Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staż a zasiłek rodzinny

staż a zasiłek rodzinny

Polecane posty

witam :) mam pytanie i mam nadzieję, że ktoś tutaj się zna na takich sprawach i mi pomoże. otóż moi rodzice otrzymuja zasiłek rodzinny na moich dwóch braci z racji takiej, że jesteśmy rodziną wielodzietną (3 dzieci) no i dochody ma tylko tata. ja jestem studentką . w tym roku podejmę staż. czy z racji tego będę jakoś zarejestrowana jako pracująca? czy moi rodzice stracą zasiłek?

nikt sie nie orientuje?

dzięki. wiedziałam, że można na was liczyć.

Gość efwcqwcf
przeciez zeby zaczac staz musisz sie wczesniej zarejestrowac w urzedzie pracy,a co do zasiłku to przeciez zapytaj w urzedzie pracy-ale nie wydaje mi sie zeby stracili

Gość ale nie muszę rejestrować
się w urzędzie jako bezrobotna. jestem studentką. znajomy przyjmie mnie do pracy i powiedział że przyjmie mnie jako stażystkę. więc nie muszę się rejestrować. chodzi o to, jak będą uznane moje dochody z tego stażu..

jakis dziwny ten staz. mialam staz i bylam zarejestrowana w urzedzie dostawalam 670 zl na reke brutto to ponad 700zl wiec obawiam sie ze bedzie to w liczane w dochody waszej rodziny, albo przy obliczaniu tego zasilku ty nie bedziesz brana pod uwage. ale to tylko moje przypuszczenia,

acha. dzięki za odp. czyli jeśli przy naliczaniu tego zasiłku nie będę brana pod uwagę, to w takim razie rodzice stracą ten zasiłek. bo wtedy będą doliczone moje dochody. i będzie, że tylko dwoje dzieci jest na utrzymaniu. eetam. ten zasiłek to i tak o kant dupy trzasnąć. marne pieniądze. a ten mój staż będzie polegał na tym, że to będzie tylko w papierach figurowało jako staż. ja będę dostawać normalnie kasę na godzinę. i mam nienormowany czas pracy i będę dostawała poprostu tyle kasy ile godzin przepracuję. nie będę miała tam określanego, że tyle na rękę minimalnie czy coś. tak to sobie tam będzie aby w papierach figurowało.