzyków na wyrównanie macierzy paznokcia. Wie ktoś coś na ten temat..? Czuję się z nimi okropnie, pomocy !

Gość nie chce cie dobijac
ale mojej siostrze chirurg uszkodzil macierz podczas zabiegu wymrazania brodawki. Od tamtej pory paznokiec urosl jej moze na 0,5 cm chodzila do wielu specjalistow dermatologow smarowala roznymi cudami i nic:(

Gość wooooowww
a to nie jest tak, że jak rośnie krzywo to trzeba zapuścić (piłować na prosto) i po jakkms czasie byłyby proste? Bo ja tak mam aż w 4 paznokciach (też depresja) i gdzieś tak czytałam. A nawet nie wiedziałam, że paznokcie moge nie rosnąć! serio! To może dlatego tak długo czekam aż mi coś urośnie.. juz od 2 miesięcy mam cały czas króciutkie :O