Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldau

niewidoczna ciąża?!

Polecane posty

Gość aldau

mam pytanie: Czy ciąza ok 14/15 tygodnia moze nie byc zupełnie widoczna?? Sprawa dotyczy mojej przyjaciółki. Ostatni raz kochała się w styczniu, potem luty i marzec normalny okres,a teraz się spóźnia. Owszem kobietka jest trochę przy kości,ale czy to mozliwe?? Brzuch ma mięciutki bo ma tam trochę tłuszczyku,no ale nic nie przytyła ani nie ma zadnych objawów poza tym spóźniającym się okresem. Nie robiła testu bo uważa ze gdyby była w ciąży to juz na pewno by to zauwazyła,czuła jakies zmiany w organiźmie. Co sądzicie??

Gość pewnie że tak
na pewno miałaby jakieś objawy - przytyłaby, byłaby senna, miałaby mdłości jakieś 2 miesiące temu - to tylko niektóre z objawów. Poza tym nie miałaby normalnego okresu tyle czasu co najwyżej plamienia

Gość aldau
nie byłam nigdy w ciązy wiec nie wiem jakie to uczucie,ale wydaje mi się ze w takich tygodniach to juz da się wyczuc twardy brzuszek, bo w końcu powiększona macica, prawda?

Gość frd.
hmmm no mi się wydaje, że pomimo bycia grubszą osóbką, taka ciąża byłaby chociaz minimalnie widoczna, chociaz zaokrąglone podbrzusze.

Gość aldau
czy ktoś jeszcze móglby się wypowiedziec?

Gość w ciąży nie ma czegos takiego
jak normalny okres, bo jak ma się złuszczyc macica w momencie kiedy jest w niej dziecko? Poleciałoby razem z okresem. Jeśli Twoja koleżanka miała normalne okresy - dużo krwi, skrzepy i obfite to nie ma szans byc w ciazy.

Gość aldau
kobieta miesiączkuje ladne pare lat i zna swoje ciało wiec wie czy to był normalny okres czy tez nie. Poza tym kiedys zdażyły jej się plamienia zamiast okresu. A normalnie taka ciąża jest juz widoczna?

Gość retina
sama jestem ciekawa czy taka ciąża jest juz widoczna, może jakas doświadczona nam odpowie??

to wychodzi jakiś 4 m-c tak na oko nie? u mnie dopiero zaczynał się uwidaczniać brzuszek :) jak kobitka jest pulchniejsza lub ma określone predyspozycje to może jeszcze później - nawet w 5-6 m-cu

Gość aldau
ale jakby pomacac ten brzuszek to powinno się czuc powiększoną macice?

Gość mmllllllllllllllllllljjihuihh
Oj dziewczyny... O ciąży mojej siostrzyczki dowiedzieliśmy się dopiero pod koniec 7 miesiąca i to dlatego że sama o tym w końcu powiedziała. Jest przy kości trochę, zawsze nosiła luźne ubrania, nikt nic nie zauważył!

owszem - jak się jest fachowcem ginekologiem to sie czuje bo dziecko ma w tym czasie jakieś 6-7 cm :D

Gość aldau
no ale jak sama byłas w ciąży to około tych tygodni wyczuwałas jakos ten swój brzuszek?

doszukujesz się na siłę :D nie "wyczuwałam" nic - widziałam w lustrze że zaczyna się leciuteńko wybrzuszać zresztą macicy nie wyczuwałam aż do końca ciąży jako macicy - czułam ruchy dziecka (od 17 tygodnia), jak było większe to łokietki, główkę itd

a tak w ogóle to sądzę ze powinna iść do lekarza i tam potwierdzić lub rozwiać wątpliwości bo jeżeli jest w ciąży to powinna być pod stałą opieką lekarską

Gość aldau
po prostu jestem ciekawa jak to jest;p nie chodzi mi odczuwanie jej jako odczuwania czego takiego jak np ból, ale w sposób namacalny. normalnie jest brzuch miękki,a taki? jak się dotyka to czuc twardą macicę?

Ja do 4 m-ca nie maiłam wcale brzucha...wszyscy się pytali czy naprawdę jestem w ciąży..;) Wszystko zależy od wzrostu i budowy ciała...:)

jak macica jest twarda to nie jest dobry objaw na tym etapie ciąży - oznacza że są jakieś skurcze

Gość aldau
juz nie mówię o przyjaciółce, tylko pytam jako kobieta która nigdy w ciąży nie była:) i jest ciekawa jak to jest z tym brzuszkiem.

do 20 tygodnia ciąży nie przytyłam ani kg, a brzuch mi sie zaokrąglił dopiero ok 16 tyg a wcześniej żadnych objawow, nic! Dziwilam sie, bo planowalam ciaze a jak nie mialam zadnych, po prostu zadnych objawow poza brakiem okresu to troche sie martwilam, na szczescie wszystko bylo ok.