Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .jak to z tym jest.

Czy trzeba mówić pracodawcy o ciąży, jeżeli tak to jak i kiedy?

Polecane posty

Gość .jak to z tym jest.

Pytam ponieważ raz byłam w takiej sytuacji, pracowałam na czarno i szczerze mówiąc do dziś żałuję, że sie przyznałam :( zareagował głupkowato dosłownie - powiedział zaraz współpracownikowi i a ten sie zaczoł śmiać. Siedziałam w pokoju obok i było mi tak strasznie głupio, poniżona... poczułam sie jak jakaś smarkula, do dziś to pamiętam i na samą myśl robi mi sie strasznie przykro.

Gość dorcia33
Jak pracowals na czarno to czego sie spodziewalas,ze sie ucieszy?

Gość .jak to z tym jest.
Nie dobijaj... nawet jak sie nie cieszył to powinien to zachować dla siebie a nie śmiać sie z kumplem prawie prosto w twarz :o Tym bardziej że pracowałam na czarno powinnam go olać i nic nie mówić tylko zabrać tyłek, o umowe sie prosiłam rok czasu...

Gość dorcia33
Nie dobijam.Na drugi raz nie badz naiwna i zadaj umowy,a jak nie szukaj porzadnej pracy.

Możesz iść do PIP-u (Państwowa Insppekcja Prac) i donieść że przez rok nie otrzymałaś umowy mimo, że o nią prosiłaś i cały ten czas pracowałaś tak go przetrzepią, że się nauczy. Jeśli nic nie zrobiłaś to co się dziwisz, że tak reagowali Widocznie jakaś przed Tobą też podkuliła ogon i zgotowała Ci taki los. Potem Ty zgotowałaś go następnej i koło się nie zamknie. Sami z siebie uczciwi nie będą jeśli taki charakter.Nie masz obowiązku mówić o ciąży w żadnym stadium. problem polega na tym, że jeśli masz uczciwego pracodawcę teraz, to ten może poczuć do Ciebie ogromny żal, że ukryłaś ten fakt i skróciłaś mu czas na poszukiwanie zastępstwa na czas Twojej ciąży, ewentualnego zwolnienia i w końcu - urlopu macierzyńskiego a być może i wychowawczego. Co w efekcie może się obrócić przeciw Tobie, gdy będziesz chciała wróćić do pracy.