Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorcia833

No i trafiło sie i mnie - OSZUSTKA na allegro - zabawka dla dziecka CO ROBIĆ??

Polecane posty

Gość dorcia833

Prawie miesiąc temu kupiłam dziecku bujak, dziewczyna sie odzywała dopóki jej nie wpłaciłam pieniędzy - zero kontaktu i pare dych w plecy. Co robić, zgłosze najpierw do allegro a jak to nie poskutkuje? Chce odzyskać swoje pieniądze.

Gość Marta1979....
Chyba pieniedzy nie odzyskasz ,czesto kupuje na allegro ale nie zdazylo mi sie trafic na oszusta.

Gość masz namiary
adres, telefon itd - znajdz ja, niech odda kase! i przede wszystkim najpierw wystaw negatyw, bo ludzie boja sie wystawiac negatywy i przez to potem inni sie daja nabrac:O

Gość Marta1979....
Poszukaj jej moze na nk ,napisz jej pare slow i niech oddaje kase .Wystaw negatywa niech ludzie juz u niej nie kupuja .

do allegro mialo byc i mozesz sprawe zalatwic przez policje,sadownie itd, a allegro ma ci w tym pomoc, pozniej opiszesz wsio w negatywnym komentarzu, a moze nawet temu komus konto zawiesza jak bedzie kilku ludzi,ktorzy na niego doniosa do obslugi serwisu

Gość joka76
sprawę najpierw zgłoś do allegro i dowiesz się wszystkiego. Allegro jest ubezpieczone i często oddaje pieniądze. Warunkiem jest zgłoszenie na policji i wszczęcie postępowania przez nią. Mój kolega został niedawno oszukany. Wpłacił 600zl za laptopa którego nie zobaczył na oczy. Skontaktował się z allegro, zgłosił na policji skąd dostał pismo o wszczęciu postępowania. Ma już decyzję allegro że oddadzą mu kasę

najpierw zglos sprawe do allegro! to przede wszystkim wszystko da sie odzyskac! ktos cie oszukal, nielekcewaz tego. Wystaw tez negatyw w koncu nie tylko ty moglas zostac oszukana..... kilka skarg konto mu zawiesza i bedzie mil powazne klopoty. Nie boj sie ze odpowie negatywem- wystaw go najpierw! pozdrawiam zycze powodzenia

Gość joka76
ten koleś który oszukał mojego kolegę i parę innych osób ma już zablokowane konto jak również pocztę przez policję

Gość dorcia833
Poczytałam o Programie Ochrony z allegro po 30 dniach można zgłosić sprawe na Policje lub Prokurature, zwracają do 10.000zł, poinformowałam już sprzedającą.... zobaczymy. Ale jestem wsciekła człowiek jest uczciwy i trafia na takie łajzy !!! :(

komentarz lepiej wystawic jak juz cala sprawe zalatwisz,bo komentarz oznacza zamkniecie transakcji (wg allegro), a skoro kasy (albo towaru) nie masz,to nie zakonczona jest jeszcze

Gość dorcia833
Tak napisałam do allegro, z komentarzem sie wstrzymie bo jeszcze nie wiadomo co bedzie sie działo, wystawie jak już bedzie po wszystkim. Jak na złość nie ma tej osoby na naszej klasie :/

Gość funnysheep
na policje idz, otrzymasz zaswiadczenie o wszczeciu postepowania i przesylasz to dalej do Allegro i oni oddaja pieniadze (chyba do kwoty 500 czy 600 zl), wiec nie ma problemu i nie masz sie co martwic. ja kiedys zostalam oszkuwana, a kupilam cos za ponad 600 zl i dopiero bylam w kropce, a policja wcale nie miala zamiaru sie zajmowac ta sprawa i po wplacie tej osoby 100 zl na moje konto umorzyla cala sprawe! dobrze, ze w koncu i tak odzyskalam te pieniadze.

Gość wstaw linka kto to taki

no wlasnie po 1 wstaw linka jesli to faktycznie mialo miejsce a po 2 ja bym zaraz negatywa walła z ostrzeżeniem dla innych a nie czekała w razie czego negatywa zawsze można sprostować a teraz w tym czasie w cholere ludzi może się nabrać jak i Ty zamaist tępić odrazu oszustów to czekasz