Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzona

Przeprowadzilam sie do Anglii i bardzo polubilam Anglikow.

Polecane posty

Gość przeprowadzona

Przeprowadzilam sie do Anglii, tu poznalam wielu fajnych Anglikow, mam swietna atmosfere w pracy i Anglicy chetnie i przyjaznie przyjeli mnie do swojego grona. Spotykamy sie razem rowniez po pracy i tworzymy zgrana paczke przyjaciol, zapraszaja mnie na domowe imprezy, przedstawiaja znajomym, zawarlam kilka wspanialych przyjazni. Wszyscy narzekaja na Anglikow, a ja mysle, ze to dlatego, ze ludzie obracaja sie wsrod tzw "chavs" czyli tej nizszej grupie spolecznej. Ci wyksztalceni Anglicy sa bardziej otwarci na swiat i ludzi i przede wszystkim bardzo tolerancyjni, widze ich stosunek do wszelkiej odmiennosci, naprawde dobrze sie wsrod nich czuje. Jestem tu od roku. Nie wyobrazam sobie pracy w fabryce wsrod samych rodakow, ktorzy Anglikow widza tylko na ulicy i nawet ich dobrze nie rozumieja, a krytykuja.

Gość JA TEZ BYLAM
i ucieklam od angoli gdzie pieprz rosnie . Jestes tylko rok i nadal fascynacja "innoscia" cie rozpromienia. Ja po roku, ba nawet po 1,5 roku tez bylam podniecona ich uprzejmoscia. Pracowalam w szkole jako nauczycie j.polskiego. Bylo cool !!!! I nagle po 4 latach zdalam sobie sprawe, ze dla nich zawsze bede osoba OBCA. Tak jak w PL obcy to murzyn tak dla nich Obcy to cala wschodnia europa. Czyli My !!! 😭

Gość przeprowadzona
Nie uwazam sie za Angielke, zawsze bede cudzoziemka, ale nie przeszkadza mi to. Poza tym nie przyjechalam tu na zawsze, mam 2-letni kontrakt, potem wracam do Polski, mysle, ze zachowam bardzo mile wspomnienia o tym kraju.

Gość JA TEZ BYLAM
Owszem wspomnienia sa b.fajne nie powiem. Mam kilka milych niezapomnianych wspomnien i kontaktow :). Ale mimo wszystko uwazam, ze anglik najlepiej czuje sie z anglikiem. Inaczej ma sie to do Polakow. Bo Polak dla Polaka za granica - WILKIEM JEST !!!!