Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w tarapatach

jak ukryc ciaze przed pracodawca

Polecane posty

Gość w tarapatach

W piatek dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i to 4 miesiecznej!!!!!! Szok. Nie mialam zadnych objawow, przez 3 cykle mialam normalnie miesiaczki czy krwawienia, dopiero teraz zaczela mi sie spozniac. Jedyne co wydawalo mi sie nie tak, to ze jakos dziwnie powiekszal mi sie brzuch mimo, ze nie objadalam sie (jadlam tyle co zawsze). Najgorsze jednak co bedzie w pracy. Jestem sama na zastepstwie dziewczyny co poszla na macierzynski i nie wiadomo czy wroci. Szef ostatnio wspominal o umowie nz czas nieokreslony, powiekszeniu personalu a tu takie cos. jak sie dowie teraz ze oczekuje dziecka wkurzy sie!!!! Czy znacie sposoby by sie nie dowiedzial o ciazy? Jak ukryc powiekszajacy sie brzuch?

Gość w tarapatach
Mysle co moglabym zaproponowac, ale nie wiem nic mi do glowy nie przychodzi. Ta dziewczyna ktora zastepuje nawet nie wiadomo czy wroci, jejku a jak wyjdzie, ze teraz ja to boje sie myslec:((( Najdziwniejsze jest to, ze byl moment ze sie staralam o dzioecko jak bylam bezrobotna (w wakacje) to nioc nie wyszlo. a teraz jak zephcnelam mysl ze wzgledu na prace to kurde takie cos.

Gość w tarapatach
ale to z moim mezem. myslalam, ze nie mozemy miec dzieci bo kiedys sie staralismy i nie wychodzilo to dalismy se odpust. a teraz gdy dzieci nie chcielismy to nagle ciaza.

Zapytaj szefa co z tą umową na czas nieokreślony, możesz dać mu do zrozumienia że po prostu potrzebujesz zrobić plany na najbliższą przyszłość, musisz znać swoją sytuację... Poproś żeby przemyślał to, zapytaj kiedy da Ci odpowiedź. Nie zmuszaj się do pracy, jeżeli lekarz zaleci leżenie w domu- posłuchaj, tak szczerze radzę. Akurat umowa na zastępstwo- jeśli masz dokładnie to w umowie zawarte- nie jest przedłużana nawet do terminu porodu jeśli kończy się wcześniej, czy do końca urlopu macierzyńskiego- jeśli kończy się w trakcie tego urlopu. Pod tym względem lepsza jest już umowa na czas określony.

Gość w tarapatach
No wlasnie u mnie jest tak, ze mam umowe na zastepstwo, ktora trwa do konca lipca. jako, ze tamta raczej nie wroci szef myslal o umowie na czas nieokreslony dla mnie stymze decyzja finalna miala byc kolo konca tej umowy o zastepstwo. jesli wiec teraz mu powiem o ciazy - nie przedluzy mi na bank. bo je sie jednak, ze ciaza zacznie byc widoczna i wtedy wyjde na oszustke. na razie jest chlodniej i ubieram sie w szerokie bluzki (od zawsze tak chodze, ze jestem bardziej zakryta niz odkryta wiec sie nikt nie dziwi), ale za trzy mies? bedzie goraco no i brzuch bedzie juz raczej widoczny. kurde zebym chociaz sie dowiedziala jakos wczesnie a to jest 4 miesiac!!!!!!!!!

Gość w tarapatach
Nie chce byc dzieciorobem ja nawet nie widze sie na zadnym zwolnieniu, dam dziecko tesciowej a sama albo bede pracowac w tej firmie albo poszukam innej. Kurcze jak zrobic by ta ciaza przeszla niezauwazona? Potem bym wziela 2 tyg wolnego na porod i znow wrocila do pracy.

Gość magdaamama
nie ma takiej mozliwosci ze po porodzie po 2 tygodniach wracasz do pracy...musisz OBOWIAZKOWO wykorzystac przyslugujacy ci urlop macierzynski - nie pamietam w jakim wymiarze jest on obowiazkowy...natomiast pracodawca nawet jakby wyrazil na to zgode -ale szczerze watpie- naraza sie na konsekwencje ze strony Inspekcji Pracy...

Gość w tarapatach
a jak mu naklamie, ze bardzo przytylam to myslicie, ze uwierzy?

Gość xxx myslisz że...
...że szef będzie taki głupi, że nie pozna się na ciąży? Już za miesiąc rozpozna co jest grane

Gość pluuumik
a jak nie daj boze bedziesz musiala isc na zwolnienie bo bedziesz sie zle czula, bo ciaza bedzie zagrozona to co????????????? bedziesz lazic do pracy na sile...opamietaj sie dziewczyno...dziecko chyba jest wazniejsze niz twoje ptoblemy z praca...ochloń....