Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roma5439

WIECIE CO TO JEST I JAK SIE LECZY...........

Polecane posty

Gość roma5439

wyprzenie drozdzakowe miedzy piersiami i pod nimi? Zrobilo mi sie cos takiego swedzi piecze okrutnie a do dermatologa ide dopiero za 1,5mies . Moze ktos tez to mial, bede wdzieczna za porady bo juz nie moge wytrzymac. :(

przecież są dermatolodzy prywatni.. nie warto do tych państwowych chodzić bo tylko naciągają na kasę , na złe leki .. 50 zł zapłacisz i juz edziesz wiedziala co robic a 1,5 misiaca to kupa czasu i nie wiesz cy to sie nie rozniesie

Gość roma5439
ale u mnie w miescie jedna wizyta kosztuje okolo 100zl nie mnie na cos takiego. Npisze tylko ze wyprzenie drozdzakowe wyglada jak zwykle odparzenie tyle tylko ze bardzo swedzi i piecze.

Gość ....finka
Potraktowac mascia cynkowa .....Prosze napisac czy pomogła.

Gość a moze spróbuj
masc cynkowa moze i działa na otarcia i przyspiesza gojenie ale na drozdzaka raczej nie podziala...trzeba uśmiercic ten drobnoustruj...jest taka masc w aptece (be recepty) clotrimazol stosuje sie ją min. na łupież pstry i wszelkie zakazenia grzybiczne nie jestem do konca pewna ale wydaje mi sie ze na drozdzaki tez dziala (mozesz przeczytac ulotke w aptece przed kupnem) kosztuje kilka złotych a jest skuteczna..

Gość popieram.............
a moze sprobuj ma racje. CLotrimazol jest bardzo dobry, a do tego tani i bez recepty. A jak nie pomoze to udaj sie do lekarza 1 kontaktu i poproś o masc p/grzybiczą np.pirolam

Gość a moze spróbuj
a w ogóle przeczytałam ze działa tez na to ketokonazol a on jest skladnikiem nizorazul... wiec zawsze mozesz potraktowac to nakladajac podczas kapieli na miejsca zajete nizoral na okolo 5 minut (stosowalabym to tak jak mowi ulotka przy lupiezu pstrym) splukac a potem ta masc clotimazol... poza tym łykaj B complex... Nie masz cukrzycy? albo nadwagi?

Gość a moze spróbuj
no wlasnie rodzinny ci to moze wypisac ale zapytaj napierw czy tam masc polecana przez popieram dziala tez na drozdze...na ogol jest tak ze producenci robia masci ktore dziala odrazu na grzyby i drozdze ale nie zawsze tak jest...

Gość popieram.............
Pomysl z nizoralem jest naprawde dobry. Pirolam działa na drożdzaki , ale wydaje mi sie ze namydlenie tego porzadnie nizoralem odczekanie kilku minut i splukanie, a nastepnie posmarowanie clotrimazolem powinno zalatwic sprawe.

Gość roma5439
Caly czas smaruje Clotrimazolem ale to nic nie pomaga a jezeli juz to najwyzej na dwa dni i dalej to samo jest. Nie probowalam Nizoralu ale nie chce mi sie w to wirzyc zeby mi to pomoglo. Nie mam cukrzycy ale jestem w ciazy, byc moze to przez to.

ketokonazol ktory jest w skladzie Nizoralu dziala tez na drozdzaki, wiec pomysl nie jest zly problem tylko czy mozna go stosowac do smarowania skory w czasie ciazy; radze poradzic sie ginekologa, jemu zakazenia drozdzakami tez nie sa obce