Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bububububuubbububuub

Owsiki u 19latki

Polecane posty

Gość bububububuubbububuub

Mam bardzo wstydliwy problem. Gdy bylam mala mialam owsiki, mialam jakies tabletki, ale nic nie pomagaly, w koncu samo przeszlo. Teraz od ok. roku znowu mam owsiki:/ Czasem gdy po skorzystaniu z wc sie podcieram na papierze widze kilka owsikow:/ Macie jakies rady na to? Slyszalam ze kapusta kiszona pomaga ale nie jestem pewna. wiem ze powinnam brac tabletki, ale tak jak pisalam nie pomogly mi one, gdy je bralam. W ogole ostatnio czuje sie taka oslabiona, a czytalam ze przy owsikach moze tak byc. Mozecie mi polecic jakis sprawdzony sposob na pozbycie sie tego? Tylko prosze bez glupich zartow, bo dla mnie to naprawde nie powod do smiechu...

Gość olabogujaaa f
fuu

Gość lilili2
Czemu nie pójdziesz do lekarza? Niestety leki na owsiki tylko na receptę.

Gość -x-
to tylko jeden rodzaj tabletek na owsiki jest? nie pomogły te, to może pomogą inne. idź do lekarza.

Gość Alma999
idz do lekarza rodzinnego on przypisze jakis lek, po co masz sie meczyc, znam taki jeden dobry lek ale nie pamietam teraz jego nazwy, ale za kilka godzin sie dowiem to Ci napisze tutaj

Gość a co to sa owsiki
?:O

Gość angeliusssss
a ja miałam jakies cos do picia i kupilam normalnie bez recepty pomoglo blyskaiwcznie!!

Gość to przede wszystkim choroba
brudnych rąk, więc musisz przestrzegać bezwzględnej czystości. Same tabletki nie pomogą. Cała rodzina musi się leczyć, używać jednorazowych ręczników, a boelizna musi być prana na 90 st. Jesteś chyba jedyną osobą, której leki nie pomogły. Chyba, że łykałaś według własnego przepisu i nie przestrzegałaś tych inneych zaleceń

Gość Kkamilaa
metoda prosta,sprawdzona choc nieco nie przyjemna- cieplego oleju (zwykly najtańszy) tak z pół szklanki... przygotuj sobie stary ręcznik, ciepły olej połóż się na tym ręczniku(najlepiej na podłodze) nogi do góry rozluznij się rozszerz delikatnie palcami odbyt i delikatnie wlej ten olej do środka(wiem jak to brzmi:O polez z 5 min z nogami do gory i pozniej "wylej" ten olej np. do wc brutalne ale skuteczne.

Gość bubububuubububububub
Ja wiem ze to jest fuuuuu, ale nic na to nie poradze:/ A nie znacie jakichs ze tak powiem bardziej domowych sposobow na pozbycie sie tego?

idz do lekarza po lek, choć jedzenie dyni i soku z kiszonej kapusty najlepiej na pusty zoładek podobno pomaga.Słyszałam tez coś o oleju ale nie pamietam co...

Kkamilaa a to naprawde dziala? Bo mam nadzieje ze to nie prowokacja... Chyba tego sprobuje ale nie chcialabym zeby mi sie cos stalo...

Wii a ten lek to na recepte? Ile kosztuje?

Gość Alma999
ludzie jestesmy w XXI wieku a nie w czasach kamienia lupanego, moze kiedys stosowalo sie domowe sposoby medycyny niekonwencjonalnej ale nie po to nauka idzie w gore zeby sie meczyc, i wlewac sobie olej w tylek, ja rozumiem ze chcesz to zalwtic po cichu, ale to nie jest az taki wstydliwy problem zeby nie pojsc z tym do lekarza, bez przesady, masz 19 lat, nie masz sie czego wstydzien, owsikami mozna zarazic sie w bardzo prosty sposob. nigdy nie wiadomo od kogo

Gość Kkamilaa
wiem ze to brzmi dośc dziwnie ale mi pomoglo. Mam spokój od 8 miesięcy.Babcia mi poradziła:)

Gość Alma999
Ok spoko Kamilo ja nie mam nic do tego oleju, ale skoro mozna wyleczyc sie malo toksycznymi lekami to lepeij zastosowac olej?:) a moze lepeij nalac go sobie do głowy troche..

raczej na receptę ale popytaj w aptekach:) cena-okolo 12 zł

Gość metronidazol sprzedam

Metronidazol pierwotniaki pasożyty bakterie beztlenowe giardia rzęsistek odleżyny owrzodzenia ameboza giardiaza lamblioza 400mg.

Data ważnosci 01.2020.
Producent The Medicpharma, Bangkok.

Liczę 1.5zł/tabletka plus wysyłka pobraniowa z Polski lub lotnicza rejestrowana z Tajlandii 20zł.

Każdy listek opisany nazwą, składem, numerem rejestracyjnym zezwolenia na produkcję, na folii wytłoczona data produkcji 25.01.2018, ważność i numer produkcji.
Przy zakupie 100 tabletek cena 100zł, włącza koszt wysyłki.

Jan Krongboon
massagewarsaw gmail com

Dawkowanie leku zależy od rodzaju schorzenia:

- bakteryjne zapalenie pochwy – zalecane 2 razy dziennie po 500 mg (rano i wieczorem), przez okres 7 dni;

- rzęsistkowica układu moczowego – aby leczenie było skuteczne, przeprowadzane jest u obojga seksualnych partnerów. Osoby dorosłe powinny zażywać 2 razy dziennie po 250 mg leku (rano i wieczorem), przez okres 10 dni. Możliwa jest także dawka wynosząca 750 mg rano i 1250 mg w godzinach wieczornych;

- zakażenie beztlenowymi bakteriami – dzieci po 12 r.ż. i osoby dorosłe powinny zażywać od 250-500 mg, 3 razy dziennie. W przypadku dzieci młodszych niż 12 lat, dawka wynosi 7,5 mg/kg masy dziecka, 3 razy dziennie;

- pełzakowica – w przypadku dorosłych dawka wynosi 750 mg, 3 razy dziennie, przez okres 5-10 dni. Dzieci powinny przyjmować 35-50 mg/kg w trzech dawkach, przez ten sam okres czasu;

eradykacja Helicobacter pylori – u osób dorosłych dawka wynosi 500 mg, 2-3 razy dziennie, przez okres 1-2 tygodni;

gardiaza – u dzieci od 2-5 r.ż. zaleca się 125 mg leku, 2 razy dziennie. Dzieci od 6-10 r.ż. spożywają tę samą porcję, lecz 3 razy dziennie. Dzieci po ukończonym 10 roku życia powinny zażywać 250 mg, 2 razy dziennie. U osób dorosłych zalecana dawka to 250 mg, 3 razy dziennie. Leczenie trwa około 5-10 dni;

ostre zapalenie dziąseł – osobom dorosłym zaleca się dawkę 250 mg, 2 razy dziennie, przez okres 3 dni. W przypadku dzieci dawka wynosi 35-50 mg na dobę, w trzech dawkach, przez okres 3 dni;
zapobieganie zakażeniom spowodowanymi bakteriami beztlenowymi – dzieci po 12 r.ż. i dorośli powinni zażywać jednorazowo 1 g, a potem 250 mg, 3 razy dziennie, do momentu przedoperacyjnej głodówki. U dzieci w wieku 5-12 lat dawka wynosi 125 mg, co 8 godzin, przez okres 48 godzin. Dzieci do 5 r.ż. i niemowlęta powinny co 8 godzin zażywać 5 mg/kg masy ciała Metronidazolu, przez okres 48 godzin;

- owrzodzenie dolnych kończyn i odleżyny – dawka dla dorosłych wynosi 500 mg, 2 razy dziennie, przez tydzień.

Na grzybice mam inne leki:

Itrakonazol 100mg 3.5zl tabletka, listki po 10

Gryzeofulwina 500mg 2zl tabletka

Doksycyklina 100mg 2zl tabletka, listki po 10

Amfoterycyna B 10g, butelka 40ml 80zl

Nystatyna 500 000 jednostek 2zl tabletka, listki po 8 tabletek

Ketokonazol 200mg 2zl, listki po 10.