Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viiki

podatek ekologiczny -pojebany pomysł a my na rowerki

Polecane posty

TY tam nade mną! właśnie tacy bezmózgowcy nami rządzą, nic ich nie obchodzi zwykły człowiek widzą tylko czub własnego nosa!

Gość A.R.T
Jeżeli podtek ekologiczny byłby placony raz i to wszystko to jeszcze obleci, ale jeżeli trzeba bedzie go płacić co rok to jest to poprostu skandal. Dziś rano jadąc w radiu usłyszałem, że dla samochodów powyżej 15lat będzie to ok 3000zł rocznie. To jest jakiś absurd. Sam mam taki samochód bo był on zawsze moim marzeniem którym zresztą jeżdzę latem w niedziele i święta. A teraz co mam zrobić - sprzeać swoje marzenie, bo na 3000zł roznie na pewno mnie nie stać? Dla mnie jest to skandal i tyle. Jak nie ma skąd wziąść pieniędzy to najlepiej przywalić tym najbiedniejszym. Jasne nowych samochodów jest pełno ale kto mi na niego da? SKANDAL i TYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a mi sie ten pomysl podoba chociaz jeszcze w 100% go nie zglebilam po pierwsze powinny zniknac z ulic stare graty (ze wzgledu na emisje spalin jak i zagrozenie - takie auta sa bardziej awanryjne itd.) poza tym moze ludzie beda sie zastanawiac bardziej zanim np. kupia drugie czy trzecie auto przeciez tu chodzi o srodowisko

Gość Tomaszzz
3000 co roku? 3000 zapłacą wlasciele starych aut z najwiekszymi silnikami .. Masz ferrari ? z 91 roku to zaplacisz moze 3000 zł .. aLe jak masz silnik 1.4 czy 1.6 to wykluczone .

chyba zdają sobie sprawę ,że jak wprowadzą ten podatek , to donek może zapomnieć o prezydenturze a PO zostanie ekologicznie zutylizowane :classic_cool:

Gość Tomaszzz
Poza tym zauwazcie ze to nie przejdzie w takiej formie .. Media sobie znalazły temat nagiely troche faktow , zeby lud to kupił ... I chyba im sie udało ..

Wiesz cukierek nie każdego stać na nowe auto, chociaż Cię zareczam że każdy by chciał...Ale w naszym porąbanym kraju są równi i i równiejsi

Gość wkurwiooony
oby

Gość Tomaszzz
jak was nie stac na auto to kupcie rower .. Nie mozna zyc ponad stan ..Zreszta rower jest szybszy niz autobus w miescie ... I moze stracicie przy okazji pare kilo ..

Przejdzie ,przejdzie nie takie absurdy już nam poprzechodziły:( popatrzcie ile mamy radarów ,kuźwa co krok! Na to jest kasa, ale drogi jakie zrobili za Gierka to są do tej pory i to jakoś ich nie interesuje!!!Jak się jeszcze pogorszą to najwyżej znowu wstawią pare radarów i ograniczenia i Polak się zgodzi:O

Gość polska to dno
i co POmatołki głupio wam teraz co?

ale o czym tu mowa , o projekcie , który nigdy nie wejdzie w zycie , wyluzujcie trochę. było już tyle podejść do podatku ekologicznego ,że kolejne nie robi różnicy 🖐️

NOOO ponad stan to mogą u nas żyć tylko wybrani a hołota niech na nich zapierdala i cieszy się ze ma na kogo!!!!!!!!!!

Gość Tomaszzz
predzej media wam mozg wypiorą nieustannymi informacjami o kryzysysie niz to przejdzie

przynajmniej ludzie beda sie zastanawiac zanim kupia drugi samochod czy tam trzeci z kolei (zamiast miec jeden na rodzine) troche swiadomosci eko ;) o podatku do konca sie nie wypowiadam, bo jeszcze nie zglebilam 100% tematu

Gość mikimysza
cukierek a pomysl troche-moze jesli pracuja oboje w rodzinie to auto jest po prostu potrzebne-ja pracuje i codziennie dojezdzam do pracy 20 km o 4 rano-autobusu wtedy nie ma,maz tez pracuje i dojezdza do krak ponad 20 km codziennie.Czasem a nawet i bardzo czesto drugie auto jest niezbedne

ręce opadają jak sie was czyta. głos oburzenia na to, ze trzeba placić za zatruwanie powietrza, normalnie straszne! bo najlepiej przecież by było jeździć jakąś dwudziestoletnią kobyłą która pali tyle, ze chyba nawet nie umiem sobie tego wyobrazić [w końcu kasa wydana na wożenie własnej tłustej dupy nie boli tak jak wydana na ochronę środowiska, c'nie?], do tego śmieci wyrzucać badź gdzie, bo przecież kasa wydawana na wywóz i unieszkodliwianie, to też przecież takie marnotrawstwo, lepiej wydać to na pięćdziesiąta niepotrzebną rzecz, która prędzej czy później wyląduje w koszu... albo w ogóle nie wyrzucać śmieci tylko palić nimi we własnym piecu i zasyfiać świat rakotwórczymi dioksynami. wybaczcie, ale ignorancja ludzka mnie przerasta. takie oburzenie na opłaty ekologiczne jest dokladnie ta samą postawą zdziwienia, ze spółdzielnia nie remontuje bloków, bo cały budżet został zużyty na naprawy tego, co w swoim podejściu "co wspólne, to niczyje" zniszczyli mieszkańcy.

świadomość eko , to niech ludzie zaczną segregować odpady i nie wyrzucać śmieci do lasu to tak na początek , na auta przyjdzie czas kiedy społeczeństwo będzie będzie na to stać 😴

stary rzech jest drozszy w utrzymaniu niz nowe auto (nowe auta sa bardziej ekonomiczne zazwyczaj, nie pasuja sie tak czesto itd.) wiec jak kogos stac na naprawy, tankowanie to powinien tez miec kesz na podatek jak nie - to kupic bardziej ekonomiczne, nowsze auto (oszczedzac kazdy moze... kredyty tez dla ludzi, zreszta uzywane nowe auta tanieja) kurde ludzie jak nie bedziemy myslec o srodowisku, o alternatywach dla tych szkodliwych rzeczy itd. to zginiemy tutaj rozwiazan jest wiele mieszkac kolo komunikacji miejskiej, uzywac skuterow ktore mniej pala, jezdzic rowerami, umawiac sie na wspolne jezdzenie do pracy z kolezanka, mezem czy kims tam do juliusza - segregowanie smieci to kropla w morzu, zreszta jest to robione na coraz wieksza skale, ale to nie wyeliminuje emisji spalin ani nie oczysci powietrza

Własnie przecież tu w tym wszystkim NIE chodzi o ekologię bo to tylko jest dobra przykrywka tylko o kasę i to z tych którzy i tak ledwo dysza w tym po....ym swiecie!Ja smieci segregują i robi to większość z tych co znam i na tym akurat ekologia zyskuje ale nie pieprzcie że bogaci przejmia sie tym przepisem i zmienią auta bo mój szef ma 3 bryki i tylko sie smieje że jego stac a kogo nie niech jeżdzi autobusem i to jest własnie podejscie POpopaprańców mają być panowie i robole!!

cukierek-> segregujesz ? widzę na codzień jak ta kropla w morzu potrzeb wygląda , myślisz że nazwanie kolejnego podatku ekologicznym oczyści powietrze :D? podatek dla dobra środowiska , ja bym tylko chciał widzieć to lobby przemysłu motoryzacyjnego , które za tym stoi :o Łato wprowadzić podatek , trudniej oczyścić rzeki i lasy 😴

osobiscie nie mam auta (a mam prawo jazdy) mieszkam z narzeczonym mamy jedno auto, ktorego uzywamy jak musimy on jezdzi skuterem (w zimie autem lub komunikacja miejska, zalezy co musi zalatwic) ja komunikacja miejska (taniej i ekologiczniej)

dodam, ze jak jest okazja zabiera sie z kolegami lub sam ich podwozi jakby ludzie tak mysleli bylo by mniej zanieczyszczen i mniejsze korki

Gość przeczytaj uwaznie informacje
dobry pomysl bo pelno na drogach skrzypiacych golfow po 10 wypadkach za zachodniej miedzy.

a wiesz co by było jakby ZUSu nie było i takiej masy podatków :p pozbądź się auta i całkiem przesiądź do komunikacji , twój chłop też będziecie super ekologiczni :classic_cool:

a czy ja mowie zeby kompletnie rezygnowac ze zdobyczy techniki? :/ komunikacja miejska tez zanieczyszcza, ale zabiera kilkadziesiat osob na raz a nie jedna chodzi o to zeby ograniczac pewne rzeczy a nie eliminowac nie dam sie zwariowac, ale zrobie tyle ile realnie moge

a widziałaś ty w Polsce sprawnie działającą komunikację miejską ? Chyba ,że jesteś z jakiejś małej mieściny.Czas to pieniądz, jak mam jechać do domu 2h to wolę poświęcić na dojazd 40 min samochodem :classic_cool: jeszcze ten smród w tych autobusach , ubierzesz garnitur to ci go jeszcze zasyfą :o a nie kazdy ma do pracy 2 km ,żeby rowerkiem ,skuterkiem sobie jeździć.